ÇiğKöfte yapıyoruuzzzz...... =)

angel_ina

Altın Üye
Reaction score
0
Malzemeler :
• Çiğköfte leğeni
• Köftelik Bulgur
• Tamamen yağsız çekilmiş 250 gr kırmızı et
• Urfa isotu (Kırmızı Biber)
• Kara biber
• Soğan (kuru ve yeşil) Sarımsak
• Maydanoz
• Salça
• Tuz
• Limon
• Buz
• Kimyon
• Nane
• Kekik

Hazırlanışı :

Dört çay bardağı köftelik bulgur, urfa isotu, et, ince doğranmış bir baş soğan, iki diş sarımsak, kara biber, kimyon, nane, kekik ve tuz birlikte karıştırılarak yoğurulur. Yoğurma esnasında buzlar ufak parçalar halinde karışıma atılır, bulgurlar birbirlerini tuttuktan sonra (tadına bakıldığında yoğrulduğu anlaşılır) yemek kaşığının ucuyla çok az miktarda salça katılır,iki üç dakika bu şekilde yoğrulduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan (yeşillik) katılarak harmanlanır. Yeşillik katıldıktan sonra yoğrulma yapılmadan sadece karıştırılarak harmanlama yapılır ve bir miktar su alınarak servise hazır hale getirilir.

:biggrin :biggrin :biggrin

Afiyet oLsuN...:utan :utan

rakılar benden :D

rakıyla iyi gider hatta süper olur :)
tarif biraz eksik ama olsun
eline sağlık

Ne Rakisi Yaaw....ayran İyİ Olur....:emzik

Olsa KeŞkeee :vur

her hafta biri cig kofte tarifi veriyor.malzemeler aynii..hazirlanish ayni..bilmem anlatabildim mi : )

TY

harbiden güsel görünüyor..
agzım sulandı walla..
saol ama suan askerdeyiz sivilde yapıcam :)) yanınada bi tekirdağ açarım uafk tek başıma..
(Herşeye rağmen şafak : 60)

arkadaslar karnım acıktı yaa : )
yokmu bugün köfte yapan ..

yav ben bınlerce tarıfı olan prgram verdım yaranamadım.sunu anlıyorum kı burası yemek tarifi yeri değil de daha cok birisi tarif verdıkten sonra ay canıımmm olsa da yesek, elıne saglık canımmm tarzı denilen bi forum:D

elinise sağlık .. tşklerr..:)

tam da aradıgım şey :D sagolasın emegine saglık

Gerçek çiğköfteye su girmez, suyun girmediği bir seye de buz da girmez tabiki, bulgurların özleşmesi için yapılan bir uygulama buz. Ama onun yerine iki yada üç yemekkaçığı yoğurt koyarsanız, hem çiğköftenin çabuk şişmesini engellersiniz, hemde ayrı bir lezzet katarsınız.

DRAKKAR arkadaşa katılıyorum gerçek çiğ köfteye su veya buz girmez. Birde gerçek çiğ köftede 1 birim bulgura 1 birim yağsız et kullanılır. Et ile bulgur beraber özdeştirilir. Eğer özceden bulguru kabartıp sonradan et koyarsanız o et pişmez ve midenize ve bağırsaklarınıza zarar verir.

Bende böyle bir tarif arıyordum.Ellerine sağlık

Geri