Özel hastanelerde, 9 hastalık için para ödenmeyecek

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile özel sağlık kuruluşları arasında imzalanan 2012 yılı sözleşmesi, hastayı koruyucu birtakım düzenlemeleri beraberinde getiriyor. Özel hastanelerde muayene ve tedavilerde ödenecek katılım payının 12 TL olduğuna dikkat çeken SGK, fark ücretinin yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değiştiğinin hastalara net bir şekilde duyurulmasını şart koştu. Hastalara özel hastane ve tıp merkezlerinde uygulanan her türlü muayene, tahlil ve tedavinin, hatta yatan hastaya verilen ilaçların detaylı bir şekilde belgelendirilmesi istendi. Hastalar, bu belgelere bakarak devletin kendi adına hastaneye ne kadar para ödediğini, kendi cebinden ne kadar ücret çıktığını görme imkânına kavuşacak. Böylece “Acaba benden fazla para aldılar mı” kaygısı son bulacak.

HANGİ HASTALIKLAR
SGK’nın hastanelerin görünür bir yerine asılmasını istediği ve hiçbir ücret alınmayacak tedavilerin listesi ise şöyle:

1-Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri.
2-Yoğun bakım hizmetleri.
3-Yanık tedavisi hizmetleri.
4-Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri).
5-Yeni doğana verilen sağlık hizmetleri.
6-Organ doku ve kök hücre nakilleri.
7-Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri.
8-Diyaliz tedavileri.
9-Kardiyovasküler cerrahi işlemleri.

Bu iktidarın en iyi olduğu tek durum bu olsa gerek..Sağlık konusunda ciddi adımlar atıldı...

bu yazdıklarının maalesef gerçek olacağına inansam,hatta beni geç gerçekten hasta olanlar buna inanıp ta o hastanelere gitse,farklı tedavi yada tetkik ücretlerine geçirilen fahiş fiyatları gördüklerinde yaşarken öldüklerini anlarlar.
Bu arada;
hastane konusunda arada sırada bende iyi şeyler yazmıştım ta ki 2 gün önce yolum düşene kadar :)

Telefondan randevuyu aldık,çok kolay,hastaneye gittik,saatimiz geldi ama muayene olmadan ultrasona,hadi dedik doktorun işini biz bilmeyiz ama inanın tam 3.5 saat o odanın önünde ben refakatçi konumda iken hasta döndüm eve.

Sizin anlayacağınız,evet sıra yok ama tedavi hiç yok,bastım gittim özele.Bu işler oy toplamak için şişirilmiş balondan ibaret,birde adını söylemeyeyim bir cihaz var,en acil hasta bile 5-6 ay sonrasına kavga-dövüş randevu alabilirken,bazı arkadaşlar 10 dk bile beklemeden işni görüyorlardı.

Ama Allah'a çok şükür dili uzun olanlardan olmadım hiç bir zaman.Zaten dondurmayıda sevmem :)

süper.peki ama bu hizmetin parasını kim ödeyecek? Sgk kuş kadar ödeme yapıyor bu hizmetler için.maliyeti bile kurtarmıyor.çoğu zaman da faturayı bin bahane ile hiç ödememe yoluna gidiyor.peki özel hastane ne yapsın? Acil hastasından zarar ediyordu zaten.ama sesini çıkarmıyordu.söz konusu sağlık çünkü.ama nereye kadar? O zaman fırınlar da ekmekten para almasın.kasap eti bedava versin.halk bunları haketmiyor mu? Popilist politika bunlar beyler.bakın ilaç fiyatlarnın düşmesine hepimiz sevindik.bu indirim devletin kasasından olmadı.eczacının kar payı azaldı.ilaç firmasının kar marjı kuş oldu.ilaç firmaları yeni yatırım yapmıyor.yabancı firmalar bu zararı kabul etmeyip pazardan çekiliyor.devlet hastaneleri de özerk yönetimlere devrediliyor.doktorlar performansa dayalı sözleşmeli işçi statüsüne sokuluyor.özel hastaneler ayakta kalmak için zarar ettiren tedavileri kabul etmek istemiyor.daha fazla dayatmaya boyun eymeyenler sözleşmeleri feshedip sigortalı hasta bakmamaya başlıyor.evet,sağlık özelde ve tüzelde ücretsiz olsun.ama bunu biri karşılayacak beyler.sosyal sigortalara az prim ödenmiyor.hakkınızı savunun ana sizin düşmanınız hastane ve doktorlar değil.onlar sizi soymaya çalışmıyor.sistem tarafından soyguncu olmaya itiliyor.bu zorbalığa engel olun.sağlığınız için sağlık çalışanlarına destek olun!

Geri