menejer66
New member
çok uzun yıllar önce çinde uzun isim gurur kaynağıymış ismi uzun olanlar ismiyle gurur duyar kısa olanlar isminden utanç duyarlarmış yeni çocugu olacak aileler çocuklarının ömür boyu gururla ve başı dik yürümesi için sabahlara kadar uyumaz uzun isim ararlarmış işte böyle bir ailede kadın hamile kaldıktan sonra aylarca düşünmüşler ve çocuklarına çindeki en uzun ismi bulmuşlar çocugun doğdugu günü beklemeye başlamışlar çocukları doğuncada gururla açıklamışlar çocugumuzun ismi ricki ticki tamponosirampo hari bari buskhi pari pimpo aile buldukları isimle gurur duyarken ismi duyanlar hasedinden çatlamış aradan iki üç yıl geçmiş kadın yine hamile kalmış aile birinci çocuklarının ismi gurur kaynağı oldugu için ikinci çocuklarının ismini önemsememişler ve ikinci çocugun ismini chang yu koymuşlar çocuklar büyümüş ve oynama çağına gelmiş bir gün köylerinin bir kaç kilometre ilerisindeki bahçeye oynamaya gitmişler iki kardeş bahçede oynarken büyük kardeş bahçenin ortasındaki su kuyusuna düşmüş gırtlağına kadar su dolu olan kuyudan kardeşine seslenmiş
-chang yu koş köye haber et bana yardım getir ip veya merdiven getirsinler yoksa bogulacagım
chang yu köye doğru koşmaya başlamış yolda birisine rastlamış
-nereye gidiyorsun chang yu
-kardeşim ricki ticki tampo nosi rampo hari bari buskhi pari pimpo kuyuya düştü onu kurtarmak için köyden ip ve merdiven getirecegim
-tamam koş o zaman . giderken yolda birisine daha rastlamış
-chang yu koşarak nereye gidiyorsun
-kardeşim ricki ticki tampo nosi rampo hari bari buskhi pari pimpo kuyuya düştü onu kurtarmak için köyden ip ve merdiven getirecegim
- o zaman daha ne duruyorsun acele et
çocuk köye varana kadar ve köyün içinde bir kaç kişi daha aynı soruyu sormuş çocukta cevaplamış eve geldiğinde konuşmaktan ve koşmaktan dermanı tükenen çocuk annesine ve babasına derdini anlatana kadar bir hal olmuş
-anne ...... baba ..... kardeşim ...... ricki ........ticki .....tampo ..... nosi ......... rampo ............ hari ................ bari ..................... buskhi ....................... pari .............. pimpo bahçedeki ................kuyuya .....................düştü demiş ve oldugu yerde yıgılmış anne baba acele ip ve merdiven alıp bahçeye koşmuş onlarada bahçeye giderken birkaç kişi sormuş
- bu ip ve merdivenle nereye gidiyorsunuz
- oglumuz ricki ticki tampo nosi rampo hari bari buskhi pari pimpo kuyuya düşmüş onu kurtarmaya gidiyoruz
bahçeye vardıklarında son çırpınışlarını veren ricki ticki tampo nosi rampo hari bari buskhi pari pimpo yu son anda kurtarmışlar ve eve getirmişler harap ve bitap düşmüş iki kardeşi beraber yatırmışlar büyük kardeş küçügüne
- keşke kardeşim benim ismimde seninki gibi kısa olsaydı
küçük kardeş sadece
-keşke diyebilmiş
o gün bu gündür çinlilerin ismi kısa olur çan çin çon gibi
-chang yu koş köye haber et bana yardım getir ip veya merdiven getirsinler yoksa bogulacagım
chang yu köye doğru koşmaya başlamış yolda birisine rastlamış
-nereye gidiyorsun chang yu
-tamam koş o zaman . giderken yolda birisine daha rastlamış
-chang yu koşarak nereye gidiyorsun
- o zaman daha ne duruyorsun acele et
çocuk köye varana kadar ve köyün içinde bir kaç kişi daha aynı soruyu sormuş çocukta cevaplamış eve geldiğinde konuşmaktan ve koşmaktan dermanı tükenen çocuk annesine ve babasına derdini anlatana kadar bir hal olmuş
-anne ...... baba ..... kardeşim ...... ricki ........ticki .....tampo ..... nosi ......... rampo ............ hari ................ bari ..................... buskhi ....................... pari .............. pimpo bahçedeki ................kuyuya .....................düştü demiş ve oldugu yerde yıgılmış anne baba acele ip ve merdiven alıp bahçeye koşmuş onlarada bahçeye giderken birkaç kişi sormuş
- bu ip ve merdivenle nereye gidiyorsunuz
- oglumuz ricki ticki tampo nosi rampo hari bari buskhi pari pimpo kuyuya düşmüş onu kurtarmaya gidiyoruz
bahçeye vardıklarında son çırpınışlarını veren ricki ticki tampo nosi rampo hari bari buskhi pari pimpo yu son anda kurtarmışlar ve eve getirmişler harap ve bitap düşmüş iki kardeşi beraber yatırmışlar büyük kardeş küçügüne
- keşke kardeşim benim ismimde seninki gibi kısa olsaydı
küçük kardeş sadece
-keşke diyebilmiş
o gün bu gündür çinlilerin ismi kısa olur çan çin çon gibi