İşlemci sorunu anlayan arkadaşlar bir bakarmısınız...

ALoNe DiAbLo

ŦĦĔ ŚĦĄĐΘŴ ŴĄŔŔİΘŖ
Reaction score
0
Arkadaşlar benim pcnin özellikleri.

Intel® Pentium® Dual Core İşlemci E2180

İşlemci hızı 2.00 GHz. 1 MB L2 cache, 800 MHz FSB

Sorunum işlemcinin çabuk ısınması.Isınınca pc kendini kapatıyor.Merak ettiğim neden bu kadar çabuk ısınıyor.Ayrıca bana önerebileceğiniz bir şey varmı.Yani çabuk ısınmasını engellemek için ne yapmam lazım.Ama bu kadar çabuk ısınmasının nedenini öğrenmek istiyorum.Şimdiden teşekkürler...

ђєάVєηśįś;3332718' Alıntı:
işlemciyle fanının arasına jel sürülmemiş olabilir yada fanında arıza olabilir...

jel tamamda fanda arıza olsa işlemci yanardı

kardeş bir çok ısınmaya bir çok etken var oyunlar virüsler programlar kasadaki hava sirkilasyonunun iyi olmaması tozlanma arkadaşın dediği gibi jel sürülmemesi laptop kullanıyorsan ki bu bilgisayarların ısınması çok daha çabuk oluyor çok problem çıkarmaz sen ilk olarak tozlanma varmı ona bak

aynı sorun bendede var sıcaktan kaynaklanıyor olabilir konu acmıstım ama AloneDiablo dan baska kimse bisi yazmamıstı :(:(

ĄŁΟŅĘ ĐİĄΒŁΟ;3333196' Alıntı:
Arkadaşlar şu an ısı verileri şöyle sizce normalmi..

Anakart 46 Derece

Cpu 33 derece

Gpu dioda 69 derece

bunlar sizce normal ısılarmı...

Pek normal değil. İşlemci ısısı anakarttan genelde daha yüksek olur. GPU diode(ekran kartı grafik işlemci ısı ölçücü diod) 'nun gösterdiği ısı olabilir. Oyunlar açıkken ısı bayağı bir artıyor.Sonuç olarak bazen bioslarda yanlış ölçüm yapılabiliyor.Örneğin işlemci aslında 40 derece ama bios bunu 60 olarak gösterebiliyor.Bu da genelliklke bios güncellme ile düzelir ancak bios güncelleminin de kendi içerisinde riskleri var. Eğer biraz tecrüben varsa kasanın kapağını aç. Dikkatlice işlemci soğutucusunu, kuzey köprüsünü, mosfetleri ve ekran kartı soğutucusunu elle(makine çalışırken). Normal görünüyorsa, aşırı bir ısınma yoksa problem olmaz.

ellerken dikkat et yanma :) masaüstü kullanıyorsan aç kasanın kapağını serinlesin yavrucak

işlemci fanını daha önce söküp taktınızmı hiç
eğer öyleyse tekrar bakın tam oturmamış olabilir

Geri