Çok Acaip bi soRun....

tequila89

New member
Reaction score
0
Herkese selamlar....benim usb klavyem var fakat o usb klavye yi okumuyor...Ps2 aparatı taktım yine görmedi...Başka bi pc de denedim oldu...ayrıca eski anakartımda bu sorun yoktu yaklasık 3-4 ay önce aldığım anakartta bu sorun olmaya başladı...
Eski anakartım Asus p5p800 se
Yeni anakartım da Gigabyte Ga-G31M-ES2L
Bu işin içinden nasıl kurtulabilirim yardımınıza ihtiyacım war arkadaslar....
şimdiden cok tesekkurler herkese ...

BIOS tan USB klavyeyi Enabled Yapacaksın

biostan usb klavyeye aktif hale getir.

klavye baska PC de calısıyorsa farklı usb girişlerine tak. olmaz ise

klavye ile verilen cd disket ne var ise o driver ile kurmayı tanıtmayı dene.

kolay gelsin.

Aynı sorun Bendede oLmuştu dediginiz gibi BıoS'da EnabLe yapın duzelecektır

kafayı yicem ya :(:( tüm dediklerinizi yaptım olmadı...ayrıca klavyenn yanında bi cd disket yoktu alırken arkadaslara soruorm usb direk pc nin tanıması lazım diolar fakat tanımıyo...nedir bu sorun ya kafayı yicem cidden:(

usb üzerinde format atamıyorum çünkü o zamanda görmüyor işlem yapmıyor klavye.
USB portlarında bir sorun olabilir mi ki ?

bilgisayarın eski ise usb 1.0 yada 2.0 gibi bi uyumsuzluk olabilir mi ki ???

klavye baska pc de calısıyorsa senin bilgisayarda bi sorun var.

yada en azından usb portlarında

aynı partlarda usb flash bellek yada mouse tak bakalım calıscak mı

calısırsa

klavye driveri bulman gerekecek netten indirirsin..

Evet Flash bellek falan okuyor hepsini External DVD RW war Webcam war usb de onlar calışıyor ama klavye çalışmıyor internettende Set point driver die bişi yükledim onuda çalıştırmadı bu klavyeyle anakartın nasıl bi uyusmazlıqı olabilir ki ya yeni anakart hemde 2.0 Bıosdan 2.0 ları kapattım belki 1.0 da calısıodr die yine olmadı ama anakart we klavye arasında bi uyuşmazlık olduğu kesin

bios update yi yaptım windows üzerinden yapılıyor zaten en son F9c qüncellemesi wardı onuda yaptım ama yine de hiçbirrşey değişmedi :(

o zaman klavyeyi aldığın yere iade et artık çok geçmeden.

başka bi klavye al.

neden usb klavye aldığını da anlamış değiliz normalinin nesi var ? :D

Bu klavye yi ben almadım açıkcası :D abimden çöktüm:D....eski anakartımda canavar qibi calısıyodu....baska hanqi pc ye taktıysam direk qördü kafayı yedim...çok uqrastım cidden...zaten anakartın klavye dışında başka problemleride var firewire pci ex kartımla uyusmazlıqı war external ses kartı war bende ama suan cızırtılı falan qelio sesi...kısacası aldıqıma pisman oldum...normalde anakartta bi problem yok.Ama benim pc yi kullanma amacım başka olunca o zaman sorun oluyor işte...yeni bi anakart alcam büyük ihtimal şimdi araştırma yapıorm..eqer warsa sizinde böyle tarzda sorunlar yapmıycak orta fiyatlı bi anakart söyleyn arkadaslar...

walla bir bardak su içmeye ne dersin?
şaka şaka o yeni anakartın ile klavyede uyumsuzluk olabilir

Bu klavye yi ben almadım açıkcası :D abimden çöktüm:D....eski anakartımda canavar qibi calısıyodu....baska hanqi pc ye taktıysam direk qördü kafayı yedim...çok uqrastım cidden...zaten anakartın klavye dışında başka problemleride var firewire pci ex kartımla uyusmazlıqı war external ses kartı war bende ama suan cızırtılı falan qelio sesi...kısacası aldıqıma pisman oldum...normalde anakartta bi problem yok.Ama benim pc yi kullanma amacım başka olunca o zaman sorun oluyor işte...yeni bi anakart alcam büyük ihtimal şimdi araştırma yapıorm..eqer warsa sizinde böyle tarzda sorunlar yapmıycak orta fiyatlı bi anakart söyleyn arkadaslar...

valla benim kullandığım anakartı önerebilirim:

gigabyte ga-k8nf-9 serisinden öneriyorum 90 tl filan yaklaşık o civarlarda olması lazım sonra kazık yeme :) canavar gibi çalışır

aynı sorunu usb kartla çözdüm usb klavyemi hiç kullanamıyordum artık sorunsuz çalışıyor
ses kartının cızırtı yapması kartla alakalı değil ya tam oturmadı yada tesisatında sorun var

bıosunu guncelle once resetle olmadı guncelle

aynı usb de farklı bi klavye dene olmassa anakart driver larını en baştan kur takılı olarak belkı olabilir

BıoS'da EnabLe yapın sonra F10 de y ye bas kaydet belki kaydetmeden çıkmış olabilirsin

Geri