Mayhoş
mayhoş

Dondurma müptelası olduğumuz yaz aylarında, dondurmanın yerini aratmayacak bir lezzet.
Malzemeler
2 Paket krem şanti
2 Su bardağı süt
2 Su bardağı böğürtlen (4o0 gr)
2 Yumurta akı
3 Tepeleme yemek kaşığı toz şeker (meyvenizin şekerine göre)
Hazırlanışı
Böğürtlenlerden yarım bardak ayırıp kalanını şeker ilave ederek blender dan geçirerek püre haline getirin.
Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile iyice çırpın ve püre haline getirdiğiniz böğürtlenlere ekleyerek karıştırın.
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar çırpın.
Köpük haline gelen yumurta aklarını da karışıma ekleyip dondurucuya dayanıklı kaplara alın, kaplara alırken içlerine arzu ettiğiniz kadar böğürtlen karıştırın.
Kapları donduruya alın ve parfeyi dondurun.
Kaptan kolay çıkması için 1-2 dakika kadar sıcak suda bekletebilirsiniz.
İstediğiniz şekilde dilimleyip, taze nane ve böğürtlen ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.