İlköğretimde domuz gribi tatili

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
14102009100610.jpg

Ankara'da Bilkent İlköğretim Okulu'nda bir öğrencide domuz gribi virüsüne rastlandı. Okul bir günlüğüne tatil edildi....

Hürriyet'in haberine göre; Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın domuz gribiyle ilgili "salgın" alarmı vermesinin ardından ilk vaka Bilkent İlköğretim Okulu'nda görüldü. Bir süre önce İskoçya'dan misafir gelen bir grup öğrenciyle birlikte Kapadokya'ya giden Bilkent İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencilerinden biri yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurdu. Öğrencinin laboratuvar tetkiklerinde domuz gribi testi pozitif çıktı. Öğrencinin domuz gribi olduğu öğrenilince, sınıftaki 20 arkadaşı ve temasta olduğu herkese domuz gribi testi yapılmaya başlandı. 20 öğrencinin laboratuar bulguları henüz çıkmadı, ancak klinik belirtileri nedeniyle domuz gribine yakalanmış olduklarından şüphe ediliyor. Bu öğrencilerin klinik testlerinin sonuçları sonucu gelmeden, okul yönetimi Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek okulu bir gün tatil etmeye karar verdi.

Paniğe gerek yok

Ankara Sağlık İl Müdürlüğü, domuz gribi vakası üzerine görüşüne başvurduğu, Sağlık Bakanlığı Pandemi ...

Devami...

Geri