Üçüncü boyutta müthiş buluş!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Mevcut 3D teknolojisinin en zayıf yanı şüphesiz izleyicilerin takmak zorunda oldukları gözlükler. Japon araştırmacılar bu sorunu ortadan kaldıracak yeni bir yöntem üzerinde çalışıyorlar. Bildik hologram teknolojisine yeni bir boyut getiren araştırmacılar tam renkli üç boyutlu görüntüler elde ettiler.

Bilindiği üzere şimdiki hologram görüntüler tek renkli lazer kullanılarak yapılıyor. Ancak bu yeni yöntemle araştırmacılar ince metal bir filmin üzerine üç çeşit beyaz ışığı farklı açılardan gönderiyorlar. Her ışık dalgası farklı renkleri canlandırırken, tam renkli bir üç boyutlu görüntü oluşturulmasını sağlıyor.

Bu yeni yöntemle oluşturan hologramlar gözlük ya da belirli bir bakış açısı gerektirmiyorlar.

Çok merak ettim nasıl birşey olur acaba gözlüksüz 3D seyretmek kulağa harika geliyor

O gözlüklerden kurtaracakları belliydi zaten.
Ben eminim ki bundan 20-30 yıl sonra o gözlükle 3 boyut izleyenlere g*tüyle gülecekler.
Ben hiç izlemedim,ordan biliyorum =)

İyi bali 3D TV aldırcaktım aldırmayayım :)

Nintendo bu işlemi oyun konsolu Nintendo 3DS'de kullanmıştı basit bir işlemle gözlüğe gerek duymadan 3 boyutlu görüntü sağlayabiliyorlardı Bakalım bu işlemi pc'lerde yapabilecekler mi?

Nintendo 3DS de buna benzer bir bir teknoloji kullanıyor sanırım. İki göz için ayrı açılardan ayrı görüntüler göstererek derinlik hissi oluşturuyor. Fakat doğru açıdan ve uzaklıktan bakılmazsa çift görüntüye dönüşüyor. Eğer bu handikapı aşabilmişlerse güzel gerçekten aksi halde yeni yöntemler bulunana kadar gözlüklere devam.

nasıl birşey merak etiim şimdi.biz daha gözlüklere yeni alışırken adamlar neler yapıyorlar öyle

Nintendo 3DS de buna benzer bir bir teknoloji kullanıyor sanırım. İki göz için ayrı açılardan ayrı görüntüler göstererek derinlik hissi oluşturuyor. Fakat doğru açıdan ve uzaklıktan bakılmazsa çift görüntüye dönüşüyor. Eğer bu handikapı aşabilmişlerse güzel gerçekten aksi halde yeni yöntemler bulunana kadar gözlüklere devam.

Bende acaip baş ağrısı yaptı 3ds ne varsa eskilerde var. DS light alıyorsun canavar gibi GBA oyunlarını da oynuyorsun ki onlar genelde DS oyunlarından çok daha eylenceli.

Geri