Çankayaspor...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
Çankayaspor...

248b.jpg

ANLAŞILAN o ki, spor yazarlarının yazmaya niyeti yok... Ben yazayım bari.

*

Kadir Topbaş’ın takımı, önde, 6’ncı sırada...

Melih Gökçek’in takımı 16’ncı sırada...

Tayyip Erdoğan’ın takımı, sonda, 17’nci sırada.

*

Bu sıralama, "demokratik hiyerarşi"ye uygun mudur?

Bir belediye başkanı, nasıl olur da, haşa, koskoca Başbakan’ın üstünde yer alır?

*

Şimdi diyeceksiniz ki:

"Futbola siyaseti karıştırma, ayıp..."

*

E ben de sorarım o halde:

"Siyaset niye futbola karışıyor?"

*

Dünyanın hangi demokratik ülkesinde belediye başkanının takımı var? Londra Belediyespor diye bir şey duydunuz mu siz hiç bugüne kadar? Washington Belediyespor?

*

Şu denilebilir tabii...

"Milan Berlusconi’nin!"

Güzel de...

San Siro Stadı yapılırken, Berlusconi’nin partisi Forza İtalia daha kurulmamıştı bile... Nasıl oldu da, Kasımpaşa Stadı’nın dikilişi tam AKP’ye denk geldi?

Üstelik, Kasımpaşa Stadı diyoruz ama, o stadın adı, "Tayyip Erdoğan Stadı..."

Guiseppe Meazza siyasetçi midir?

*

Hani karıştırmıyorduk siyaseti futbola?

*

1970, Kasımpaşa yok.

1980, Kasımpaşa yok.

1990, Kasımpaşa yok.

2000, Kasımpaşa yok.

2002, Kasımpaşalı iktidar...

2004, 3’üncü ligde.

2005, 2’nci ligde.

2006, 1’inci ligde.

2007, Süper Lig’de.

*

Fair play bunun neresinde?

*

Ankara desen...

Taaaa Rio de Janerio’dan Dos Santos’u getirmeyi akıl ediyor ama, burnunun dibinden iki damla su getirmeyi beceremiyor...

"Ayran-tahtırevalli" meselesi değil midir bu?

*

Bakın "ayran-tahtırevalli" dedim, aklıma geldi... İki üç satır geriye dönüp, soralım...

"Kaka", Milano halkının vergileriyle mi alındı Milan’a?

Dos Santos’un parasını niye biz ödüyoruz?

*

Ankara Belediyesi’nin futbol takımı için, iki yılda 150 milyon dolar harcadığı söyleniyor...

Niye?

Futbol kulübü mü yok başkentin?

Mesela, Malatya olsa, Diyarbakır olsa, Samsun olsa, anlarım... Dara düşse, belediye sahip çıksa, amenna... Çünkü Malatya halkının, Diyarbakır halkının sosyal yaşamı için son derece önemlidir futbol... Tektir... Malatyalı Malatyasporlu, Samsunlu Samsunsporludur.

Taraftarı bile olmayan Ankara Belediyespor’un kime, ne faydası var? İstanbul Belediyespor’un taraftarını toplasan, bir vapuru bile doldurabilir mi?

Niye var?

*

Bence şundan...

*

Meclis başkanlığını da istiyorlar, başbakanlığı da, cumhurbaşkanlığını da, belediyeleri de, muhtarlıkları da, bürokrasiyi de, medyayı da, futbolu da, futbol federasyonu başkanlığını da...

Hepsini!

*

Ya ondansın... Ya rakip.

Çok parti, çok iktidar gördük ama... Böyle bir hırs, ilk defa.

Yılmaz Özdil - Hürriyet

İnat, hırs, pişkinlik, şımarıklık...Bunları yeterince tanımlayan sözcükler.Ama illakide hırs..Çok yakışıyor güzel dinimizi kendilerine paravan edenlere.Çok hırslı kişiler için kullanılan bir sözcük vardır dilimizde.Toprak doyurur gözünü derler.Üstelik nerede ve ne zaman olacağını sadece yüce Allah bilir.Bunca kulun hakkının hesabını nasıl soracağını bildiği gibi.

Yılmaz özdil acaba kaka+ronaldo hatta rivaldo alınırken neler yapıldıgını bilmiyor mu.hepimizden iyi biliyor ama ortam bulansın gerilsin diye elinden geleni yapan gruptan galiba.bu futbolcular berlusconin kişisel servetiyle alınmış diyebilirsiniz.milan çok zengin diyebilirsiniz(ki bu zenginlik başkanın sayyesindedir.başkanın zengin olması demek milanın zengin olması demek.)o zaman bi soru.berlusconi nasıl bu kadar zengin oldu.?? yoksa oda mı halktan topladı.ihaleler de pay aldı.italyayı sattı.eğer öyleyse o niye suçlanmıyor?? da neredeyse korunuyor.değilse nasıl zengin oldu da 300-500 milyon euro transfer bütçesi yaratabiliyor..???
kaldıki her şehirde belediyelerin spor amaçlı klüpleri vardır.sadece futbol da değil..böyle akıl bulandırıcı ve gereksiz konularla milleti meşgul etmeye gazetecilik diyorlar..
bende yetmezmi artık diyorum...

en küçük detayda bile ne halt olduklarını gösteriyolar.....:saskin

Bende Başbakan olunca Söz veriyorum. Polatlıspor'u Süper lige çıkaracağım. Şehir stadını yıkıp 50.000 kişilik devasa bir stad yapacağım...

Erdoğanın takımlarının hepsi süper ligde.

Erdoğan fenerbahçeli : Şampiyon :D
KasımPaşalı : Kasımpaşa süper ligde
İstanbulda belediye başkanı idi oda süperligde....

Alloooo Başbakan erdoğan Ülkeyi karıştırdın yedi bitirdin. Dünya Siyasetinde Küme düşürdün. Bırak Süper Lige dokunma o bizim olsun ya. Dandik takımları çıkardın. Aha Süper ligin tadı tuzu yok yerlerde....

Siyaset te Lig DÜştük
Futbolda lig düşmeyelim...

Çek elini :D Süper ligdende ülkedende.... :D

Kahrolsun futbol Fanatikliği :p

bu tayyipin bi lafını hatırlattı .. Din devlette Karşır diyor. Tayyip Ama iç işleri bakanıda Devlet dine Karışır gibi oldu

jeim' Alıntı:
Yılmaz özdil acaba kaka+ronaldo hatta rivaldo alınırken neler yapıldıgını bilmiyor mu.hepimizden iyi biliyor ama ortam bulansın gerilsin diye elinden geleni yapan gruptan galiba.bu futbolcular berlusconin kişisel servetiyle alınmış diyebilirsiniz.milan çok zengin diyebilirsiniz(ki bu zenginlik başkanın sayyesindedir.başkanın zengin olması demek milanın zengin olması demek.)o zaman bi soru.berlusconi nasıl bu kadar zengin oldu.?? yoksa oda mı halktan topladı.ihaleler de pay aldı.italyayı sattı.eğer öyleyse o niye suçlanmıyor?? da neredeyse korunuyor.değilse nasıl zengin oldu da 300-500 milyon euro transfer bütçesi yaratabiliyor..???
kaldıki her şehirde belediyelerin spor amaçlı klüpleri vardır.sadece futbol da değil..böyle akıl bulandırıcı ve gereksiz konularla milleti meşgul etmeye gazetecilik diyorlar..
bende yetmezmi artık diyorum...

Milan-Berlusconi örneği konuyla benzerliği bulunan tek örnektir.
yoksa İtalya'da aynı partiden çok sayıda belediye başkanının ya da gelen her Başbakan'ın bir futbol takımı yoktur.
söz konusu yazıda Berlusconi'nin serveti ve parayı nerden elde ettiği bizi ilgilendirmediği gibi tamamen konu dışıdır.Başbakan Erdoğan'ın mahalli takımı Kasımpaşa'nın 1. lige çıkması
2-3 yıl öncesine bakıldığında söz konusu olacak bir durum değildir

Yılmaz Özdil'in bu yazıda anlamaya çalıştığı
bu olaylar nasıl olmuştur?,ve AKP deki bu "hırsın" sebebi nedir? soruları olmuştur.

umarım açıklayıcı olmuşutr.

Kasımpaşa birinci lige çıktı ya bu yılmaz özdil hangi maçını izlemiş çatır çatır top oynadı adamlar çıkana kadar Utanmasalar tayyip penaltı verdi diycekler ya duruma bak

incubus84' Alıntı:
Kasımpaşa birinci lige çıktı ya bu yılmaz özdil hangi maçını izlemiş çatır çatır top oynadı adamlar çıkana kadar Utanmasalar tayyip penaltı verdi diycekler ya duruma bak

aman sorma gitsin ne güzel oynadılar
eş-dost yardım etmiştir transefleri de öyle yapmışlardır ;)
tövbeler olsun gözümüz Kasımpaşa'nın futbol başarısında değil
Ya ondansın... Ya rakip.
Çok parti, çok iktidar gördük ama... Böyle bir hırs, ilk defa.
sözlerinde anlatılmaya çalışılan AKP deki bu hırs neyin nesidir biz onu soruyoruz?

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
aman sorma gitsin ne güzel oynadılar
eş-dost yardım etmiştir transefleri de öyle yapmışlardır ;)
B]

yok yok bizzat tayyip çıkıp penaltı kararı verdirmiştir
Ezikspor kursun yılmaz özdil baykalda onları destekler bu mantıkla

baykal ın takımı ancak mahalle takımı olur, toplar etrafına 3-5 kişi, 22 temmuz öncesi gibi :)

Yılmaz özdil, Bekir çoşkun, Fikret bila CHP yazarlari eski solcular...

birde milletin karşısına geçip dürüstlükten doğruluktan bahsederler. Dine siyaseti karıştırmışlardı futbolunda içine ettiler. daha ne diyelim....

Elais' Alıntı:
Yılmaz özdil, Bekir çoşkun, Fikret bila CHP yazarlari eski solcular...
Solculuk burdaki anlamıyla hastalıkmı?Bana solculuğun tanımını bir yapıversen de bizde anlayalım,insanlara hangi anlamla damga vurdugunu.

araghorn-g' Alıntı:
birde milletin karşısına geçip dürüstlükten doğruluktan bahsederler. Dine siyaseti karıştırmışlardı futbolunda içine ettiler. daha ne diyelim....
Zeytinyağı misali olmuş ya pes uzmanlık alanınız konusunda bile çamur atabiliyorsunuz ya pes.Ya sizlerin ettiklerinize ne diyelim?Ve bu yazarlarımızın hangi yanlışlıklarını gördünde dürüstlükten,doğruluktan bahsetmelerini yadırgıyorsunuz?Ya da sizin doğru olduğunuza nasıl inanabiliriz?

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

Milan-Berlusconi örneği konuyla benzerliği bulunan tek örnektir.
yoksa İtalya'da aynı partiden çok sayıda belediye başkanının ya da gelen her Başbakan'ın bir futbol takımı yoktur.
söz konusu yazıda Berlusconi'nin serveti ve parayı nerden elde ettiği bizi ilgilendirmediği gibi tamamen konu dışıdır.Başbakan Erdoğan'ın mahalli takımı Kasımpaşa'nın 1. lige çıkması
2-3 yıl öncesine bakıldığında söz konusu olacak bir durum değildir

Yılmaz Özdil'in bu yazıda anlamaya çalıştığı
bu olaylar nasıl olmuştur?,ve AKP deki bu "hırsın" sebebi nedir? soruları olmuştur.

umarım açıklayıcı olmuşutr.

güzel açıkladın teşekkür ederim.konu dışı oldğuna katılmıyorum bu konunun.belediyelerin servveti bizi ilgilendirmezse o zaman kasımpaşanın kaç milyona ne transfer yaptıgı da ilgilendirmez diye düşünüyorum.
sizzden bişeyi daha açıklamanızı istiyorum..
sahte gündemler yaratarak halkı oyalamaya nerede gazetecilik denior?? bi zahmet açıklayıınız.

Cumhurbaşkanımızda Kayserili ama unutmuşsunuz herhalde, Kayserispor da Süper lig de ;) ... Seneyede Kemal abimizin takımı Eskişehirspor 1.lige yükselecek... daha sonrada Turkcell Süper ligi'nin adı AK Parti Süper ligi olarak değişecek... :) Herşeye bir kılıf, bir bahane... adamlar nasıl siyasette başarılı olup zirveye oynuyorlarsa Spor da da zirveyi hedefliyorlar :)... beğenmediğiniz İst. B. Belediyesi, geçen senenin şampiyonunu yeniyor... ne yani bunda da mı Başbakanın parmağı var?

Ha! unutmuşuz... Çaykur Rizespor da süper ligde... malum Başbakanımız aslen Rizeli... Rizespor da Başbakanımızın sayılır... Bunuda hatırlatayım dedim, belki öküz altında buzağı arayanların buda bir işine yarar... ;)

jeim' Alıntı:
güzel açıkladın teşekkür ederim.konu dışı oldğuna katılmıyorum bu konunun.belediyelerin servveti bizi ilgilendirmezse o zaman kasımpaşanın kaç milyona ne transfer yaptıgı da ilgilendirmez diye düşünüyorum.
sizzden bişeyi daha açıklamanızı istiyorum..
sahte gündemler yaratarak halkı oyalamaya nerede gazetecilik denior?? bi zahmet açıklayıınız.

sahte gündem değil, sosyolojik tespitler bunlar
tabi duruma göre düşünce özgürlüğü çerçevesinde işine gelmeyen kişiler bu tespite sahte gündem deme hakkına sahiptirler
gerçekçiliği tartışılsa da ilginç şeyler döndüğü ortada
artık futbola da siyaset,bürokrasi vs. karıştıysa "vay halimize" derim

bir belediyenin futbol takımının olması kimin umrunda olabilirki..?? gerçekçiliği tartşılıyorsa bu böyledir dememek gerekirdi bence.yani tartışılan bi konu hakkında kesin hükme varılmış oluyor bu durumda.

jeim' Alıntı:
bir belediyenin futbol takımının olması kimin umrunda olabilirki..?? gerçekçiliği tartşılıyorsa bu böyledir dememek gerekirdi bence.yani tartışılan bi konu hakkında kesin hükme varılmış oluyor bu durumda.

kimin umrunda olabilir?

vergisini veren her vatandaşın umrunda olmalıdır.gerçekliğinin çok tartışılmasına lüzum yok aslında.Kasımpaşa ne kadarlık bi takım ki 1. lige çıktı.neden siyaset futbola bulaşıyor? bu soruların cevaplarını ilgili kişilerin verebilmeleri gerekir!!!

Geri