İşsizLere Müjde! Sinema ve Tv'de MesLek Sahibi oLun!

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira

headerk.jpg

SiNEMA ve TELEViZYON SEKTÖRÜNDE,
- Ücretsiz mesleki kurs görmek,
- Kurs süresince günde 15 TL kazanmak,
- Kurs boyunca sigortalı olmak ve kurs sonunda mesleki sertifika almak istiyorsanız,
BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN..

- KURS HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM ?
MinT Görsel Sanatlar Akademisi ve KOCAELİ İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ ortak projesi ile dünyanın yükselen sektörü olan sinema ve televizyon alanındaki yetişmiş eleman ihtiyacı artık Kocaeli sınırları içinden karşılanacak.
KOCAELİ İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ, Birol Güven’in kurucusu olduğu MinT Akademi ile ortak yürüttüğü proje kapsamında, sinema televizyon sektörüne yönelik ara eleman yetiştirmek için, mesleki eğitim kurslarına başlıyor. Artistik hizmetler, kurgucu, kameraman, sahne makyajcısı, tonmayster, reklam ve TV program yapımcılığı kursları 2009 yılı içinde MinT Akademi’de başlıyor.

- HANGİ MESLEK DALLARINDA KURS VERİYORSUNUZ ?
İlk aşamada sinema ve Televizyon sektörü içerisinde bulunan 7 meslek dalında kurs verilmektedir. Her kursiyer yanlızca bir meslek dalı hakkında eğitim alabilmektedir.

KURGUCU YETİŞTİRME KURSU :
Radyo ve Televizyon genel yayın ilkeleri, iletişim, kitle iletişimi, araçları ve işlevleri, televizyon normları, haber program ve türleri, resim kayıt teknikleri, formatlar, kurgulama, montaj cihazlarının işletme uygulamaları, montajda estetik ve teknik yaklaşım öğretilir. Eğitim süresi ( 252 saat )​

KAMERAMAN YETİŞTİRME KURSU :
Renkli alıcı ve televizyon yayını, programlar ve türleri, yapımcı-kameraman işbirliği, ışık, aydınlatma, objektifler, ses ve formatları, kameramanlığın nitelikleri ve kompozisyon teknikleri, resim çerçeveleme ve uygulaması, taşınabilir ve stüdyo kameraların teknik özellikleri ve uygulama çalışmaları öğretilir. Eğitim süresi ( 280 saat )​

TELEVİZYON PROGRAM YAPIM KURSU:
Yayın estetiğine giriş, televizyon programlarında dil ve anlatım, müzik terminolojisi, toplumsal yapımıza genel bakış, stüdyo araçlarının tanıtımı, playback, ses efektleri, aydınlatma araçları ve önemi, kamera, elektronik kurgu ve özellikleri, program metni ve senaryo yazım temel ilkeleri, yapım-yönetim planlaması ve yapım elemanları, yapım evreleri öğretilir. Eğitim süresi ( 250 saat )​

ARTİSTİK HİZMETLER:
Radyo ve televizyonun tarihçesi ve işlevleri, toplumsal ve kültürel hayata etkileri, program türleri ve biçimleri, dekor biçimleri, sahne yapımı, ışık, grafik, makyaj, özel etki makyajı, kostüm, aksesuar seçimi ve önemi l;ğretilir. Eğitim süresi ( 252 saat )​

REKLÂMCI KURSU:
Reklâmın tanımı, tarihçesi,önemi ve yararları, sınıflandırılması, reklâm öncesi araştırmalar reklâm plânı hazırlanması ve koordinasyonu, reklâm harcamalarının niteliği ve bütçelenmesi, satışların yüzdesi yönetimi, rekabet göstergesi yöntemi, reklâm ortamı seçimi, reklâm etkinliğinin ölçülmesinde temel yaklaşımlar öğretilir. Eğitim süresi ( 192 saat )​

SAHNE MAKYAJCISI YETİŞTİRME KURSU:
Yüz anatomisi, ışık renkleri ve mekâna göre makyaj tekniklerini uygulamak, kusurların düzeltilmesi, modelleme, şekillendirme, sahne ve televizyon setlerinde makyaj yapabilme teknikleri ve becerisi öğretilir. Eğitim süresi (100 saat)​

SES DÜZENLERİ ( TONMAYSTER ) KURSU:
Radyo, televizyon, sinema, konser ve stüdyo etkinliklerinin ihtiyacı olan ses düzenleri elemanı yetiştirmek üzere hazırlanan bu programda müziğin tanımı ve teorisi, sesin tınısı, yüksekliği ve şiddeti, sesin yere göre dağılım şekilleri, kadın-erkek sesi ve muhtelif enstrümanların frekans bantları, akustiğin izahatı, tanımı, yutma katsayısı tanımı ve değerlendirilmesi, desibel kavramının öğretilmesi, hoparlör, mikrofon, mixer , amplifikatör çeşitleri ve kullanımı, ses kaydı ( stüdyoda-açık havada-kapalı salonda) öğretilir. Eğitim süresi ( 192 saat )​

- BU KURS İÇİN HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEYECEK MİYİM ?
HAYIR. Bu mesleki kurslardan birini almak için her hangi bir ücret ödemeyeceğiniz gibi,
size kurs boyunca İŞKUR tarafından günlük 15 TL yol parası verilecek ve sigortalı olacaksınız.

- KAYIT OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR ?
- 15 Yaşını bitirmiş olmak,
- İÖO Mezunu olmak,
- KOCAELİ ve İSTANBUL İL SINIRLARI içerisinde ikamet etmek,
- KOCAELİ İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNE kayıtlı olmak,

- EĞİTİMİN SONUNDA BİR BELGE ALACAK MIYIM ?
Alınan branş eğitiminin sonunda bir sınav yapılacak, sınavı kazananlar MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI onaylı bir mesleki sertifikaya sahip olacaklardır.

- KAYIT OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURMALIYIM ?
Kayıt olmak için GEBZE İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜNE başvurmak gerekmektedir,
GEBZE İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ TELEFONLARI
0 262 641 12 55
0 262 644 35 81
0 262 644 35 82

Kaynak

teşekkürler bilgi için resimler sorunlu herhalde görüntü dosyası izinsiz alındı falan

Geri