Öss'de Katsayı Farkı Sürecek...

kursat

New member
Reaction score
0
Danıştay, YÖK'ün katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesini durdurdu.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu.

İstanbul Barosu Başkanlığı, Yükseköğretim Genel Kurulunun (YÖK) yükseköğretime girişte katsayı puanı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin 21 Temmuz 2009 tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Dairenin kararında, milli eğitim sisteminin yönlendirmeye ilişkin kuralları ile 2547 sayılı Yasanın 45. maddesinde yer alan kurallar yürürlükte ve uygulanıyor iken, bu kuralların uygulanmasını bertaraf edecek şekilde alınan dava konusu kararın, eğitim sisteminin örgütleniş biçimindeki bütünlüğü bozacak nitelik taşıdığı ve uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi amacının dışına çıkıldığının görüldüğü vurgulandı.

Kararda, “Bu durumda, dava konusu kararın 3, 4. ve 5. maddelerinin, dayanağı yasa hükümlerine aykırı olduğu gibi eğitim sisteminin, hukuka uygun oldukları istikrar kazanmış yargı kararları ile de ortaya konulmuş olan amaç ve ilkelerine, hukuka ve hakkaniyete uygun değildir. Dava konusu kararın uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar oluşacağı da açıktır” denildi.

Davalı YÖK'ün bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

KAYNAK

haydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu olamaz şimdi benden geçtide öss öğrencileri napcaklar şimdii

Ben Eşit Ağırlıkçıyım , İşime Yaradı :durdurun

sen düz lise mezunsun herhalde bende öyleyim sosyal bilimler bölümündeydim ihlilerle meslek liseleri öğrencileri yine eskisi gibi olacaklar yani katsayı farkı sürecek

bence kararın iptali iyi olmuş... Diğer lise öğrencilerinin birbirleriyle yarıştıkları yetmiomuş gibi bide İHL ve Meslek liseleri ile yarışacaktı...Yerinde bir karar olmuş....

şaka mı şmdi bu ....

gerçi benim için bişi farketmicek yine bilgisayr öğretmenliği okuyacağım için bi bakımdan benimde işime yaradı ama bazı öğrenciler bu katsayı düzenine göre girdiler meslek lisesine ...

Şimdi Bu Ygs Sistemini etkilicekmi yoksa herşey aynı katsayı mı degişçek.

hukukla alakası olmayan tamamen ideolojik bir bir karar.

Meslek Liseleri Ve İmam Hatipliler Kendi Alanları Dışında Bir Bölümü Seçerlerse Puanları Düşecek ( Eskisi Gibi )

endüstri meslek imam hatip ve diğer mesleki ağırlıklı liselerden mezun olan erkek öğrencilere yönelik bir karar daha çıkarsınlarda askere de almasınlar onları.. madem bu ülkenin evlatları değil onlara önem verilmyor

endüstri meslek imam hatip ve diğer mesleki ağırlıklı liselerden mezun olan erkek öğrencilere yönelik bir karar daha çıkarsınlarda askere de almasınlar onları.. madem bu ülkenin evlatları değil onlara önem verilmyor

dai , Öyle Düşünmemek Lazım.İmam Hatip'e Gidenin Amacı Din Adamı Olmak , Meslek Lisesine Gidenin Amacı Da Seçtiği Mesleğiyle İlgi Bir Yere Gelebilmek.İnsanları Yolundan Saptırmanın Bi Manası Yok.Böle Bir Şey'e Karşı Çıkacaklarına Normal Liseyi Okusaydılar.O Zaman Katsayı Dertleri Olmazdı.Bence Çok Doğru Bir Karar.Kat Sayı Farkı Mutlaka Olmalıdır...

1 aralığa kadar yüksek öğrenim kurumunun itiraz hakkı var.mutlaka y.ö.k bu duruşmayı kazanacaktır.yani kat sayı zulmüne son verilecek

Geri