"Çocuklarınızı askere göndermeyin"

mchasso

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
BDP Başkanvekili Yıldız'dan vicdani redle ilgili açıklamalar

BDP'li Bengi Yıldız: ''Çocuklarınızı askere göndermeyin''

BDP Batman İl Başkanlığı, Mahmur ve Kandil'den gelen grubun tutuklanmasını protesto etmek için kalabalık bir grup eşliğinde yürümek istedi. Polisin izin vermediği grupta bulunan Bengi Yıldız, "Vicdani ret, AİHM tarafından kabul edilen bir haktır, Bu hakkı kullanın ve çocuklarınızın ölmemesi için askere göndermeyin'' dedi.

ERDAL ATAY / BATMAN (AHT)

BDP Batman İl Başkanlığı, Mahmur ve Kandil'den gelen grubun tutuklanmasını protesto etmek için kalabalık bir grup eşliğinde yürümek istedi. Polisin yürümelerine izin vermediği grupta bulunan BDP Grup Başkan Vekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Başkanları Şehmus Aslan ve Saadet Becerikli'nin de aralarında bulunduğu BDP'liler partinin il başkanlığı önünde açıklama yaptı.

Saadet Becerikli'nin okuduğu basın açıklamasının ardından konuşan BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, tüm Kürtleri, askerlik konusunda vicdani redde çağırdı. Bengi Yıldız, Genelkurmay, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Türkiye'yi yönetenlerin çocuklarını savaşa göndermesini istedi.

Kürt askerlerin infaz edildiğini iddia eden Yıldız, "Kürtler, Türkler, Türkiye'de yaşayan bütün halklar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararına göre vicdani red, askere gitmemek bir haktır. Bundan sonra çocuklarınızı bu kirli savaşa göndermeyin. Bu savaşın ortağı olmayın, kim bu savaşı sürdürmek istiyorsa Genelkurmay, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Türkiye'yi yönetenler onlar çocuklarını askere göndersinler. Çocuklarımızı askere gönderiyoruz, her gün cenazeleri geliyor. Kürt çocuklarının cenazesi geliyor, onlarcası yüzlercesi intihar etti deniyor. Batman'da, Ağrı'da bu ülkenin her tarafında Kürt çocukları askerde infaz ediliyor. Bu da savaşın başka bir boyutudur. Onun için bundan sonra BDP olarak halkımız olarak sizler, 1 yıl, 2 yıl, 10 yıl gidin cezaevi yatın vicdani red hakkınızı kullanın. Çünkü bütün dünya bu hakkı tanıdı. Bütün Avrupa ülkelerinde bu hak var. Başkalarını öldüreceğimize kendi çocuklarımızı öldüreceğimize gider paşa paşa cezaevi yatarız. Bundan sonra çocuklarımızı askere göndermeyeceğiz. Vekilleriniz olarak bunu size söylüyoruz. Sizde ulaştığınız her yere bunu söyleyin, bunu örgütleyin" şeklinde konuştu.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından grup sesizce dağıldı.

Kaynak

ana bacı kayıcam o olck.bu prowakator biliorum ama insanın asası gelio.emir almıs bunu soleyip ortalıgı karıstırması için ama yine olduresim gelio.askere gondermeyin daga gonderin demeye getirio.

vursan şunları adam sayıp hapse atarlar bizi.

sövsem günahtır değmez bu çapulculara.

allaha havale ediyorum bu densizleri.

allah cezalarını elbet birgün verecektir.

bunun anlamı şudur ;

biz onun bunun evladıyız ve hainiz çünkü bizi doğuran k.hpe sokağa bunun için saldı , madem öyle neden gidelim askere , adımız zaten çıkmış .

yanlış anlaşılmasın diye 2ye bölüyorum yorumumu alttaki cümle benim niyetim üsttekiler gibi niyet okuma değil .

içimizde olup bunları besleyeceğimize ,bu itler bizi satacağına ; çıksınlar dağa gebertelim köpekleri bana uyar .

Ölünüzü dirinizi hergün birinizi elbet birgün hepinizi

Askeremi gitmiyorsunuz?
O zaman verin elinizdeki Türk kimligini.
Siz artik hicsiniz, kim alirsa alsin sizi bakalim kim sahib cikacak.

Askerlik yapmayana siyasi haklar da verilmemeli bence ...
Askerlik yapmayan birisi bence adam değildir ...

birde bunlara yemek aş veriyor türkiye cumhuriyeti bunları aç bırakacaksın

Geri