Özellikle Güvenlikçiler Yardım edin =)

chester26

♫Цпẳρρя&#1
Reaction score
0
Merhaba portalımın insanları... Ufak bi konuda arkadaşımla tartışıyorduk ki iş içinden çıkılmaz koca bir soruna dönüştü bir fotograf sayesinde...

Sorumu soruyorum

Şimdi güvenlikler var ya görüyoruz banklarda avmlerde katlı alış veriş merkezlerinde Özel güvenlik elemanları.. Bunlar birde silahlı ve silahsız diye 2 ye ayrılıyor..

Şimdi sorum şu

Mesai saatleri dışında silahı yanında taşıyabilme gibi bir hakkı var mı ?

2. soru

Bu soru güvenlik şirketi tarafından mı temin ediliyor yoksa kendi mi satın alıyor..

Bana çok mantıksız geldi Mesai saati dışında yanında taşıması çünkü kanun var nizam var ben araştırdım daha önceden bunları biraz kişisel bulundurma veya taşıma ruhsatı almak için en az 1000 küçük baş hayvan olması gerekiyormuş koyun gibi... bilmem ne kadar mülkün olması gerekiyormuş daha var da var yani bir sürü işlem yapıyorsunda deli gibi vergi karşılında veriyorlar silahı.. git ona kadar bi güvenlik sertifikası al silahı beline sok rahat rahat 300 400 lira vergini öde her zman yanında taşı olurmu öle şey en kısa zmanda cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler

yasak diye biliyorum bende görev harici

serbest.sorum yok.hatta dilediğini vurabilirsin

birde silahi kendisimi satin aliyor yoksa guvenlik gorevlisi olacagi is yerimi ustune kendi silahini zimmetliyor..... Kesin bilen biri yok mu arkadaslar bilgi verin

birde silahi kendisimi satin aliyor yoksa guvenlik gorevlisi olacagi is yerimi ustune kendi silahini zimmetliyor..... Kesin bilen biri yok mu arkadaslar bilgi verin

1. Özel güvenlik görevlileri silahlarını görev alanının dışına çıkaramaz, yani bırak mesai saati dışında taşımayı örneğin bankada görevliyse 10 metre ileriye çay içmeye bile gidemez.

2. Özel güvenlik elemanı silahı satın almaz şirketin envarterinde bulunan silahı kullanır. Tabanca ruhsatı 2 tanedir. 1.si taşıma ruhsatı bu ruhsatı herkes alamaz alabilecekler kanunla belirtilmiştir. 2. bulundurma ruhsatıdır. Buda kişi ya evinde yada iş yerinde bulundurabilir ama başkasının iş yerinde değil kendi iş yerinde.

3. Daha fazla sorun varsa cevaplandırabilirim. İşim zaten bunlarla ilgili :)

Geri