Örgüt İstedi,Biz Yaptık

ßLu£

Banned
Reaction score
0
2006 yılında Diyarbakır'da bir parkta gerçekleşen, çocukların ölümüyle sonuçlanan ve akıllarda soru işaretleri bırakan bombalama eylemi, polisin titiz ve ısrarlı çalışması sonucu aradan geçen 3 yıla rağmen aydınlığa kavuştu.

2dvlety.jpg

Mizgin, Dilan, Zilan, Şilan'ların öldürüldüğü hain saldırının PKK'nın şehirdeki milisleri tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden Bağlar'da bulunan Koşuyolu Parkı'na 9 Eylül 2006'da bırakılan bir termosun patlaması sonucu 7'si çocuk 10 kişi hayatını yitirmiş, 16 vatandaşımız da yaralanmıştı.

Olayın hemen akabinde eylem, bir internet sitesinde "Türk İntikam Tugayı" adına üstelenilerek eylemde kullanılan termos ve telsiz düzeneğinin çok sayıda fotoğrafları yayınlanmıştı. İnternet sitesindeki fotoğrafların altına "En iyi Kürt ölü Kürttür" ifadesi yazılarak eylemin, 7 Eylül 2006'da Siirt'te şehit edilen bir askerimizin anısına yapıldığı söylenmiş, "Ölen her Türk için Diyarbakır'dan 10 Kürt öldürülecektir" diye tehditlerde bulunulmuştu.

Çocukların öldüğü ve Türk İntikam Tugayı adıyla üstlenilen eylem, PKK tarafından "Saldırıyı devlet üstlendi" şeklinde yorumlanmıştı. 'Devletin Kürtleri öldürdüğü' imajı oluşturmaya çalışan PKK yöneticileri Türk-Kürt çatışması yaratmaya çalışmıştı.

"Örgüt istedi, biz yaptık"

Gönderdiği bombacı örgüt mensuplarının Terörle Mücadele ekipleri tarafından kısa sürede yakalanması nedeniyle şehir merkezlerindeki milislerini devreye sokan PKK'nın, Koşuyolu Parkı'ndaki bombalama eylemi için de üniversite öğrencilerini kullandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınanların, patlama sonrası olay yerinde çekilen görüntülerin izletilmesi sonucu olayı itiraf ettikleri öğrenildi.

Failler arasında yer alan Murat Ekin olayı, "Örgüt istedi, biz yaptık" diye itiraf etti. Ölenler nedeniyle pişman olduğunu söyleyen Murat Ekin olayın gelişimini şöyle anlattı:

"Patlamadan 10 gün önce Burhan Güneş ile birlikte kaldığım eve PKK'lı bir örgüt mensubu geldi. Banyonun karşısındaki odada elindeki telsiz ve kabloları kullanarak Burhanla birlikte bir bomba hazırlıyorlardı. Beni fark ettiklerinde Burhan bana dönerek 'Çok büyük bir eylem yapacağız ve davamız için halkı provoke edeceğiz' dedi. Örgüt mensubunun yanında bir şey söyleyemedim, fakat o gittikten sonra 'Diyarbakır'da eylem yaparsak Kürtler, yurtsever halk da zarar görmez mi?' diye sorarak tepkimi gösterdim. Fakat Burhan 'Senin görevin, denileni yapmak. Örgüt böyle istiyor. Bunu kimseye anlatma, yoksa hepimizin başı örgütle de belaya girer' diye beni tehdit etti. Korktuğum için ben de yardım ettim. Burhan bombayı yerleştirdiği termosu parka bırakarak eve geldi. Patlamayı televizyondan izledik. Ölenleri duyduğumda paniğe kapılarak 'Allah kahretsin. Bir sürü çocuk öldü. Ne yapacağız şimdi?' diyerek Burhan'ın üzerine yürüdüm. 'Aklını başına topla' diyerek bana bir tokat attı. 'Sen susarsan bir şey olmaz. Herkes eylemi devletten bilecek. Halkımıza, özgürlük mücadelemizi başka türlü anlatamazdık. Ölen çocuklar da Kürdistan şehididir.' dedi. Olaydan sonra çevremize belli etmemeye çalışarak, herkes ayrı bir yere taşındı."

Koşuyolu saldırısından sonra açıklamalarda bulunan DTP yöneticileri patlamanın 'özel savaş güçleri' tarafından yapıldığını ifade etmişlerdi. DTP Genel Başkanı Ahmet TÜRK, "Kürtler üzerindeki zulümleri tüm dünya görüyor. Adres bellidir. Eğer devlet bunu örtbas etmek istemezse, birçok karanlık olay ve bugün barışı istemeyenlerin kim oldukları açıkça ortaya çıkacaktır" demişti.

Koşuyolu Parkı'nda Mizgin, Dilan, Zilan, Şilan'ları öldürenlerin açığa çıkmasıyla, barışı istemeyenlerin kim olduğu da ortaya çıkmış bulunuyor.

Kaynak

Dediklerimizi örnek gösterilebilecek bir haber... Bunlar "ŞEHİTLERİMİZİN" üniformaları ile halka işkence etmişler, Türk silahlı kuvvetlerini kötü göstermeye çalışmışlardır.

Kürt halkının hiçbir şeyden haberi yokken, pkk'nın, taraf'ın, yandaş taraftarın kürt halkı üzerindeki oyunlarını görebiliyorsunuz artık değil mi?

~SiLenT ScЯeaM~;4169103' Alıntı:
"Örgüt istedi, biz yaptık"

Böyle bir mantık var mı kardeşim yaa!!!!! Hiç mi düşün müyorsunuz be aptallar, biz kime-neden hizmet ediyoruz, bu izlenilen yol doğru mu diye?? Beyinsiz herifler! Hiç mi düşün müyorsunuz, kabul ettiğiniz yol kendinizce ne kadar doğru olursa olsun hangi örgüt, hangi grub için masum çocukları öldürmek haklı bir sebep sayılabilir??

Hala bunu anlayamadılar ben ona hayret ediyorum yaa!!!! Beyin denen nimetten siz de zerre kadarı da mı yok yaaa!!!!

Haber için teşekkürler ~SiLenT ScЯeaM~

Geri