Üniversitede Kürtçe Eğitim Başlıyor

SiyahKedi

New member
Reaction score
0
Üniversitede Kürtçe Eğitim başlıyor!

Haber 3'ün haberine göre; YÖK, İstanbul Üniversitesi'nin vereceği kararı bekliyor. İÜ, Kürtçe Eğitim için karar verince, zaten buna niyetli olan YÖK karara destek verecek ve Kürtçe eğitim üniversitede başlamış olacak..

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin, üniversitelerde Kürtçe eğitimle ilgili sorularını yanıtladı.

İstanbul Üniversitesinde “Kürtçe

Eğitim Merkezi” kurulması kararı çıktığını bildiren Özcan, “Karar bize daha gelmedi. Bu, İstanbul Üniversitesi'nden yeni çıkan bir karar. Bize geldiğinde değerlendiririz. Biz zaten olumlu baktığımızı beyan etmiştik. Bu bir üniversite, bakarsınız başkaları da katılır” dedi.

Özcan, bu konuda üniversitelerden gelen talepleri YÖK Genel Kurulu'nda değerlendireceklerini ifade eti.

Söz konusu Araştırma Merkezinde Kürt Dili ve Edebiyatı ile ilgili

araştırma yapılacağını kaydeden Özcan, bu konuda öğretim görevlisi bulunması ile ilgili sorun yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“5-6 tane arkadaşımız var. Onların çoğunun başka dillerde derecesi var. Mesela Türk edebiyatında doçent bir arkadaş, ama kendisi Kürt. Diyor ki 'ben bilgimi alır oraya uygulayabilirim'. Uygulayabilir, çünkü dilci. Yurt dışında bir bayan arkadaşımız var. Başlar başlamaz kendisini davet edeceğiz. Paris'te Kürt Enstitüsünde çalışmış. Bu konuda deneyimli. Kürt dilinde epey tecrübesi var."

kaynak

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden okuyan biri nasıl ingilizce eğitim alıyorsa kürt dilin bölümünde okuyan birinin kürtçe eğitim alması kadar doğal bişey yoktur
ayrıca yıllarca planlı bir biçimde ezilip zulum gören kürt kardeşlerimize hayırlı olsun

İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden okuyan biri nasıl ingilizce eğitim alıyorsa kürt dilin bölümünde okuyan birinin kürtçe eğitim alması kadar doğal bişey yoktur
ayrıca yıllarca planlı bir biçimde ezilip zulum gören kürt kardeşlerimize hayırlı olsun

hadi hazır konusu açıldı,
"zulüm", "ezilme" dediğiniz nedir?
bir açar mısınız?

ikincisi,
önce devletinizi kurun. sonra bize tanıtın. tarihinizi oluşturun, kaynaklar gösterin.
kürt dili ve edebiyatı anlayışını yayın. istek olursa böyle bir bölüm zaten açılır.

sizin zulüm dediğiniz şudur:
çalışmadan, uğraşmadan, yorulmadan
Türk Devleti sizi beslesin, giydirsin, eğitsin, mal-mülk sahibi etsin. Toprak versin, zengin etsin.
Bu sınırlar içinde bir Laz, Çerkez, Boşnak sizden farklı bir muamele mi gördü sanıyorsunuz?
Ben kendimi bildim bileli eşek gibi çalışıyorum. Çalışarak okul bitirdim. Devlet benden vergi almaktan başka birşey mi yaptı sanıyorsun?
Biz hiç mi çıldırmadık. Bunca hakkımız yendi, perişan edildik.
Zulüm görüyoruz diye Vatanı mı satsaydık?
Ah güdülenmiş zihniyet, ah!
Öyle kolay gaza geliyorsunuz ki.

hadi hazır konusu açıldı,
"zulüm", "ezilme" dediğiniz nedir?
bir açar mısınız?

ikincisi,
önce devletinizi kurun. sonra bize tanıtın. tarihinizi oluşturun, kaynaklar gösterin.
kürt dili ve edebiyatı anlayışını yayın. istek olursa böyle bir bölüm zaten açılır.

sizin zulüm dediğiniz şudur:
çalışmadan, uğraşmadan, yorulmadan
Türk Devleti sizi beslesin, giydirsin, eğitsin, mal-mülk sahibi etsin. Toprak versin, zengin etsin.
Bu sınırlar içinde bir Laz, Çerkez, Boşnak sizden farklı bir muamele mi gördü sanıyorsunuz?
Ben kendimi bildim bileli eşek gibi çalışıyorum. Çalışarak okul bitirdim. Devlet benden vergi almaktan başka birşey mi yaptı sanıyorsun?
Biz hiç mi çıldırmadık. Bunca hakkımız yendi, perişan edildik.
Zulüm görüyoruz diye Vatanı mı satsaydık?
Ah güdülenmiş zihniyet, ah!
Öyle kolay gaza geliyorsunuz ki.

Bu yazının altına imzamı atarım.

yaaa bırakın açılsın yaaa kürtçe egitim verilipte üniversitede ne olcak bu ülkenin temellerine dinamit mi koyulcak bırakın yaa... bir arada kürtçe kursları açmak istiyolardı açtılar ondan sonra kimse gitmediginden kapandı bu bölümlerde böyle olur yaa...

yaaa bırakın açılsın yaaa kürtçe egitim verilipte üniversitede ne olcak bu ülkenin temellerine dinamit mi koyulcak bırakın yaa... bir arada kürtçe kursları açmak istiyolardı açtılar ondan sonra kimse gitmediginden kapandı bu bölümlerde böyle olur yaa...

bundan 20 sene önce neredeyse kürtce konusamayanlar şimdi mecliste kürtçe konusuyorlar .bir 20 sene sonrasında neler olabileceğini ben düşünemiyorum eğer böyle herseye serbestlik verilirse ...

ne mutlu türküm diyene dedi atatürk !

bu sözü neden söyledi herkes türk diyemi ? tabiki hayır ..bu söz bütünleyici bir söz ..bu tür bütünleyici birleştirici sözler ve davranışlar yerine ayrıştırıcı ötekileştirici tavırlar bize zarar verir bunu anlayın

onu bırak bunu bırak diyen sizin gibi boşverci zihniyet yüzünden bu ülke bu hale geldi

bundan 20 sene önce neredeyse kürtce konusamayanlar şimdi mecliste kürtçe konusuyorlar .bir 20 sene sonrasında neler olabileceğini ben düşünemiyorum eğer böyle herseye serbestlik verilirse ...

ne mutlu türküm diyene dedi atatürk !

bu sözü neden söyledi herkes türk diyemi ? tabiki hayır ..bu söz bütünleyici bir söz ..bu tür bütünleyici birleştirici sözler ve davranışlar yerine ayrıştırıcı ötekileştirici tavırlar bize zarar verir bunu anlayın

onu bırak bunu bırak diyen sizin gibi boşverci zihniyet yüzünden bu ülke bu hale geldi

bu zamana kadar sizin gibilerin sıkı uygulamasından dolayı belkide bu ülke bu hale geldi onu nie demiyorsun.
bak dostum yasak olan herşey baldan tatli gelir insana tamammı

bu zamana kadar sizin gibilerin sıkı uygulamasından dolayı belkide bu ülke bu hale geldi onu nie demiyorsun.
bak dostum yasak olan herşey baldan tatli gelir insana tamammı

80 zamanında kürtçe yasaklanmış ben buna iyi demiyorum ..

zaten lazlar gibi çerkezler gibi kürtlerde kendi evlerinde muhitlerinde kürtçe konuşmuyorlarmı ?

devletin resmi dili türkçedir .ne bu kürtce tv lerin devlet eli ile açılması ? olmayan bir dilin edebiyatın araştırılması için üniversitelerde bölümler açmalar ? resmen kürtler ayrıştırılıyor ..pkk ya artık gerek kalmadı ki istedikleri zaten zamanla devlet tarafından gerçekleştiriliyor ..görmüyormusunuz apo için ev hapsini mit gündemine almış ? siz uyuyun kardeş

80 zamanında kürtçe yasaklanmış ben buna iyi demiyorum ..

zaten lazlar gibi çerkezler gibi kürtlerde kendi evlerinde muhitlerinde kürtçe konuşmuyorlarmı ?

devletin resmi dili türkçedir .ne bu kürtce tv lerin devlet eli ile açılması ? olmayan bir dilin edebiyatın araştırılması için üniversitelerde bölümler açmalar ? resmen kürtler ayrıştırılıyor ..pkk ya artık gerek kalmadı ki istedikleri zaten zamanla devlet tarafından gerçekleştiriliyor ..görmüyormusunuz apo için ev hapsini mit gündemine almış ? siz uyuyun kardeş

:D:D:D:D:D:::D::D olmayann dilmi olmayan dilde konusan dunyada 50 milyon insan :D hatta ole insanlarda yk goz yanılması

:D:D:D:D:D:::D::D olmayann dilmi olmayan dilde konusan dunyada 50 milyon insan :D hatta ole insanlarda yk goz yanılması

olmayan bir dil tabi ne oldu beğenemedinmi ?

dünyada 50 milyonmu yuh be :eek:ha:eek:ha

kürtçedeki kelimelerin 3te 1 i eski türkçe kelime arapça farsça derken söylesene kaç tane kendine ait kelime var ? ve bu kelimelerle dil oluyormu ?

anca sana ve bir kaç kişiye göre olur işte
:hhmanD

akp kürtlerin arapların ermenilerin partisidir gibi zaten yaptıkları herşey Türkiyenin ve Türklerin zararınadır.

Geri