Öküz...

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
ANTALYA’da ANTBİRLİK bir benzin istasyonu açıyor; Hürriyet İnternet’in haberine baktım, Kaymakam, Emniyet Müdürü, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı, yetkililer, önde gelenler, ahali, çoluk-çocuk orada. Törende kesilmek üzere bir boğayı sürükleye sürükleye oraya getirdiler. Hayvanı bir ayağından vinç makinesine bağlayıp havaya kaldırdılar.

Boğa dehşet dolu gözlerle baktı. Koca gövdesi havada dönmeye başladı, kasap koca bir bıçakla yanaştı...

Müftü Mustafa Altun yerinden kalkarak itiraz etti...

Çocukların gözü önünde, canlıya böyle eziyet ederek, ilkel biçimde kurban kesmenin din açısından caiz olmadığını, bunu hemen durdurmalarını istedi.

Ama boğanın kanı sokaktan aşağıya doğru aktı...

Müftü orayı terk etti...

*

Sağ ol sevgili Müftü...

Adını ve o haberde gördüğüm aydınlık yüzünü hiç unutmayacağım.

Yıllardır anlatmak istediklerimizi bir din adamı yüceliği ile ortaya koyup tepki gösterdiğin için sağ ol...

*

O kesilen bir boğaydı, lafım hayvanlardan dışarı, bir de “öküz” vardır...

Uygarlık ona hiçbir şey öğretemedi...

Dünya her gün insani değerlerle zenginleşirken, tek ayağından vince asılı bir canlıyı çocukların gözü önünde kesebilir o...

Bu cennet ülke hâlâ üçüncü dünya sıralamasındaysa, sorumlusu odur...

Zarafeti, inceliği yoktur...

Saygısızdır...

Medeniyetten hiç mi hiç nasibini almamıştır... Bu çirkin şehirler, bu tüketilmiş doğa, bu kirli deniz, kısaca bu tükeniş onun eseridir... Yabancı havaalanlarında Türklerin itilip kakılması onun yüzündendir...

Asla adam olmaz...

Asla insanlaşamaz...

Göstermelik Müslümanlığı, bir boğayı meydanda tek ayağından vince asıp, bu devirde çocukların önünde kesecek ve merhameti-yüreği olan saygıdeğer bir müftünün tepkisini çekecek kadar sahtedir...

“Öküz” desem...

Sözüm öküzden dışarı...

Kaynak

Bu Kadar OLur Ya, Yine MüsLümanLığa BağLadınız Ya İşi. ELin İspanyoLu, EğLence İçin BoğaLara Eziyet Yapar. KanadaLısı Her Sene BinLerce Fok ÖLdürür, Dünyanın Gözünün Önüne KatLiam Yapar, ÇinLi PisLikLer Cenin Yer, Kedi Köpek Keser. Medeniyetin Beşiği DeniLen YerLerde Her TürLü Vahşet DÖner. Sonra Benim ÜLkemdeki İstisnai Bir Durumu Gösterip AyıpLarsın. Bu Kadar AymazLık Olur.Sözüm Konuyu Açana DeğiL, Haberi Yapana

Sen bakma kapa gözlerini al çocuğunuda kurbanını özel kasaplara kestir.

Ben hayatımda o kadar çok kesime şahit oldum ama hala otokontrol sistemimde bi arıza yok .Bişey olmaz bu kadar psikolojiyle ilgilenmeyin herşey bitti bunlara mı kaldınız artık..

Tek eleştirebildiğiniz konu islamda yapılan yanlışlar yada hatalar yaw birazda kendinizi eleştirseniz insaf .Aslında kurban olmasa normal kesimlerede bakmıcaklar ama işte iş islamla bağlantılı olunca veriyolar sopayı..Kendi tavuk çiftliklerindeki pislikleri anlatsan sayfa sayfa rezillik akar ama gelde anlat.

Göstermelik Müslümanlığı, bir boğayı meydanda tek ayağından vince asıp, bu devirde çocukların önünde kesecek ve merhameti-yüreği olan saygıdeğer bir müftünün tepkisini çekecek kadar sahtedir...

Yahu bu müslümanlıkla alakası yok hassasiyetle alakası var niye böğrüne böğrüne vuruyon..Bu bir hassasiyet meselesi yani ben 13 yaşından beri hayvan keserim ama sen kesemezsen bu senin hassasiyetindir bu kadar abartmayın hemen.

Yahu bu müslümanlıkla alakası yok hassasiyetle alakası var niye böğrüne böğrüne vuruyon..Bu bir hassasiyet meselesi yani ben 13 yaşından beri hayvan keserim ama sen kesemezsen bu senin hassasiyetindir bu kadar abartmayın hemen.

Çocukların gözü önünde, canlıya böyle eziyet ederek, ilkel biçimde kurban kesmenin din açısından caiz olmadığını, bunu hemen durdurmalarını istedi.

Yahu size ne neden öküzü savunuyorsunuz???

Yahu size ne neden öküzü savunuyorsunuz???

İşin iyi tarafı bütün kesimhanelerde bu şekilde kesim yapılır çocuk çoluk meseleside acıtasyon hesabı maksat bağcıyı dövmek olunca ona bakan bi kedi bile suçludur.

O kesilen bir boğaydı, lafım hayvanlardan dışarı, bir de “öküz” vardır...

Uygarlık ona hiçbir şey öğretemedi...

Dünya her gün insani değerlerle zenginleşirken, tek ayağından vince asılı bir canlıyı çocukların gözü önünde kesebilir o...

Bu cennet ülke hâlâ üçüncü dünya sıralamasındaysa, sorumlusu odur...

Zarafeti, inceliği yoktur...

Saygısızdır...

Medeniyetten hiç mi hiç nasibini almamıştır... Bu çirkin şehirler, bu tüketilmiş doğa, bu kirli deniz, kısaca bu tükeniş onun eseridir... Yabancı havaalanlarında Türklerin itilip kakılması onun yüzündendir...

Asla adam olmaz...

Asla insanlaşamaz...

“Öküz” desem...

Sözüm öküzden dışarı...

Kaynak

Öküz kelimesi hafif kalmış bence en uygun kelime yobazdır.

ben degıl boga sayısız deve bıle kestım ama dınımızın bıze ogrettıgı gıbı

sımdı dın adına kurban kesıyoruz dınımızde vıncle hayvanı kaldır dınnnn adına alanın ortasıda herkeze gostermelık
neymıs dın adına allah adına kurban kesıyoruzz

olmadı ucakta kesıp kanı ulkenın ustune bosaltın dınn adına

boyle kurban kesılmez arkadaslar bu tabıkı dınımızle ılgılıdır
ayrıca muftuye tesekkur ederım ama bu konuyu camıde vaazlar vererekte hallederler ısteseler ama onemlı gozukmuyor okadar cunku yapılan bu vahset dın adına yapılıyor

dinimizde kurbanin nasil kesilecegi bellidir.butun bu kurallar kurbanin rahat bir sekilde can vermesi uzerine kurulmustur.dinimizde hayvana eziyet etme gunahtir.muftuyu gercekten tebrik ediyorum.boyle kurban kesilmez.hayvani ayagindan dikmisler havaya karsisinda bicak biliyorlar.yazik hayvana.hayvan dedim ama asil hayvan kurbana bu eziyeti yapanlar.

İşin iyi tarafı bütün kesimhanelerde bu şekilde kesim yapılır çocuk çoluk meseleside acıtasyon hesabı maksat bağcıyı dövmek olunca ona bakan bi kedi bile suçludur.

Siz Müftü den iyi biliyorsunuz.
Hiç utanma yok de mi siz de?
Siz bizim dediklerimize karşı olmak için doğmuşsunuz. Hiç bir zaman gerçekleri göremeyeceksiniz.
İnsan bir kendine bakar bir de Müftü' ye..

dinimizde kurbanin nasil kesilecegi bellidir.butun bu kurallar kurbanin rahat bir sekilde can vermesi uzerine kurulmustur.dinimizde hayvana eziyet etme gunahtir.muftuyu gercekten tebrik ediyorum.boyle kurban kesilmez.hayvani ayagindan dikmisler havaya karsisinda bicak biliyorlar.yazik hayvana.hayvan dedim ama asil hayvan kurbana bu eziyeti yapanlar.

Kardeşim bunların dini Ahmedinejad gibi, kendi çıkarları için kullanmayı, alet etmeyi iyi bilirler.

Geri