İşte bunlar süper babanneler :)

BuNaLım

Bunalım
Reaction score
0
Babaannem nişanlısından hamile kaldığını anlayana kadar karnındaki bebek dört aylık olmuş. Kilo almasına rağmen böyle bir şey hiç aklına gelmemiş çünkü "evlenmeden" hamile kalınmaz sanıyormuş.

Babaannem tam bir laz kadınıdır. Her zaman elleri ve ayakları kınalıdır."Bir kadın öldüğü zaman ellerinde nişan yoksa (tırnaklardaki kınayı kastediyor) zebaniler ellerini rendeleyecek" der.Babaanne vallahi Stephen King halt etmiş yani yanında.

Babaannem namazında niyazında bir kadındır. Ziyaretine gittiğimizde ev kalabalık da olsa hep televizyonlu odada namaz kılar. Alışmış olsa gerek, sesten falan hiç rahatsız olmaz. Bir gün o namaza durmuşken biz televizyon İzliyorduk. Kanalları gezerken birden babaannemin ahenkli sesi dua ile karışık bir şekilde bizi dumurlara yelken açtırdı:
"Velem yuleeedd....Kanalı değiştirmeeee... Velem yekunlehu... ajans başlayacaaak...Kufuven ahad!"

Yetmiş sekiz yaşında, tonton bir babaannem var. Ne kadar modern olsa da gelişmiş teknolojiye ayak uydurmakta epey zorlanıyor. Buna en güzel örnek evimi aradığında telesekretere bıraktığı not :
"Babaannesi aradı dersiniz."

Brezilya-Almanya final maçını izliyorduk. Brezilya'nın önemli bir atağını yavaş çekim gösteriyorlardı. Babaannemin söylediklerini aynen yazıyorum:"Bu oğlanlar da amma yavaş oynuyorlar. Bizim yavrularımız aslan gibiydi. Yine de elendiler."

Ama teknoloji işte, çocuklar ne yapsın.Ilkokuldayken Commodore 64 bilgisayarımla sık sık "Ghost'n Goblins" oyununu oynardım. Bu oyunda amaç, mezarlıkta dolaşırken dirilen ölüleri yeniden öldürmekti. Babaannem de ben oynarken izler, arkamda sürekli Fatiha suresini okurdu. "Babaanne onlar gavur, anlamazlar" deyince de
Sinirlenip terlikle kovalardı.

Babaannem 58 milyon vererek aldığım gözaltı kremimi ellerine Sürüp bitirmiş

İzmir'deyken televizyonda Ajda Pekkan'ı seyreden, birkaç gün
Sonra Ankara'ya
Döndüğünde televizyonda yine Ajda Pekkan'a rastlayan
Babaannemin yorumu:
Buraya da mı geldi bu zilli?! Nereye gitsem peşimde!

Bir spor programında Rıdvan Dilmen şu talihsiz cümleyi kurdu: "Ben Washington'a inanan bir insanim." 85 yaşındaki Babaannemim tepkisi ani ve keskin oldu: "Allahsız herif! Geber e mi!":))

Bigün evde babannemle birlikte tv izlerken babannemin, mezarlık başında dua edenlerle birlikte dua etmesi ve hoca el fatiha dediğinde fatihayı okuması gözlerimin önünden hiç gitmicek..:)

Geri