İşte İktisada Giriş Çalışmamız Sonrasında Yakaladığımız Başarı | TAM 20 SORU TUTTU

N i h i L

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar
oldukca iyi soru isabeti yakalamamızın gururu ile yazıyorum ve cok mutlu oldugumu belirtmek istiyorum...Soruları siteye ekledigim günden beri oldukca fazla kişi indirdi.
Aklımda kalanları yazıyorum en az 20 tane tıpa tıp aynı cıktı.. daha fazlada olabilir aklımda kalanları paylasıyorum ve teşekkürlerinizi bekliyorum

ÇOK FAZLA EMEK ETTİM ŞU AŞAĞIDAKİ ÇALIŞMAYI HAZIRLAMAK İÇİN :

http://www.hackhell.net/acikogretim...-sinavinda-cikmasi-muhtemel-olan-sorular.html

İşte aklımızda kalanlar = --> 20 TANE TUTTURDUK ARKADAŞLAR.

emek miktarındaki bir birimlik değişmenin toplam ürün miktarında meydana getirdigi degişme hangisidir?
-marjinal fiziki ürün

toplam faydanın max olduğu noktada marjinal fayda nasıldır?
-sıfırdır

diğer koşullar sabitken,değişik fiyat düzeylerinde üreticilerin satmaya hazır oldukları mal ve hizmet miktarını gösteren eğri?
-arz eğrisi

hangisi gayrisafi milli hasılanın harcamalar yönünden hesaplanmasında göz önüne alınmaz?
-tasarruf

hangisi gelir-harcama akımına yapılan bir enjeksiyon niteliği taşır?
-ihracat

yatırım harcamalarının gelirden bagımsız olan kısmına ne denir?
-otonom yatırım

denk bütçe çarpanının sayısal degeri nedir?
- 1

para miktarındaki degişikliklerin üretim miktarı üzerinde etkisinin olmayıp,sadece fiyatları degiştirmesine ne ad verilir?
-paranın nötrlüğü

gelişmekte olan ülkelerin EN TEMEL ortak özelligi nedir?
-düşük kişi basına GSMH ( GAYRİSAFİ MİLLİ HASILA)

bir malın talep edilen miktarının , bu malın fiyatı karsısındaki duyarlılıgının ölçüsüne ne denir?
-talebin fiyat esnekligi

Yukarıdaki şekle göre , aşagıdaki alanlardan hangisi tüketici rantını gösterir ?

APE... (Grafikli soruyu bile dogru tahmin ettim )

Bankanın Aktifinde yer alırdı bir soru...bunuda yazmıstım soruların içine..

Aşagıdakikerden hangisi ekonomik analiz yapmanın iktisatcılara sagladısı yararlardan biridir ?

Gelecege dönük tahmin yapma...

Toplumun tüm üyelerinin herhangi bir bedel ödemeden tüketebilecegi ve bir kişinin tüketiminin bir baskasının tüketimine engel teşkil etmedigi mallara ne ad verilir ?

Kamusal Mallar...

Aşafgıdakilerden hangisi gelir-harcama akımından bir sızıntı niteligi taşımaktadır ?

Tasarruflar...

iktisatcıların arastırma yöntemlerinde kullandıkları asamalar hangisinde tam ve dogru olarak sıralanmıstır?
-gercekleri toplama - teori olusturma - test etme - iktisat politikaları olusturma ( aynısı gibiydi bu sıkları bilenler yapmıstır )

klasik iktisatcılara göre,yatırımları tasarruflara eşitleyen değişken hangisidir?
-faiz oranı

2004 bütünleme klasöründe " 6 cı ve 34.cü sorularda cıktı " özellikle bakın dedim
2004 final klasöründe " 31.ci soru cıktı 29.cu soruya bakanda bir benzerini yapabilirdi

arkadaşlar artık taktik ara sınava deli gibi çalışıp (Zaten kitabın yarısı) bayağı yüksek not alıp finalde rahat etmek

bu arada şu iktisata girişi iyi verdim, şimdi kitaba bakınca gözüm korktu :)

Keşke baksaymışız sınavdan önce tuhh..

vallahi açık öğretimde okudugunu bilmiyordum abim
bilsemm özellikle dikkatini çekerdim abim :)
neyse seneye geçeriz inşallah beraberce abim benimm..​

Vallaha 2005'ten itibaren Yıl sonu ve Büt sorularının hepsini 3 er kere çözdüm. Aklımda kalanlarla 15 tane falan var. 19 soruyla dersi geçerim :D

Nihil sınav soru ve cevaplarını göremiyorum daha ;)

Vallaha 2005'ten itibaren Yıl sonu ve Büt sorularının hepsini 3 er kere çözdüm. Aklımda kalanlarla 15 tane falan var. 19 soruyla dersi geçerim :D

Nihil sınav soru ve cevaplarını göremiyorum daha ;)

Sınav soru ve cevapları orjinal kıtapcık halınde
Anadolu Universitesi Yayınladıgı anda HACKHELL'de yer alacaktır.

Country * ışte en onemlı detayı yakalamışsın dostum.
soru çözerek geçen o kadar cok aöf li var ki.
soru cozmek cok cok onemlı . gecmıs sorular cıkıo hep.

Geri