ÖSS Şampiyonlarının Sırrı Ne ?

cesur201

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Altın Üye
Reaction score
0
oss-sampiyon.jpg

Sınavın birincilerinden Mustafa Öztürk, sınava hazırlanırken tuvalet ve yemek dışında ara vermediğini belirtirken, Bursa'dan çıkan ikinci İlyas Avcı da çok sıkı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi.

Mustafa Öztürk'ün annesi Firdevs Öztürk, İstanbul'da olan oğlu Mustafa'nın, kurşun kalemle çalışma odasının duvarlarına ders notlarını yazdığını, böylece daha iyi tekrar yaptığını söyledi.

Serhat Güzel ve Mücahid Erdoğan başarılarını düzenli çalışmaya borçlu olduklarını belirtirken, tercihlerinin Tıp Fakülteleri olduğunu söyledi.

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte mutluluklarını dershanelerindeki öğretmenleri ile paylaşan öğrenciler hedeflerini anlattı. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanında birinci olan Mustafa Öztürk, son derece mutlu olduğunu söyleyerek, "İçimdeki duygular, kelimelere dökülemiyor. O kadar sevinçliyim, o kadar mutluyum. Bu başarıyı bekliyordum ancak birinciliği beklemiyordum. İstanbul' dan Maraş'tan tamamını yapanların olduğunu olduğunu duydum. Buraya geldiğimde hafif üzüntülüydüm. Ama sınav sonuçları açıklandı gördüm ki birinciyim. Çok mutluyum' dedi. Sınava nasıl hazırlandığı sorusuna ise Öztürk, "Başarının tek bir formülü var. O formülü de çalışmak. Ben çalışmayı düzenli ve sistemli bir şekilde yürüterek ailemin desteği ile hocalarımın desteği ile o sistematiği oturtarak, çalıştım. Öyle hazırlandım' şeklinde cevapladı. Hangi Üniversiteyi tercih edeceği sorusuna ise Öztürk, "Hacattepe Tıp Fakültesini istiyorum. Doktor olmak istiyorum' diye cevapladı. Sınavdan sonra tatile çıktığını söyleyen Öztürk, ailesinin ve yakınlarının da ÖSS'de yakaladığı başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Daha Fazlası İçin Tıkla

Geri