İlinti

manashan

New member
Reaction score
0
İlinti

Başbakan Lice' de ki hain saldırı sonucu 10 askerin şehit olmasıyla ilgili bir açıklama
yapmış; "Neyin nelerle ilintili olduğu, bağlantılı olduğu hepsi gün be gün, gün yüzüne
çıkıyor … "

Ne beyanat ama. Ne demek istediğini anlamak için 2. Dünya Savaşı' nda Nazilerin ünlü
Enigma şifrelerini çözen ekibi çağırsak anca yetişir.

Değerli okurlar, isteseniz biz şifre ekibi falan beklemeyelim ve konuya doğrudan kendimiz
eğilelim.

Evet, neydi konu; "Neyin nelerle ilintili olduğu, bağlantılı olduğu hepsi gün be gün, gün
yüzüne çıkıyor" şeklindeki cümleydi.

İşe bakın. Biz ne saf insanlarız ki tam 30 yıldır terör gündeminin; Menfaatperest Amerikan
politikalarıyla, Toprak genişletme peşindeki Ermenistan' la, katıksız Türk Düşmanlığı
yapmak dışında diplomasi bilmeyen Avrupalılarla, hem ümmetçi hem ırkçı olmayı aynı
anda başarabilen karma felsefeli bölücü piyonlar ve bir grup bürokratla ilgili olduğunu
sanıyorduk.

Ama Sayın Başbakan belli ki son 30 yıldır ayan beyan görünen bu etkenlerin ötesinde
yeni etkileşimler (ilintiler) keşfetmeye başlamış ve böyle şifreli konuşmuş.

Şu halde biz de ona uyalım ve gün be gün mantar gibi çoğalan ve terör gündemimizi 1990'
lardan farklı kılan "yeni terör ilintilerimize" bir göz atalım.

1- Örneğin Türkiye 1990' larda ki terör gündemine ek olarak; "25 tane İslam Ülkesi' nin
sınırlarını değiştiren ve bu bağlamda Türkiye' nin Doğu sınırlarını da tekrar çizen Büyük
Ortadoğu Projesi' ne (BOP) Başbakan sıfatıyla eş başkan olmuştur."

2- Kuzey Irak' a Devlet Başkanı tayin edilen ve Dünyanın en şanlı döneği olan Talabani' yi,
Çankaya Köşkü' nde ağırlanmıştır. "

3- Türkiye, açık bölücülük yapan ve Iğdır Kentimizi dahi sözde Kürdistan topraklarına
katan söylemler veren bazı vekilleri maaşla milletvekili tutmaya devam etmiştir,

4- APO' yu arkadaşsız komamış ve sözü dinlenen adamlar kategorisine sokmuştur,

5- Avrupa Birliği' ne gireceğiz diye, sadece suçluların lehine işleyen akıl almaz ceza
muhakemesi yasaları çıkarmış, çok ilginç gözaltı ve yargılama teknikleri edinmiştir,

6- Kuzey Irak Türklerinin, binlerce yıllık Türk yurtlarından sürülmesine ses çıkarmamıştır,

7- Askerinin kafasına çuval geçirenlerle muhabbeti ilerletmiştir,

8- Ermenilerle sıkı fıkı olmuştur,

Vs … vs …

Vallahi değerli okurlar, gördüğünüz gibi ilinti ilinti üstüne.

Acaba Başbakan eski ilintilerden farklı olarak, bu yeni ilintileri mi kastetti, yoksa
ilişiklerinimi kastetti yoksa ilgililerinimi kastetti ya da neyi kastetti bilmek istiyorum.

Ve çok merak ediyorum.

Hatta Meraktan çatlıyorum.

Sayın Başbakan ne olur açıklayın. Ya da bir tercüman tutunda o çevirsin bize.

Neymiş şu yeni ilintiler biz de öğrenelim.

Yok, eğer açılamayacaksanız, 10 şehit verilen acı günlerde, daha açık ve mertçe konuşun.

Bu sayede biz de sizin şehitler üzerinden namertçe politika yaptığınızı, oraya buraya
göndermelerde bulunduğunuzu düşünmek zorunda kalmayız.

Ayça SEZER

http://www.ulkuocaklari.org.tr/default.asp?CCC=YaziSistemi&UO=Bak&ID=462

akp başka dünya oldu verdiğim oya hayıflanıyorum.. galiba oturduğu makam onun millet arasına duvar oldu..

Geri