Çikletlerim Neden Ölüyor

ardinolu

New member
Reaction score
0
Bundan 4 gün önce 15 tane ciklet aldım.Bu 4 gün iiçinde 3 tanesi öldü.Önce tuhaf yüzmeye başladılar.Yem attığımda yemediler,etrafa karşı ilgisizleştler,gizlendiler,su üstüne cıkıp solungaçlarını kabartıp nefes almaya çalışsttlar ve öldüler.bunun nedeni nedir arkadaşlar.sıcaklık 25 derece,akvaryum yeni(balıkları koymadan 1 hafta önce çalışmaya başladı)Filtre daima çalışıyor.Sizce ne yapmayalım??

arkadaşım balıkların davranışlarından anladığım kadarıyla oksijen yetersizliği görünüyor.hava motorun düzgün çalışıyormu yada varmı

Normal çeşme suyu koyuyorum.Hava motoru dedinz de suyu temizleyen filtre mi?eğer oysa normal çalışıyor

Normal çeşme suyu koyuyorum.Hava motoru dedinz de suyu temizleyen filtre mi?eğer oysa normal çalışıyor

filitre değil arkadaşım akvaryumun dışına takılan akvaryum suyuna bir hortum vasıtasıyla hava aktaran motor.hava motoru.suyun içine oksijen taşır.ciklet balıkları japon balığı gibi hava motoru olmadan yaşamaz.8 ila 10 tl kadar bi fiyata akvaryumculardan bulabilirsin.sorun kesinlikle havasızlıktan kaynaklanıyor.saygılar

Arkadaşlar öneriler için sağolun.Bende amazon kj-1200f filtre var.filtrler de hava aktarıo akvaryuma diolar.Filtrenın aktardığı hava yetrsizmdr??Yani hava motoru şart mı??

İçme suyu kullan, çok yem verme, günde bir kez ver az ver, bir de motorunu daima açık tut, oksijen çıkışı sağlam mı onu kontrol et. Yanında başka ne tür balıklar var ? Yara alıyor olabilirler.

Arkadaşlar öneriler için sağolun.Bende amazon kj-1200f filtre var.filtrler de hava aktarıo akvaryuma diolar.Filtrenın aktardığı hava yetrsizmdr??Yani hava motoru şart mı??

arkadaşım akvaryumun içine baktığında hava kabarcığı çıkan herhangi bi nokta görebiliyormusun.normalda filitrelerde hava verir ama onunda su çıkış kısmında hortum takılan ufak bi çıkıntı var o kısıma hartum takıp dier ucunuda akvaryumun dışında tutman gerekiyor.şayet bu şekilde bir bağlantı yapmadıysan filitren akvaryuma hava vermez.bu şekilde bağlantını yapmış olsan bile filitre tıkandığında hava akışını durdurcaktır ve bir gecede bütün balıkların bile ölebilir.en sağlıklısı bir adet hava motoru almandır.bağlantıyı resimde gördüğün gibi yapmalısın.hortumun bir ucu daire içindeki lısma diğer ucu akvaryumun dışına takılacak.umarım yardımcı olmuşumdur...

6octq9.jpg

kardeşim ben bu akvaryum işini üreticisinden öğrendim.Ondan dolayı 1.si oksijen yetersiz hava motoru şart ama en az 2 girişli olsun ilerde yumurta alırlarsa işine yarar. 2. olarak akvaryumun yeniymiş daha yararlı bakteri üreyişi fazla olmamıştır ondan dolayı balıkların zehirleniyo olabilir akvaryumcuna söyle sana 1 şişe bakteri kültürü versin

çiklitlerinizin cinsi nedir ? o balıkları satan satıcı size akvaryum tankınızın büyüklüğünü sordu mu? çünkü çiklit balıkları bölgeci hayvanlardır çok kalabalık bi akvaryumda birbirlerine zarar verme eğilimi gösterebilirler.öncelikle akvaryumdaki hava sirkülasyonu ile bi sorun var ise onun giderilmesi lazım. suyun ph derecesini sabitlemek de önemli bi husus. balıklarınızın türüne göre yaşama ve davranış şekillerini öğrenerek ( barışçıl veya kavgacı ) akvaryumunuzun büyüklüğünün elverdiğince sayıda balık beslemelisiniz.

su tam oturmadan balık alıp koymussun bende cichlid besliyorum bu balıklar havaya cok ihtiyac duyarlar hava motoru alncaya kadar sureklı su tazelemen gerekir oksijen ihtiyacini bu sekilde saglaya bilirsin içme suyu yani bu hazır satılan sular bu tur ıcın pek uygun degıldır bu balıklar sert suyu severler musluk suyunu bır gun dınlerdıkten sonra akvaryumuna ekle ve kesın dusuncem su cok fazla balıgın var onları eksıltmeye calıs bu kadar balıgı saglıklı bır sekılde beslemen ıcın sana 500lt bir tank gerek hangi tur cichlid besliyorsun bunu acıkca yazarsan sana daha cok yardımcı olurum malawimi ,tanganyikamı. guney yada orta amerika cichlid i mi

bence arkadasım sen o balıkları tuvalete at sifonu ck
hic diilse can cekişmesin gariplerim ani olur olumleri,
hava vermiyorsun garibanlara yahu.
filitrenin verdiği hava sınırlıdır. gun gectikcede azalır ufak akvaryumda.
filitreden daha onemli hava motoru
filtre olmazsa olur 2-3 gunde dinlenmiş su koyarsın olmaz ya olabilir
ama hava motoru olmazsa olmaz.
sen balık turunu falan bosver

stres olabilir arkadaşım kafa motorunu suyun yüzeyine yaklaştır uzman arkadaşlar pek bilmiyor sanırım içine verilen hava oksijeni arttırmaz su yüzeyindeki dalgalanma bu işi sağlar artı akvaryum suyuna kaya tuzu kat türleri belirtmemişsin ama chiclid lerin sarı prenses veya yunustur ve sert suyu severler ph7 felan ok yine sıkıntın olursa sorabilirsin

25 derece japon ceşitleri ve vatozlar için uygundur arkadasım chikletlerde 28 - 30 arası araştırmanda fayda var...benimde chikletlerim var prensesinden yunusuna kadar çok sağlıklılar şükür...

Arkadaşlar herkez çeşitli nedenler vermiş hepside doğru nedenlerdir...

Suyun havasız olması

Suyun çeşme suyu olması sorun değil ama bazı cikletler içindir o normalde dinlenmiş çeşme suyu zarar vermez

Bence sorunun su olabilir akvaryumun kucuk ve yetersiz olabilir aldıgın cikletler birbiri ile uyumsuz olabilir su kulturunun olmaması olabilir olabilirde olabilir anlıcagın...

Önce akvaryumu kurar sın sonra suyu bekletir motorunu calıstırırsın..

Besliceğin cinse odaklanırsın ve o balıkları tek cins yada 2 cins uyumlu beslersin en güzeli budur..

Öncelikle toplu ölümlerde arkadaşlarımızında dediği gibi hastalıklardan çok ortamdaki problerin önüne geçilmelidir...

Örneğin
balıkların dinlendirilmemiş aşırı klorlu sulara konulması
oksijen eksikliği
sudaki istenmeyen ve filtreden geçmeyen bir maddenin olması gibi ..

Neden kimse akvaryum hacmini sormuyor.
Mesela 40lt akvaryuma 10 balık sokmuş olabilir.Buda aşırı kirliliğe yol açar.
Ölümlerin sebebi bu olabilir.
Ayrıca ciklitlerinizin türü nedir.Malawi mi?Tangayikamı hangi gölden gelmişler bir bilgi verirsen sevinirim.

Ben De Bi Ararlar Pet Shop İşi İle Uğraştım.Bnece Senin Hava Motorun (Varsa) Arızalı Olabilir Veya Yetersiz Geliyordur.Bence Hemen Bir Pet Shop'a Uğra.Çünkü 15 Tane Çiklit'e Zaten 1 Motor Yetmez !!!

Geri