Üzmez'e rekor ceza istendi!

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
Bursa'da, "küçük yaşta çocuğa cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçlarından geçen duruşmada tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez, karar öncesi son kez hakim karşısına çıktı.

uzmez-kelepce.jpg

Cumhuriyet savcısının mütalaasında 30 yıla kadar hapsini istediği Üzmez'in tahliye talebi reddedildi.

14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismar suçundan ikinci defa tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün bir kez daha hakim karşına çıktı. Mütalaasını mahkemeye sunan savcı, sanık Üzmez'in 30 yıla kadar hapsini talep etti. Savcı, cinsel istismara yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan anne L.Ç.'nin ise beraatini talep etti.

Üzmez, savunmasında, "Arap'ın derdi kırmızı pabuç. Beni tahliye edin, suçlu bulursanız daha sonra bin yıl verin.

Ben avukatlarımın konuşmasına katılmıyor, kendim savunma yapmak istiyorum. Onların savunmalarını duymuyorum çünkü kulaklarım işitmiyor. Cezaevinde olduğum için 20 yaşındaki karım 3 kez intihara teşebbüs etti. Çileyi çeken benim. Tutuklu olan benim. Orada yatan benim. Bana, beni tahliye edip etmediğinizi söyleyin. Kız beni dedesi olarak biliyordu. Ben asla öyle bir şey yapmadım" dedi.

Mahkeme Üzmez'in tahliye talebini reddederken, duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.Öte yandan B.Ç.'nin anneannesi görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

8'İNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Bursa'da geçen yıl 25 Nisan günü B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp bir gün sonra tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, 186 gün Bursa E Tipi Cezaevi'nde kaldıktan sonra, İstanbul Adli Tıp Kurulu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin B.Ç.'nin yaşanan olaylardan dolayı ruh sağlığının bozulmadığını raporu sonucu 28 Ekim 2008'de tahliye edildi.

B.Ç.'nin avukatlarının itirazı üzerine Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar sonucu hakkında hürriyeti tahdit suçundan da dava açılan Üzmez, B.Ç.'ye verilen raporun ‘yok' kabul edilip İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun bu kez oy çokluğu ile mağdur olan çocuğun ruh sağlığının bozulduğunu bildiren raporu vermesi sonucu tutuklandı. Geçen salı günü tutuksuz olarak Bursa Adliyesi'ne gelen Üzmez mahkeme heyeti tarafından tutuklanıp 260 gün aradan sonra tekrar cezaevine gönderilmişti.

Bursa E Tipi Cezaevi'nde kalan Hüseyin Üzmez, bu sabah cezaevine ait araç ile saat 09.30'da mahkemeleri olan diğer tutuklu sanıklarla birlikte elleri kelepçeli olarak Bursa Adliyesi'ne getirildi. Takım elbise giyip şapkasını takan Üzmez'in elindeki içersinde su ve ilaçlarının bulunduğu poşet dikkat çekti. Üzmez kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Gelin konuşacağım. Gelin konuşacağım” diye seslendi.

Kaynak

Geri