Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İsraiL DışişLeri Bakan Yardımcısı'nın "aLçak koLtuk"a oturttuğu BüyükeLçi Oğuz ÇeLikkoL, İsraiL Savunma Bakanı'nın ziyareti için Türkiye'ye geLdi.OLayın mizansen oLduğunu beLirten ÇeLikkoL,yanında tercüman oLsa öyLe konuşuLamayacağını söyLedi
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un yakışıksız davranışına muhatap olan Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, Ankara'ya geldi.
Gazetecilerin “alçak koltuk” kriziyle ilgili sorularını yanıtlayan Çelikkol, kendisinin İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un odasına girerken gayet güzel karşılandığını ve Ayalon’un da kendisiyle tokalaştığını söyledi.
Çelikkol, Ayalon'un İbranice sarfettiği sözlerin anlamını görüşmeden sonra İsrailli gazetecilerin kendisine açtığı telefonlarla öğrendiğini belirtti.
Oturduğu koltuğun alçak olduğunu farketmediğini belirten Çelikkol, bu tarz görüşmelerde odada bir Türk bayrağı bulunması zorunluluğu olmadığına da dikkat çekti.
Oğuz Çelikkol, "Yaşanan mizansenle ilgili beni uyandıracak herhangi bir şeyin farkına varmadım, varsaydım odayı terkederdim" dedi.
Bir büyükelçinin bakanlığa çağrılabileceğini, hatta azarlanabileceğini belirten Çelikkol, "Ama beni en çok üzen görüşme sonrasında arkamdan olayın yansıtılış biçimi konusunda İsrail basınına talimat verilmesidir" dedi.
Büyükelçi Çelikkol, Türk basınının ve İsrail halkının kendisine verdiği destekten memnun olduğunu da ifade etti.
Çelikkol, yanında İbranice bilen bir tercümün olması durumunda Ayalon’un o sözleri söyleyemeceğini ifade etti.
Oğuz Çelikkol, yarın Türkiye'ye gelecek olan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın ziyaretiyle ilgili çalışmalarda bulunacak.
bu ulkede hala boyle diplomatlar var mı var işte buyrun bunun son ornegi celikkol.ama ne çelik bırakın çelikliği bakır bile olamadı.
eğer hukumet hatta cumhurbaskanı arkasında durmasaydı sonuc ne olurdu.ben soyleyim.suklum puklum oturan bu elçimiz yerde yarık varmı varsa gireyim derdi.
çunku goruntu bu...bakın soylenenlere "ben bunları bilseydim odayı terkederdim" diyor.e peki adama sormazlar mı hangi ulkedeysen o ulkenin dilini ya bileceksin ya (en azından bakanlıga giderken)yanında tercuman bulunduracaksın.yoksa sonuc boyle olur..
sonra gayet iyi karsıladılar diuor beni.peki kapıda bekletmeleri nedir?
sen TÜRKİYENİN elçisisin papua yeni ginenin degil efendi.
devam edelim...
elçiler bakanlıga cagırılıp fırca atılabilir bu dogal...
adam fırca yemeye alısmıs bu dogal diyor...
cunku genetiği buna gore evrilmiş.
kardesim size hiçmi pembe incili kaftanı okutmadılar...hiçmi anadolunun gururunu almadınız gerci bunlar ankaradan dısarı sadece gidecekleri ulkeye gitmek için cıkıp mesela konyanın uzernden ucakla geciyorlar..
onu da gectik içeri girdin masada diplomatik nezakete baglı olarak karsı ulkenin bayragı olur...
neden yok diye sormazlar mı?
sormadıgını dusunelim koltukta oturus nasıl sukluk puklum...
sanki bir suc işlemiş ve koseye sıkısmıs cocuk misali.
şimdi de yav efendim yanlıs anladıınız aslında oyle degildi boyleydi..
hukumet derhal bu adamın maasına zam işine son vermeli.cunku Türkiye boyle elçilere layık degil
bu olayı gordukden sonra aklıma Osmanlı doneminde paris elçimiz geldi.
Osmanlıdan parise telgraf cekiliyor balkan ulkeleri ne durumda fransayla diplomatik gorusmeleri vs...
paristen cevap geliyor efendim herhangi bir olaganustu durum yok gayet sakin balkan ulkelerininde savasmaya pek niyeti yok...
sonrası mı?
2 ay gecmeden balkan ulkeleri bize savas acıyoruz ve ciddi bir toprak kaybı oluyor...
cunku paris elçimiz de zevk ve sefaya dalmıs..
simdi ki elçiler bu miraso devam mı ettiriyorlar...
Allah boyle buyukelçilerden bu ulkeyi kurtarsın...
ANADOLU GURURUNU TASIYAN ADAM GİBİ ADAMLAR NASP ETSİN BU ULKEYE..
bu da hala konuşuyo konuşmasını izledim adam daha r harflerini söleyemiyo diplomat olacak bide daha adam gibi konuşmayı bilemiyo israil özür dileyince bişey oldu adamlar bizi tiye aldı özür diledi deniyo özür mektubu nedense kamuoyunla paylaşılmadı
bu da hala konuşuyo konuşmasını izledim adam daha r harflerini söleyemiyo diplomat olacak bide daha adam gibi konuşmayı bilemiyo israil özür dileyince bişey oldu adamlar bizi tiye aldı özür diledi deniyo özür mektubu nedense kamuoyunla paylaşılmadı
israil resmi olarak ilk defa bir ulkeden ozur dilemek zorunda kaldı.ayrıca mektup paylasılsın paylasılmasın boyle bir olay vuku buldumu bu uluslarası topluma yansıdımı evet o zaman sorun yok...