Çift Anadal Hakkında Yardım!!!!!

erdem_168

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar isteyen kişi başarıyla okuduğu fakültenin yanındaokuduwu üniversitede başka bir bölümü de seçebiliyormuş şimdi şu soruları bi cevaplayın pls:D

1)Matematik(fen-Edebiyat) okuyan çift anadal için hangi bölümleri seçebilir?
2)Her Üniversitede bu var mı ?(Özellikle Malatya İnönü)
3)Ek kontenjandan Yerleşenler de Başvurabilir mi ?
4)Çift Anadal Seçicegin Programa Ösym Puanın Tutmalı mı ?

Acil Cevap ve yorumlarınızı Bekliyorum şimdiden Hepinize Kocaman TY:durdurun:biggrin:clap:clap:clap:clap:clap

her üniversite de olmayabilir
matematik yanında bi işletmeye bak derim
sanırım ek kontenjandakilerde başvurabilir sonuçta onlarda öğrenci
ösym puanıyla Çap ın hiç bir alakası dahi yok.okuldaki notunun ve çap yapılacak bölüme olan kontenjanın önemi var ve de 2 bölümün alakalı olması gerekebilir çapta. mesela adam 3.00 la bi bölümda çap yapabilirken başka bi bölüm için daha yüksek bi not gerekebiliyo başvuran öğrencilerin arasında yer kazanabilmen için. yani notun yüksekliği önemli. Yarışma gibi düşün.

Ben üniversiteye gitmiyorum lise son sınıftayım ve bu sene össye girecek biri olarak sana söylüyorum arkadaşım;

Örneğin; Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu var. İçinde Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve Turizm işletmeciliği diye üç tane bölüm var. Bunların arasında Çap var eğer düşünüyorsan bu bölümleri... Yani belki senin soruna cevap olmaz ama bilgin olsun diye yazıyorum...

itü de vardı çap tabi çap başvurusu yapabilmek için 4 üzerinden en az 3 ort. sahip olmak gerekiyordu. ayrıca hangi böllümden öğrenvcilerin hangi bölümle çap yapabilceği belliydi yani her bölümle yapamazsın.

Arkadaşlar nedir bu telaş? :) Önce bir girin başarılı olun da sonra ilgili birimlere sorarsınız bunu üniversitede. Fol yok yumurta yok daha ((:)

Geri