İşte AKP'nin yeni yüzLeri !

ALIEN_07

Türk Genci
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
3,328
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
36
Konum
Bizim Köyden..
Eski solcular AK Parti'de...

CHP ve DSP'de genel sekreterlik yapmış iki isim bugün Ak Parti'ye katıldı.



--------------------------------------------------------------------------------
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin grup toplantısında eski CHP'li Ertuğrul Günay, eski DSP Genel Sekreteri Haluk Özdalga, Eski Merll Linch Türkiye Temsilcisi Şimşek'in de aralarında bulunduğu 9 kişiye parti rozeti taktı.

İşte tam liste

Ertuğrul Günay
Eski CHP Genel Sekreteri

Haluk Özdalga
Eski DSP Genel Sekreteri

Mehmet Şimşek
Eski Merll Linch Türkiye Temsilcisi

Ayşenur Bahçekapılı
İstanbul Barosu Avukatı

Reha Çamuroğlu
DYP eski Genel Başkan Yardımcısı

Erdal Kalkan
Eski CHP Edirne Milletvekili

İbrahim Yiğit
Trakya Üniversitesi Öğretin Görevlisi

Nursuna Memecan
Ünlü karikatürist Salih Memecan'ın eşi

Mehmet Sağlam
Eski bakan, Kahramanmaraş eski milletvekili ve eski YÖK Başkanı


AK Parti'ye katılan Ertuğrul Günay, "Bugünün Türkiyesinde, AK Parti'yi, demokrasi içinde sağlıkla gelişebilmemizin bir güvencesi olarak görüyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup konuşmasının ardından, partisine katılan adayların özgeçmişlerini okuyarak tek tek kürsüye davet etti.

İlk konuşmayı yapan Günay, bugün burada bulunmaktan özel bir heyecan duyduğunu dile getirerek, "AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Başbakanın, ülkenin ve tarihin önemli bir anında, şahsıma iletme lütufunda bulunduğu birlikte çalışma önerisini, geniş bir tanışma süreci sonucunda, bugüne kadar inandıklarıma, aynı inanç ve kararlılıkla bağlı kalarak kabul ettim" dedi.

AK Parti'yi, demokrasi içinde sağlıkla gelişebilmenin güvencesi olarak gördüğünü ifade eden Günay, "AK Parti, bugün Türkiye coğrafyasının hemen her yanında ve toplumumuzun hemen her kesiminde yaygın ve dengeli olarak destek bulan, neredeyse tek partidir" dedi.

Kendisine ilgi gösteren Başbakan Erdoğan'a yürekten teşekkür eden Günay, "Bugün 29 Mayıs. Bizim tarihimizdeki en büyük açılımlardan birinin yıldönümü. Fethin dilimizdeki karşılığı açılımdır. Burada attığımız adımın, ülkemiz ve insanımız için iyiliklere, yeniliklere, bütün toplumumuzu barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük içinde ayrımsız kucaklayan yeni açılımlara vesile olmasını diliyorum. Allah bizi mahcup etmesin" diye konuştu.

Günay'ın yanısıra CHP'nin eski Parti Meclisi Üyesi ve Yazar Haluk Özdalga, Ekonomist Mehmet Şimşek, Avukat Ayşenur Bahçekapılı, Yazar Reha Çamuroğlu, Eski SHP Milletvekili Erdal Kalkan, CHP İstanbul teşkilatının eski yöneticilerinden İbrahim Yiğit, Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam ve Karikatürist Salih Memecan'ın eşi Nursuna Memecan da AK Parti'ye katıldı.

Yorumsuz :) :vur :vur :saskin
 
memlekette ne fırıldak var ya :mad:

sağı solu bırak adam degiller
 
onlara solcu demek yanlış olur. onlara ancak "oportunist" denir.

oportunist=fırsatçı. her türlü durumda kendi çıkarını gözetip bir kâr sağlama peşinde olan insan modeli
 
yahu nasil yorum bunlar yaaa hehe adamlar dogru yolu bulmus da siz neyi buldunuz ... hihi neyse benden yorum yok ama o insanlari tebrik ederim kendi sahsimda Saygilar ...
 
AsLına ßakaRsanız Sadece SoL Kesim DeğiL Sağ Kesimde de ßu TüR $eyLer Sözkonusu....
Günümüzde GeRçek SoLcu-SağCı Yok!
Sağcı soLcu-SoLcu SağCı oLmu$ DuRumda...
AsLında ÇıkaRcıLık Ön PLanda TutuLuyoR...YaLnız $u ßiLinmeLidir Ki Siyaset ÇıkaRcıLıktıR...ßunu Kimse İnkaR Edemez İnkaR eDen Siyasetçi YaLan SöyLer...
Artık SoL Sağ oLayLarı KaLmadı ßitti HeR$ey...
Siyaset GLoßaLLe$meye ßa$Ladı...

$u Ko$uLLaRda ßiR Kaç Ki$i Dı$ında GeRçek SağCı Veya GeRçek SoLcu Yok...
İnsanLar Artık SoLa Sağa ßakmıyoR..HaLk Aç Ekmek İstiyoR...
ßunca i$siz WaR i$ İstiyoR...
Peki En GüzeL Hizmeti Kim YapıyoR
HaLk; SağCı SoLcu oLayından Çok Kimin Hizmet Yaptığına ßakıyoR...Kim KaRnını DoyuRuyosa Ona Oy VeRiyo...
Günümüz TüRkiye'sinde Siyaset=ÇıkaRcıLık oLmu$tuR...
$imdi GeL GeLeLim ßu SoLcuLarın Sağcı oLmasına...
i$te ßu AdamLaRda ÇıkaRLaRı Ve MenfaatLeRi İçin AKP'Ye Geçmi$tiR...CHP'De ßaykaL Dikta ModeLinden EtkiLenen En ßüyük ÇıkaRcıLar ßunLar...
iLLa Sağcı oLmaLarı GeRekmezdi Ama Ne Yazıkki Sağcısıda SoLcusuda ßunu yapıyoR Hangi PaRti ÇıkaRına UyuyoRsa Ona....
 
partisini satan adam diyer partiyi de satar ülkeyide satar donunu bile satar böle insanların ne bu dunyada nede ahiretteyatcak yeri yok ...
 
Böylesine Maşallah!!

Böylesine maşallah!!


İNSANOĞLUNUN omurgası var mıdır? Bazılarında vardır, bazılarında yoktur.

Kimde olup olmadığını siyasette, medyada ve her alanda izlersiniz. Omurga basit bir kavram değildir. İnsanoğlunun onuru-şerefi-haysiyeti ile eşdeğerdir.

Omurgası olan, ilkelidir. Satılmaz, dönek olmaz.

Ertuğrul Günay geçmişin en hızlı solcularından (!) biriydi. SHP, DSP ve CHP’de (genel sekreter olarak) görev yaptı. Partilerini yeterince solcu olmamakla suçlar, bu doğrultuda eleştirirdi.

Sonra hidayete erdi ve siyaset piyasasında kendisini Müslüman solcu ilan etti... Ve kapağı AKP’ye attı. Oraya sığındı. Dün AKP grup toplantısında kürsüye çıkmış, Tayyip Erdoğan ve partisine yağlama yıkama yapıyordu. Dinlerken yüzümüz kızardı. "Helal sana bu yollar Ertuğrul" dedik.

Bir de aynı çizgide Haluk Özdalga isimli CHP’li ve DSP’li biri! Bunlar geçmişin hızlı solcusu (!) ancak kamuoyunda hiçbir ağırlığı ve saygınlığı olmayan, kerameti kendinden menkul tipler. Vitrin malzemeleri.

Şimdi AKP’den milletvekili olacaklar. Bir milletvekilliği için değer miydi?

* * *

Bu tiplerin sayısı az değil. Bir de son haftaların parlayan yıldızı Ümmet Kandoğan var! 2002 seçiminde Denizli’den AKP milletvekili seçildi. Bir süre sonra istifa edip DYP’ye geçti. İktidarı amansız bir biçimde eleştirdi.

Seçim yaklaştı, Ümmet son günlerde tavır değiştirdi. Yine döndü!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son dakikada partisine -DYP’ye- ihanet etti, Mehmet Ağar’ı zor durumda bıraktı. Birkaç saat içerisinde 180 derece dönmüştü.

Para aldı desek, almaz! Çıkar karşılığı desek, hiç olmaz!

Ümmet şimdi Meclis konuşmalarında Cumhurbaşkanı Sezer’e çatıyor, rastgele konuşuyor, Meclis’te kavga çıkarıyor. Yeniden AKP çizgisine döndü. Zaten en büyük alkışı da onlardan alıyor.

Seçimler yaklaşıyor. Listeler belirlenmek üzere. Beni pek sevmezler ama şimdi AKP yönetiminden çok önemli bir istirhamım olacak. Lütfen hatırımı kırmasınlar, Ümmet’i aday listesine koyup uygun bir yerden bir daha seçtirsinler.

Dönenler dönmeyenler, omurgalılar omurgasızlar!.. Meclis’te Ertuğrul Günay’lar, Haluk Özdalga’lar, Ümmet Kandoğan’lar mutlaka olmalı!

Hem Türk siyasetinde sağlam kişilik açısından millete örnek olsunlar, hem de nazardan korunsunlar diye onların boynuna kocaman mavi boncuklar asmalı, meydanlara salmalı, teşhir etmeli!

Emin ÇÖLAŞAN
 
bu tür insanlar sol kesimin yüz karası ama başka bir yanda da sağ dan sola geçenlerde var
ama eski solcular ilk sağcı sonrada yağcı oldular
 
_eRay_' Alıntı:
partisini satan adam diyer partiyi de satar ülkeyide satar donunu bile satar böle insanların ne bu dunyada nede ahiretteyatcak yeri yok ...


:clap :clap :clap :clap :clap :clap
 
sağada saygımız var solada sonuçta ikiside milliyetçi vatanını satmaz.fakat şimdiki akp ye bakınca bunu demek zor.milletin anasına dil uzatan vatanı hiç saymaz.saman altından istedikleri rejime yaklaşma yolunda bunlar.sade vatandaşta zannediyorki milletin menfaatine çalışıyolar.alakası yok bugün dokunulmazlıklar kalksa 186 milletvekili akp den hapse girecek.gerisini siz değerli, düşünen forum dostlarının vicdanına bırakıyorum.5 yıl daha bunlarla gidersek 10 sene öncesini bulamayız.saygılar sunarım dostlar.
 
Erdoğan, AKP’nin sağın da solunda değişim taleplerine cevap veren merkez partisi olduğunu söyledi.

’Müslüman Sol’cu

Ertuğrul Günay: Bir dönem solun en önemli isimlerinden oldu. CHP’de, partinin genel başkandan sonra en önemli görev yeri olan genel sekreterlik yaptı. "Anadolu solculuğu" kavramıyla solda farklı bir tartışmayı da başlatan Günay, Ecevit’in yanı sıra Baykal’la da ters düştü. CHP’den ihraç edilen Günay, son olarak, kapatılan FP’nin genel başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile birlikte, ’Müslüman solcular’ diye de nitelenen Yeni Siyaset Girişimi adı altında başlatılan hareketin başında yer aldı. Günay, Erdoğan’dan gelen teklif üzerine AKP’ye katıldı.

Ecevit’in prensi

Haluk Özdalga: Ecevitler’in en yakınındaki isimlerdendi. Bu nedenle, ’Ecevit’in Prensi’ diye tanındı. DSP’de Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Ancak, daha sonra DSP’den koptu. Bir süre siyasetin dışında kalıp, CHP’ye geçti. CHP’nin en üst yönetim organı Parti Meclisi’nde görev yaptı. Ancak daha sonra CHP yönetiminden ayrılarak, sade bir üye olarak siyasete devam etti. Günay’ın başını çektiği Yeni Siyaset Girişimi içinde yer aldı. ’Kötü Yönetilen Türkiye, Örnek Vaka DSP’ kitabıyla siyasetteki yozlaşmaya dikkat çekti.

Milli eğitimci

Mehmet Sağlam: Hukuk eğitiminin ardından ABD’deki Colombia ve New York üniversitelerinde master ve doktora yaptı. Dönüşünce Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Gazi Üniversitesi’nde dekanlık, 19 Mayıs Üniversitesi’nde de rektörlük yaptıktan sonra Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile YÖK’te başkanlık görevlerinde bulundu. Tansu Çiller’in liderliği döneminde DYP’den Kahramanmaraş milletvekili oldu. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da yaptı. Milletvekili adaylığı öncesinde son görev yeri ise Erdoğan tarafından getirildiği Başbakanlık Kamu Etik Kurumu Başkanlığı oldu.

Alevi tarihçi

Reha Çamuroğlu: Tarihçi ve yazarlığının yanı sıra Alevi kimliğiyle de tanınıyor. Alevilik ve Bektaşilik üzerine kaleme aldığı kitaplar, bu alana ilişkin en önemli referans kaynakları arasında sayılıyor. Ancak Alevi kesimle sorunlu ilişkisi de hep dikkat çekti. Siyasete, yelpazenin sağından giriş yaptı. DYP’de Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Bir sonraki tercihi de AKP oldu. AKP’den gelen teklif üzerine milletvekili adayı oldu.

Kıdemli ekonomist

Mehmet Şimşek: Batman’nın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde bir çiftçi ailesinin 9. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra İngiltere’de yüksek lisans yaptı. Marc Grossman’ın büyükelçiliği sırasında ABD elçiliğinde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Çeşitli yatırım bankalarında çalıştıktan sonra 7 yıl önce Merrill Lynch’e girerek, uluslararası yatırımcılara yön veren bir kaç Türk ekonomistten biri oldu. Merkez Bankası Başkanlığı’na da önerildi, ancak kararnamesi Cumhurbaşkanı Sezer tarafından imzalanmadı.

ASO Başkanı’ydı

Zafer Çağlayan: 12 yıldır Ankara Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürütüyor. İş dünyasının önemli çatı örgütlerinden TOBB’da da Başkanvekiliği yapıyor. Seçimlerde partilerin iş dünyasında yöneldikleri isimlerin başında yer aldı. 3 Kasım seçimlerinde de AKP’nin yanı sıra CHP’den de teklif aldı. Bu seçimlerde de partilerin gözde isimleri arasında yer alırken, Erdoğan’dan gelen davet üzerine AKP’ye geçti.

Anayasa hukukçusu

Zafer Üskül: Anayasa hukuku alanında önde gelen isimlerden. Geçmişte SHP’den belediye başkanlığı, CHP Mersin’den milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Başkanlık sistemine karşı çıkan görüşleriyle tanınıyor. Türkiye’ye yönelik başkanlık sistemi taştışmaları için, "seçilmiş sultanlık olur" diyerek karşı çıktı. TÜSİAD için hazırladıkları rapordaki Genelkurmay’ın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması önerisi de gürültü yaratmıştı.

Asrın güreşçisi

Hamza Yerlikaya: Türk güreşinin en önemli isimlerinden. 2 olimpiyat, 3 dünya ve 8 de Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Uluslararası Güreş Federasyonu bütün bu başarılarından ötürü kendisini "asrın güreşçisi" olarak ilan etti. Önümüzdeki olimpiyatlarda da güreşeceğini açıkladı.

TEMA kurucusu

Ahmet İyimaya: DYP’den iki dönem milletvekili olarak Meclis’te yer aldı. Hukukçu kimliğiyle, Meclis’teki tartışmalara damgasını vurdu. TEMA Vakfı Kurucu Danışma Kurulu üyeliği de bulunuyor.

Doktor vekil

Ülkü Gökalp Güney: Tıp doktorluğundan gelip, uzun yıllardır siyasetin önde gelen isimlerinden oldu. ANAP eski milletvekili olarak Meclis’e geldi. Meclis’e önce Gümüşhane’den, sonra da iki dönem Bayburt’tan milletvekili seçilerek geldi. ANAP’ın iktidarda olduğu dönemde İçişleri Bakanlığı da yaptı. 3 Kasım seçimlerinde bağımsız olarak seçildi.

Dizi yapımcısı

Osman Yağmurdereli: Babası Zeki Yağmurdereli, Adalet Partisi’nin Trabzon’daki ilk il başkanıydı, buradan milletvekili de oldu. Osman Yağmurdereli de konservatuar eğitiminin ardından adını ilk kez şarkıcılığıyla duyurdu. Sonra televizyon yapımcılığına yöneldi. Kınalı Kar, Yılan Hikayesi, Melekler Adası ve Marziye gibi dizilerin yapımcılığını üstlendi.

Erdoğan’ı izledi

Erdal Kalkan: 18. dönem SHP Edirne Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Avukat olan Kalkan, 1994’ten beri Erdoğan’ı takip ettiğini ve AKP’ye katılma kararını Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının ve Genelkurmay bildirisinin yapıldığı 27 Nisan tarihinden sonra verdiğini açıkladı.

Üniversiteden

İbrahim Yiğit: CHP’nin eski İstanbul örgüt yöneticilerinden olan İbrahim Yiğit Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Kendisini "Gerçek cumhuriyetçi" olarak niteliyor. Yiğit AKP’ye katılma kararı aldığında "Politika namuslu ve erdemli insanların bulunduğu yerdir. Bunun için buradayım" demişti.

DSP’li vekildi

Mehmet Domaç: 1950 Giresun doğumlu Mehmet Domaç, Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Aynı okulda asistanlık yaptıktan sonra bu görevinden ayrılarak İstanbul Fatih’te eczanesini açtı. İstanbul Eczacı Odası Başkanı seçildiği dönemde aktif bir politika izleyen Domaç, 12 yıldır Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanlığı’nı yapıyor. 1999 seçimlerinde DSP İstanbul Milletvekiliği adayı, 2002 seçimlerinde CHP’den aday adayı olmuştu.

Dış politikacı

Zeynep Dağı: Demokrasi Dergisi Editörü, uluslararası ilişkiler uzmanı olan Doç. Zeynep Dağı, 1995 yılında ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Mersin Üniversitesi’nde 4 yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2001-2002 akademik yılında George Washington Üniversitesi ’Rusya ve Avrasya Araştırmaları Enstitüsü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu.

Başarılı avukat

Ayşenur Bahçekapılı: Devlet tarafından 2001’de el koyulan ancak Danıştay’da açılan davayla el koyulma kararı iptal edilen Kentbank’ın sahibi Mustafa Süzer’in avukatı. İstanbul 2. Bölge’den aday olacak. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi. Türkiye Barolar Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

Boğaziçili

Nursuna Memecan: Karikatürist Salih Memecan’ın eşi. Robert Kolej ve Boğaziçi Endüstri Mühendisliği’nden mezunu. 2 çocuğunun Amerika’da eğitim görmesi nedeniyle son 6 yıldır daha çok onların yanında New York’ta kalıyor.

Eski rektör

Yusuf Ziya İrbeç: Beykent Üniversitesi eski Rektörü. Antalya’da, listenin ilk sıralarında yer alması bekleniyor. Başvuralar tamamlanmadan seçim broşürünü bastırıp Antalya’ya gönderdi bile. Broşürde, Abdullah Gül, Ali Coşkun gibi isimlerle yan yana çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Dış politika uzmanı. Fransa’dan yerel yönetimler yüksek lisansı da var.

Kocaeli adayı

Fazilet Dağcı Çığlık: İsviçre Sosyal Partisi’nde politika yapıyor diye tanıtıldı. Erzurum doğumlu ama Kocaeli’nden aday olacak. Eşi, Uluslararası Türk Öğretim Birliği Genel Başkanı Muharrem Çığlık.

Hürriyet / Kelebek



Bazı isimLer beni çok şaşırttı açıkçası.. :saskin
 
Sagi Solu Farketmiyo Artik Akilli İnsanlarin Tercİhİ Ak Partİ Eskİlerden De Medet Umulmuyo En Azindan
 
solcular şu solcular hele içlerinden shp başkanı varki adı adaşım olduğu içinde utanç duyduğum bu insan sırf çıkar için meclise girebilmek için zamanında dehap la ortak girmedimi seçime şu solcular keşke geröek solcular olsa ya ufuk urası da aynı deniz baykalıda şu adı malum shp liside ahhh ecevit asıl şimdi olacaktın; çıkarcıları ,meclise girmek için onurunu satanları görecektin.
 
Ülkemin gelecegi için AKP nin yasal veparti iajı olarakta yaptıgı reformları gönülden destekliyorum
 
ak partiyi kötülememek lazım türkiye için çok şey yaptı
 
Ertuğrul Günay: 30 yıllık nişan yüzüğüm bile sorgulanır oldu

Ertuğrul Günay: 30 yıllık nişan yüzüğüm bile sorgulanır oldu



Eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, sol siyasetin önemli isimlerinden biri. AK Parti'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat davet edildi. Dört gün önce Meclis'te parti rozetini taktı.

ertugrul-gunay.jpg

CHP eski genel sekreteri Ertuğrul Günay, Meclis'te 29 Mayısta yapılan törenle AK Parti'ye katıldı.

Ancak bu kısacık süre bile Türkiye'deki şekilciliğin geldiği boyutla yüzleşmesine yetti. Katıldığı bir televizyon programında 30 yıldır taşıdığı nişan yüzüğü sorgulandı. Günay'ın parmağındaki beyaz renkli platin yüzük için ilginç ifadeler kullanıldı: "Gümüş yüzük taşıyor. Yüzüğü sağ eline takıyor." Günay, bu tabloyu şöyle özetliyor: "Türkiye'de şekilden yola çıkan, ufuksuz bir siyaset var." Günay, bunları 'marjinal çevreler' olarak tanımlıyor. Tercihinin genel olarak olumlu karşılandığını, bazı CHP teşkilatlarının bile kendisine destek verdiğini kaydediyor. Eski partisinden AK Parti'ye oy kazandıracağı düşüncesinde. Yeni partisine yapılan baskıları ise CHP içinde demokrasi mücadelesi veren Bülent Ecevit'e yöneltilen haksız suçlamalara benzetiyor.

Eski CHP Genel Sekreteri, "Neden AK Parti?" sorusuna tek cümleyle cevap veriyor: "Demokrasinin yanında durduğumu göstermek için." Cumhuriyet mitinglerinde AK Parti karşıtlığı oluşturulduğuna dikkat çekerken 15-20 milyon oy almış bir partiyi dışlamanın demokrasinin önemli ayaklarından birini çökertmek anlamı taşıdığını kaydediyor. Günay, AK Parti'yi 'Büyük Halk Partisi' olarak tanımlıyor. Hükümetin sosyal politika alanındaki icraatlarını bu tanıma delil olarak gösteriyor. Dünya standartlarında solun değişimci, sağın statükocu olduğunu belirtirken, Türkiye'de tablonun farklı olduğuna işaret ediyor: "AK Parti, değişimci; CHP statükocu."

"AK Parti'ye katılmasaydı ne yapacaktı?" Günay, bu soruya şöyle cevap veriyor: "Doğru bildiklerimi anlatmaya devam edecektim. Bir fikir adamı olarak üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında ve medyada konuşmaya devam ederdim." Günay, "bakanlık pazarlığı yapıldığı" yönündeki iddialara ise tepkili. "Bunu saygısızlık sayarım." Erdoğan'ın kendisine "Demokratileşme, toplumu kucaklama hareketi içinde faydalı olacağınızı düşünüyorum." dediğini aktaran Günay, "Adım atarken etrafımdakilerden dirençle karşılaşsaydım bunu yapamazdım." diyor. AK Parti'nin maruz kaldığı baskıyı CHP içinde bir dönem demokrasi mücadelesi yürüten Bülent Ecevit'in durumuna benzeten Günay şöyle devam ediyor: "Hükümet, ekonomiyi yıkılmayan bir sağlamlığa kavuşturdu. Sosyal hizmet alanında önemli işler yaptı. AB sürecini başarıyla yürüttü. Buna rağmen vehimler üretiliyor, niyetler okunuyor. Haksız tartışmalarla suçluyorlar. Ecevit ve CHP'ye karşı da yapıldı bunlar. Bu karalamalarla demokrasi dışı arayışa sürükleniyor ülke."

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=547335
 
zaten Türkiye'de siyasetin amacı gerçekten ülkeye fayda sağlamak değildir. Tamamiyle insanlar kendi menfaatleri için orada bulunmak ister çünkü mecliste olmanın sağlayacağı birçok fayda vardır ve onlardan yararlanmak isterler.
 
Sağcı solcu neymiş yav Önemli olan ülkenin çıkarları değilmi. Ben uyuz olurum bu sağ sol olaylarına zaten bu yüzden azmı darbe oldu yanlışmıyım...
 
Geri
Üst