ßistro

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
Bistro, nitelikleri çok net olarak tanımlanmış kendine has belirgin tarzı olan ve tamamen Paris’le özdeş kafe-barlarına verilen bir isimdir.Bugün dünyanın her tarafında sulandırılmış ve gerçek anlamından uzaklaştırılmış,neredeyse sosyetik mekanlar olarak bilinen bistrolar aslında tamamen mahalle kültürüne dayalı bir sosyalleşme ortamıdır.
Hakiki anlamı ile faaliyet gösteren bir mahalle bistrosunda hayat sabah saat altıda kahve-kruasan ile başlar.Ve bankonun üzerinde, jetonlu telefonun yanında katlanmış olarak duran tabloidgünlük gazetelerle. Mahallelinin sabah kahvesini içip günün ilk sohbetlerini yapacağı yerlerdir bunlar.

BİSTRO MENÜSÜ:
İlk şarapların ısmarlanmaya başlanacağı sabahın ilerleyen saatlerinde ise mutfakta artık bistro yemekleri tıngırdamaya başlar: Boeuf bourguignon veya blanquette de v
eau ya da soğan çorbası. Öğle saatlerinde işte kendilerine 'bistro yemekleri' adı verilen ve gerçek Fransız halk mutfağını temsil eden bu taze, basit ve doyurucu bistro yemekleri servis edilmeye başlar. Her bistronun kendine has 'günün yemeği' (plat du jour) vardır ve bu yemekler öğle vaktinde servis edilmeye başlanır. Ardından 'çalışan yemeği' servisi.

Saat öğleden sonra üçe doğru aperitifzamanıdır.
Dörtten sonra ise, okulların dağılması ile birlikte bistrolar sıcak çikolata servis etmeye başlarlar.


Akşamları ise ağırlıklı olarak 'kafa çekme' ritüeli yerleridir buralar. Genelde kapanış saati olan 01.00'e dek süren ve günün farklı saatlerinde, çok farklı müşteri segmentlerine yine bambaşka servis paketleri sunan yerel, kültürel, aile işletmeleridir bunlar.
 
Geri
Üst