İlkokulda 'türban'a ne dedi

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
101120101548177534031_2.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilkokulda türban tartışmaları konusunda yeni anayasayı işaret etti.

Erdoğan: "Bütün bu sorunlarla ilgili seçim sonrasını ve yeni anayasayı çok önemsiyorum. Yeni anayasayla birlikte sorunların çözüme kavuşacağını düşünüyorum.

Ben özgürlüklerin tanımı noktasında bireysel açıklama yapma noktasında da değilim. Çünkü özgürlüklere olan inancım çok farklı.

Bu süreç milletvekili seçimlerinden sonra yeni anayasayı hazırlayacağız ve isteriz ki bunu en geniş mutabakatla çıkaralım. Ondan sonra zaten bu tür açıklamalara yer kalmayacaktır." dedi.

BORÇ YAPILANDIRMASI

En geç arefe günü açıklama yapmayı düşünüyorum.

NÜKLEER GÖRÜŞMELER

Bu başbakan size bir şey söylüyorsa onu oturun düşünün. İran’ın görüşme tarihi olarak iki teklifi vardır. 23 Kasım ve 5 aralık. Ama muhataplar bunu kabul edecek mi etmeyecek mi onu bilemem.

Süreç takvim böyle görünüyor ama bu daha sonra değişebilir.

SÖZLEŞMELİ ER

Bu konuda çalışma devam ediyor. Hazırlıkla bize geldi. Bizim de bir çalışmamız var.

Gazetelere sızan açıklamalar bu görüşmelerin içinde alan konulardır doğrudur. Ama bedelli gündemde kesinlikle yoktur. Toplumda dövizli askerlikle bedelli askerlik karıştırılıyor bu karıştırılmasın.

GÜL "BAŞÖRTÜSÜ" KONUSUNDA EŞİNE KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Gül, Basın Başdanışması Ahmet Sever aracılığıyla yaptığı açıklamada, eşi Hayrünnisa Gül'ün İngiltere'de, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan Türk öğrencilerle biraraya geldiği toplantıdaki sözlerini değerlendirdi.

Gül, eşi Hayrünnisa Gül'ün toplantıdaki sözlerine katıldığını belirtti.

Hayrünnisa Gül, dün Londra'da katıldığı toplantıda, ilköğretimde başörtüsü konusuyla ilgili, 'Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa, biz bunu da ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak

Çocuklar ergenliğe girene kadar dinen herhangi bir vebal altında olmazlar. Yani mükellef değillerdir. Ondan dolayı ilköğretime başörtüsünün girmesi saçma olur. Yok illa ben çocuğuma taktıracağım diyen ya çok fazla dindardır yada provokatör.

Dindar değil sadece provokatördür Cahillikten gözleri dönmüş insanların dağdaki itler gibi kendi çıkarları doğrultusunda sübyanları kullanma çabasıdır Yakında çokca tanık olacağız ilk okula baş örtüsü ile gitme olaylarını Hatırlarsanız yakın geçmişte yaşanmıştı böyle bir olay Adanada o olay bunun başlangıcıdır iyi takip edin devamı çok yakında gelecek

Bayan Gül ilkokulda türban reddetti sevindirdi Başbakan'ın ise dili varmadı. Lisedede türbanı adeta destekler gibi konuştu... Hayal kırıklığı yarattı...

bu haberden nasıl bu kanıya vardın anlamış değilim..
ama malum dilin kemiği yok ..çek sağa çek sola..

lisede türbanı destekliyoruz , başbakanda destekliyor , bunu adeta , gibi deyipte sanki flas haber gibi sunmak biraz abes değilmi ??

bu haberden nasıl bu kanıya vardın anlamış değilim..
ama malum dilin kemiği yok ..çek sağa çek sola..

lisede türbanı destekliyoruz , başbakanda destekliyor , bunu adeta , gibi deyipte sanki flas haber gibi sunmak biraz abes değilmi ??

adeta destekLemesi fLash haber gibi mi aLqıLadın? Burası hangi üLke? İran oLmadıqı kesin cvpı sen ver... Ve cvpı verirken ülkenin yönetim biçiminden tut ana yasasına kadar da düşün bi beLki o zaman fLash haber gibi deilde ne gibi olduqunu anLayıp kavrayabilirsin...

adeta destekLemesi fLash haber gibi mi aLqıLadın? Burası hangi üLke? İran oLmadıqı kesin cvpı sen ver... Ve cvpı verirken ülkenin yönetim biçiminden tut ana yasasına kadar da düşün bi beLki o zaman fLash haber gibi deilde ne gibi olduqunu anLayıp kavrayabilirsin...

iran değil ama bir ecnebi memleketi olmadığıda kesin...
çocuklarımız akıl bali olunca zorlama olmadan istediklerini yapabilmelidir.örtüsünü takarak okuma hakkı elinden alınmamalıdır.
ülkenin yönetim biçimi ve anayasa diyorsun.hiç bir yönetim biçimi ebediyete kadar sürmez güncellemelere ihtiyaç duyar , duymalıdır.
yanlışı ısrarlı şekilde devam ettirmenin adı kural ve kanun böyle koymuş denemez.
kanunuda kurallarıda insanlar koyar ve değiştirir.buda değişmelidir.

benim kavradıklarımın yarısını kavrayabilsen hayatına bakışın eminimki değişir ; )

iran değil ama bir ecnebi memleketi olmadığıda kesin...
çocuklarımız akıl bali olunca zorlama olmadan istediklerini yapabilmelidir.örtüsünü takarak okuma hakkı elinden alınmamalıdır.
ülkenin yönetim biçimi ve anayasa diyorsun.hiç bir yönetim biçimi ebediyete kadar sürmez güncellemelere ihtiyaç duyar , duymalıdır.
yanlışı ısrarlı şekilde devam ettirmenin adı kural ve kanun böyle koymuş denemez.
kanunuda kurallarıda insanlar koyar ve değiştirir.buda değişmelidir.

benim kavradıklarımın yarısını kavrayabilsen hayatına bakışın eminimki değişir ; )

Senin su anlattıqın kavramsa eger benim hayata baqıs akısım deişmez ; ) Çünkü senin düşüncen ciddi anltamda Türkiye'nin Yönetim Biçimi oLan Cumhuriyet'e Karşı bi düşünce.!

Sende Basbakan gibi türbanı adeta destekler nitelikte konuşuosun : ) ilkokula giden çocuk türbanı bilinçli takmaz, taktırılır... liseye gidenLerim azımsal bir kısmı türbanı bilinçli takar ama bazı güçler yüzünden takar... ancak ve ancak kimliğini tam olarak benimsemeye basladıqında (20-22 yaşlar) bilinçli olarak takar... Yani kısacası türban ilkokula liseye sıçramamalıdır : ) Sıçradıqında "cemaatLerin faaliyetLeri" durdurulamaz sekilde artar : ) bilmem anlatabildim mi?

Tarihe baqtıqımızda ciddi deişikLikLer "darbe dönemlerinde olmustur" hani diyorsun ya, hiçbir yönetim biçimi ebediyete kadar sürmez güncellemelere istiyac duyar, duymaLıdır.. Şu lafınla da Akp'nin siyasi derbe yaptıqını yada yapmaya caLıstıqını cok rahat göstermiş oluyorsun... Burası Türkiye "Cumhuriyeti" bunu aklınızdan hiç çıkartmayın!

türban olsun olmasın tartısması yanlıs, yanlıs olmayan sey bilinçli olarak takılması ve takıyorlarsa da "türban" değil başörtü takılması... cemaat üyeliğiyle deil, cemaat baskısıyla deil yada mahalle basksıyla deil "kendi içinden gelerek takması" gereken doqru budur ; )

Geri