admiral
New member
- Reaction score
- 0

Efsane teknik direktör Karel Brückner dedenin ayrılışından sonra Çek Cumhuriyeti artık kabuk değiştiriyor. Ujfalusi, Koller gibi isimler yerine artık Pekhart, Necid, Pilar, Marek Suchý gibi yeni jenerasyon oyuncular kadroda.
Buna tam bir kabuk değiştirme diyemeyiz. Baros, Cech, Plasil, Rosicky gibi tecrübeli isimler de hala kadroda. Çek Cumhuriyeti daha çok bir geçiş dönemi yaşıyor. Buna rağmen, turnuvaya katılabilmeleri de başarı aslında.
Çek Cumhuriyeti
A grubunda olmaları onlar için de büyük bir şans. Geçiş döneminde çok zorlu rakiplere kurban gitmediler. Polonya ve Rusya ile gruptan çıkmak için yarışacaklarını düşünüyorum.
KALE
Peter Cech 30 yaşındaki tecrübeli kaleci bu sezonunun gözde ismi oldu. Çek Cuhmuriyeti'nin de bir numaralı yıldızı hala. Kurtardığı penaltılarla takımı Chelsea'yi Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapan oyunculardan biri oldu. Kafasına aldığı darbeler yüzünden geçirdiği sakatlıkların ardından önemli bir düşüş yaşasa da Cech hala çok kaliteli bir isim. Jaroslav Drobný o da çok kaliteli bir isim... Çek Cumhuriyeti'nin ikinci kalecisi Almanya Bundesliga'da Hamburg'un da kalesini koruyor. 3. kaleci olarak da Michal Bilek kadroya iki isim çağırdı, şuan kadro 24 kişiden oluşuyor ve önümüzdeki günlerde bu iki kaleciden biri kadro dışında kalacak, diğeri de 3. kaleci olacak. Bunlar 29 yaşındaki iki isim Jan Laštůvka ve Tomáš Grigar biri Ukrayna'da diğeri de Çek Liginde Teplice'de futbol hayatını sürdürüyor.
Kale mevkii yine çok sağlam Cech ve Drobný her ülkenin kalesinde ilk iki kaleci olarak bulunabilecek isimler.
SAVUNMA
Michal Kadlec 27 yaşında 2008'den bu yana Bayer Leverkusen'ın solbeki olarak görev alıyor. Kalburüstü bir oyuncu olduğunu söylememiz gerek bu sezon toplam 41 maça çıktı, istikrarlı bir isim. Tomas Sivok'u Beşiktaş'tan tanıyoruz, atlet çabuk bir stoper olarak önemli bir isim. Yine de bazen konsantrasyon sorunları ve ikili mücadelelerde fiziksel zaaf yaşamıyor değil. Daniel Pudil 1985 doğumlu bu sezonun ilk yarısında Belçika'da Genk'te, ikinci yarısında İtalya'da Cesena'da oynadı. Solbek ve sol kanatta görev alabiliyor. Sol tarafın yedeği olacağını düşünüyorum. Roman Hubník 1.92 boyunda uzun bir stoper. Hertha Berlin'de oynuyor. Bu sezon takımı Hertha Berlin'i Bundesliga 1'de tutamadı ve küme düştüler. Uzun boylu, güçlü bir stoper olmasına karşın, yavaş bir oyuncu olduğunu vurgulamamız gerek. Theodor Gebre Selassie Çek liginde Slovan Liberec'te oynuyor 1986 doğumlu oyuncu, sağbek, sağ stoper ve ön libero oynayabiliyor. Çok yönlü bir oyuncu olması, kadroda yer almasını sağlamış olabilir. David Limberský bu sene takımı Victoria Plzen'le önemli bir çıkış gösterdi o da solbek ve kanat oynayabilen bir oyuncu. 3 adet solbek oyuncusunun kadroda olması beni şaşırttı onun da Michal Kadlec'in yedeği olacağını düşünüyorum. Marek Suchý Spartak Moskova'da çıkış yapan genç oyunculardan biri. Çek Cumhuriyet'in yeni jenerasyon oyuncularından önemli bir isim. František Rajtoral da yine yeni jenerasyonun öne çıkan isimlerinden biri 1986 doğumlu oyuncu Victoria Plzen ile bu sene önemli işler yaptı. sağ bekte ileri geri oynayabilen bir isim.
Savunma hattını kalburüstü olarak değerlendiriyorum. İlk 11'e girecek Suchy, Rajtoral, Sivok, Kadlec iyi oyuncular ama onların yedekleri biraz sıkıntılı.
ORTASAHA
Kaptan Tomáš Rosický henüz 31 yaşında ve bu sezon başını kurturamadığı o süregelen sakatlıklarını çok fazla yaşamadı. Sağlam bir Rosicky de her zaman kalitesini gösterebilecek bir isim. Ortasahada serbest oyuncu olarak fark yaratmasını bekleyecek Çek'ler. Çek Cumhuriyet'in bu turnuvadaki başarısı en çok ona bağlı.Jaroslav Plašil yine Cech, Rosicky ve Baros'tan sonra en çok milli olan oyuncu. Kadroda bu 4 isim ortalama 80 kez milli olurken kadronun diğer isimlerinin millilik ortalaması 20-30 civarında. Plasil de yine Rosicky gibi ortasahada çok yönlü, teknik ve zeki bir oyuncu. Bu sezon Bordeaux'da 43 maça çıkmış 3 gol 6 asistle oynamış. Tam bir istikrar abidesi Plasil ve Çek Cumhuriyeti için çok önemli bir oyuncu. Tomáš Hübschman da 30 yaşında Shakhtar Donetsk'te oynuyor stoper, sağbek ve ön libero olarak oynayabilen bir isim. Zayıf rotasyonu zenginleştiren önemli bir değer. Jan Rezek tecrübeli bir oyuncu bu sezon Victoria Plzen'den Anorthosis Famagusta'ya geçti ve Güney Kıbrıs'ta da etkili oldu. Her iki kanatta ve en uçta oynayabilen bir hücum oyuncusu her iki ayağını da kullanabiliyor, süratli bir isim. Yedek olacağını düşünüyorum. Milan Petrzela da hücum kanat oyuncusu genelde sağ kanatta oynuyor ama sol kanatta da görev yapabiliyor. Plzen'le birlikte o da çıkış yapan isimlerden biri. Daniel Kolář yine 26 yaşında Plzen'in futbolcusu forvet arkasında ve sağ sol kanatta görev alabiliyor. Uzaktan şutları etkili... Václav Pilař ise Plzen'in en önemli yıldızı. Sol kanatta süratiyle dikkat çekiyor. 23 yaşındaki oyuncu yeni jenerasyonun önemli isimlerinden biri. Petr Jiráček 1986 doğumlu Wolfsburg'ta forma giyiyor defansif ortasaha olarak görev yapıyor. Çok konsantre, çok koşan, çalışkan ve dayanıklılığı yüksek bir isim.
FORVET
Tomáš Necid 1989 doğumlu Çek Cumhuriyetin'en büyük çıkışı yapan genç oyuncusu olarak göze batıyor. Hava hakimiyeti çok yüksek, güçlü fiziği ile fark yaratıyor, kafa golleri ve bitiriciliği ile dikkat çekiyor. Agressif bir pivot oyuncusu olduğunu ve yeni Koller olarak anıldığını belirtmek gerek. Yanı sıra Milan Baroš Galatasaray'da düşüş yaşasa da Milli takıma çağırıldı ve son oynanan hazırlık maçında golünü attı takımını galibiyete taşıdı. Baros'un ayrıca Necid gibi bir pivot santrforun yanında iyi performans sergileyebileceğini de söylemek gerek. Tomáš Pekhart da 1989 doğumlu genç bir isim Almanya'da Nürnberg'te oynuyor. Baros tarzında bir golcü olduğunu ifade etmeliyiz. Ayrıca Baros ile Pekhart'ın ilk 11 için önemli bir rekabet yaşayacakalrını düşünüyorum. Son olarak David Lafata 30 yaşında tecrübeli bir golcü. Çek liginde adeta şov yaptı bu sezon 36 maçta 29 gol 3 asistle oynadı, son vuruşları, golcülüğü çok özel bir isim. Onun da ilk 11'i zorlayacağını düşünüyorum.
Çek Cumhuriyeti'nin sağ kanadının biraz yetersiz olduğunu düşünüyorum bunun için Rosicky sağ kanatta kullanılacaktır. Klasik bir 4-4-2 oynayacaklarını tahmin ediyorum.
-----------------------Cech
Rajtoral-------Sivok--------Suchy------Kadlec
Rosicky-------Plasil--------Jiracek-----Pilar
---------------Necid--------Baros
Beklediğim ilk 11 böyle olacaktır. Ancak forvet hattı hemen her maç değişebilir. Çek'ler için gruptan çıkmak başarıdır. Bence en büyük rakipleri Polonya olacak. Rusya'nın birinci çıkacağını Polonya ile Çek Cumhuriyeti'nin 2.'lik için yarışacağını, Yunanistan'ın da sonuncu olacağını düşünüyorum A grubunda