Ödül almak iyi oyuncu yapmıyor

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Reaction score
0
OYA DOĞAN / HT MAGAZİN

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü paylaşan Serkan Ercan ve Bartu Küçükçağlayan HT Magazin’in sorularını yanıtladı.
SERKAN ERCAN

Bu yıl Altın Portakal'da neredeyse kadın oyuncu yoktu. Filmlerde erkekler hâkimdi. O nedenle de en çekişmeli kategoride yarıştınız. Peki, ödül almayı bekliyor muydunuz?
Filmi festivale son anda yetiştirdik. Ama festival için çok heyecanlıydık. Ben festivaldeki filmleri öğrendiğimde hem güzel filmleri izleriz hem de filmimiz onların arasında olur diye düşünmüştüm. İlk gün gösterim yaptık ve 'Gişe Memuru' fark edildi. Herkes beğenilerini dile getirmeye başladı. Ödül gecesi beklentim vardı ama almasaydım da üzülmezdim.
Favoriniz kimdi?
Filmi izlemedim ama tiyatroda yaptıklarını bildiğim için Bartu Küçükçağlayan'dı. Çünkü o temiz iş yapar. Yönetmenim Tolga Karaçelik, filmin çekimleri bittikten sonra bana "En iyi erkek oyuncuyu istiyorum. Başka da bir şey almasak olur" dedi. Ödülü alarak ekibimi mutlu ettiğim için sevinçliyim.
Mutlu musunuz?
Ödül meselesini çok da fazla kafama takmıyorum. Ödül, bu işin heyecanının doruk noktası. O elinde olursa güzel ve daha keyifli oluyor.
Hem Çoğunluk hem de Gişe Memuru'nda yoğun bir baba oğul çatışması izledik...
Aslında ben de, Tolga da babasıyla problem yaşayan kişiler değiliz. Karakter deşifresinde çevremizden yararlandık. Kenan karakteriyle ilgili benim biraz yalnız kalmaya ihtiyacım vardı. Senaryo, sevdiğim kitaplar ve müzikle bir hafta yalnız kaldım.

Bu yıl genç yönetmenler çoğunluktaydı, yeni bir akım mı başladı?
Bu festival gerçekçilik akımının başladığını gösterdi. Piyasa filmi yapmak isteyen çok az adam görüyorum. Derdini anlatmak isteyenler çoğaldı.
BARTU KÜÇÜKÇAĞLAYAN

Tebrikler, en iyi erkek oyuncu ödülünü ruhunuzun hakkıyla kazandınız. Ödül bekliyor muydunuz?
Herkes sizden ödül bekliyor. Annem, babam arayıp "Ödülü almadan gelme" dedi. Burada da bir ödül atmosferi vardı. Ben ne kadar bundan uzak durmaya çalışsam da insanın içinde bir heyecan büyüyor. Adım açıklanmasaydı, umurumda olmazdı diyorum ama içimde bir burukluk olacaktı. Ama aldım ve mutluyum. Yalnız düşüncem şu: Ödüller insanı iyi oyuncu yapmıyor. Benim için bir motivasyonu da yok.
Mertkan, o kadar gerçek bir karakter ki, filmi izlerken çevrenizin gerçekten böyle kişilerle dolu olduğunu fark ediyorsunuz. Karakter sizi zorladı mı?
Bu role nasıl baktığınızla alakalı, yoksa hiç zor değil. İnsanları gözlemlediğiniz zaman görüyorsunuz ki, onlar filmlerdeki, dizilerdeki gibi büyük hareketler yapmıyorlar. Ben isteyerek doğal oynamıyorum. Mertkan doğal olsun diye kasmadım. İki yıl önce senaryoyu aldım ve iki kere okudum. Ondan sonra yanımda dolaştırdım. Gözlemledim.

HaberTürk

Ekli dosyalar

• 562053_detay.jpg
    562053_detay.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 1,903
SERKAN ERCAN gerçekten başarılı bir oyuncu eğer kendini daha çok komedi ağırlıklı projelerle sınırlandırmazsa ileride büyük yapımlardada baş rol oynayabilir

Geri