İlköğretim Okulu'nda Türbanlı Ders

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
Daha önceki girişimleri engellenen Mersin Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi dün ve bugün derse türbanlı girdi.
TÜRKİYE'de üniversitelerde türbanın serbest bırakılıp bırakılmaması tartışılırken, konuyu ilköğretim seviyesine çeken fitili ateşleyen ve daha önceki girişimleri engellenen Mersin Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki M.G., dün ve bugün derse türbanlı girdi.

Geçen ekim ayında türbanla derslere girmeye çalışan ve okul yönetimi tarafından her defasında dışarı çıkartılan 8'inci sınıf öğrencisi M.G. dünkü karşı koyuşlara aldırmadan bu sabah da türbanı ile okula geldi. Bahçede türbanlı sınıfa giremeyeceği yönünde uyarılan M.G., öğretmenler eşliğinde rehberlik öğretmenleri ve idareciler tarafından ikna edilmeye çalışılırken, bir anda binanın zemin katında yer alan 8-C sınıfına girdi. M.G. en arka sıraya oturarak derse katıldı. İdarecilerin ve öğretmenlerin türbanlı kızı sınıftan dışarıya çıkartma çabaları da dün olduğu gibi sonuç vermedi. M.G, tüm uyarılara rağmen sınıftan çıkmayınca, öğretmenler de bu şekilde ders yapmak zorunda kaldı.

Türkiye'de ilk kez bir ilköğretim okulunda türbanı ile otururken görüntülenen M.G'nin sınıf arkadaşları bir anda şaşkına döndü. M.G. ise soruları yanıtsız bıraktı.

M.G'nin sınıfa türbanla girerek derse katıldığı yönüde okul idaresince tutanak tutulduğu ve konunun Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve ilgili birimlere bildirildiği öğrenildi.

Ekli dosyalar

• detay2.jpg
    detay2.jpg
    21.7 KB · Görüntüleme: 10,103
Millet Meclisinde bazı itler kürtçe konuşur sesleri çıkmaz
İlköğretim okuluna çocuklar türbanla girer sesleri çıkmaz
Çiftçi açız dedimmi ananıda al git, öğrenciler dertlerini anlatmaya kalktımı ver sopayı
Yumurta yiyen milletvekili demiştiya böyle üniversite yönetmekte ne var babamda yönetir diye
Böyle devlet yönetmekte ne var, eksisi yok artsı var isviçre bankalarında paran oluyor, oğlunun gemiciği oluyor vs.vs.

ne acı burada bazı şeyleri dile getiremiyorum. neyse işte yavaş yavaş başlıyoruz. buyrun. bikbikci arkadaşların kesin mantıklı açıklamaları vardır konuyla ilgili

İlköğretime kadar indik demek,küçük çocuk daha kendini tanımıyorki türbandan ne anlasın o yaşta.
Dini siyasete malzeme yapan ve bundan cesaret alıpta çocuklarını kullanan velilerden tiksiniyorum.

Maalesef yurdumuzda bu tür ailelerden çok örnek var. Bu geri kafalılık, bu dar görüşlülük; hepsinin sebebi cehalettir...

CNNTürk spikeri Şirin Payzın ile kızın babasının canlı yayındaki tartışmasını izlemek için TIKLAYIN...

adamın sözlerinden bir kesit: "ben laik bir insan değilim. ben müslümanım, demokrat da değilim." önce kızımın özgür iradesi diyor, sonra da aile yapım neyse kızım ona göre yetişecek diyo.. Şirin Payzın'ın soruları karşısında saçmalamaktan öteye gitmeyen bu rezil insanın, küçücük kız çocuğunu nasıl yetiştirdiğini siz düşünün artık...

bu adam tam bir ümmetçidir, gericidir ve dar görüşlüdür.. laikliği bir din olarak hatta dinsizlik olarak gören örümcek beyinlinin tekidir.. bu da benim kendi yorumumdur.. lütfen bu yorum için gereksiz polemikler yaratmayın.. sevgiyle kalın...

Şirin hanım soruyor
-ßaşı açık çoçuklar dinsizmi diyor.
adam cevap veriyor.
-ßaşı açık çoçukların günahı ailesine aittir.
ya ALLAH için ßir ßakınya dinimizi iyi anlayın yaa hizsullahçısın ama ßir halt öğrenememişsin.
sen kendi ağzın ile söylüyorsun çoçuk. o çoçuk .
çoçuğun dinde günah hükmü yoktur.
sen çoçuğu anlamadığı ßir şeye zorlama.
özgür iradesi ile seçti diyor kızın özgür iradesi ile ßaşka sir adamla yaşamak istese evetmi dicektin.
Laiklik arkadaşlar ßize dinimizi yaşatmamak üzere dinimizi güzelce korkusuzca baskısızca yaşatmak üzere ve devleti yani ßünyevi işlerden uzak olması için sadece Din Din olduğu için yaşamayı ön görüyor.
Siz Musatafa KemaL ATATÜRK' den madem daha zekiydiniz niye ülkemiz adına ßirşey yapmıyorsunuzda 3e 5e ßakıyorsunuz Töße Töße çoçuğa ALLAH ßiLir ne ßaskılar yaptı
+ßiz okurken müdür müdür yardımcısı kapıda beklerdi saçlarda jöle varmı saçlar boyalımı favoriler uzunmu diye o okulun müdür ü ve yönetimi nerdeymiş soruşturma açıldımı acaba ben olsam sürgün verrim hatta görevi kötüye kullanma.

CNNTürk spikeri Şirin Payzın ile kızın babasının canlı yayındaki tartışmasını izlemek için TIKLAYIN...

adamın sözlerinden bir kesit: "ben laik bir insan değilim. ben müslümanım, demokrat da değilim." önce kızımın özgür iradesi diyor, sonra da aile yapım neyse kızım ona göre yetişecek diyo.. Şirin Payzın'ın soruları karşısında saçmalamaktan öteye gitmeyen bu rezil insanın, küçücük kız çocuğunu nasıl yetiştirdiğini siz düşünün artık...

bu adam tam bir ümmetçidir, gericidir ve dar görüşlüdür.. laikliği bir din olarak hatta dinsizlik olarak gören örümcek beyinlinin tekidir.. bu da benim kendi yorumumdur.. lütfen bu yorum için gereksiz polemikler yaratmayın.. sevgiyle kalın...

1.5 milyon insan şu an Hz.Muhammed(sav) ümmetidir ve gericilikle en ufak alakaları yoktur...
Ümmet olmayı gericilikle dar görüşe bağlayanların ne kadar sığ insanlar olduğunu herkes bilir muhtemelen bunuda anlamayacaksın ama söylemek isterim....

Bi arkadaş da ümmetçi demiş.. Ümmetçi olmak peygamberin yolunda gitmektir,sen gitmiyorsan değil türban dini savunman beklenmez zaten senden..

Okulda bu şekilde zorluk çıkarması,olay yapması masum değil.. Türban meselesi bu ülkenin en hassas konularından biri ve maalesef kötüye kullananlar çok.. Bi taraf direttikçe diğer taraf iyice uzaklaşıyor ve bu sırada ülkede dünyada takip edilmesi gereken bi çok şey Türk halkından gizleniyor..

Kız gerizekalı babası daha gerizekalı yada tam tersi bunlar provakatör. Arkadaşım reşit olmayan kız çocuğuna ne farz ki sen böyle bir şey yaptırıyorsun ve zaten dine ve inananlara buldukları her fırsatta çamur ve tekme atmaya kalkanlara şans tanıyorsun.

vay arkadaş ne başörtüymüş yok babası hizbullahcıymış yok kızın yaşı reşit değil ona farz değil başörtü iyi o zaman her boku yapsınlar mini eteklerle dolaşsınlar
ben hayatımda hiç görmedim Bale kursuna giden bi kızın hafız olacam dediğini
bir çocuk nasıl bir ortamda büyürse o şekilde yetişir ayrıca niye kimse demiyo başörtüsüyle girmeyenlerin babası şöyle böyle ALLAH AKIL VERSİN HEPİMİZE

Geri