"İmam hatipler kapatılabilir"

MG_eVİL

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, ilk ve ortaöğretimde ciddi bir din dersi verildiği takdirde imam hatip liselerine gerek kalmayacağını belirterek "Kamuoyu buna ne der bilemem. Bu çok radikal bir değişiklik olur" diye konuştu.

İstanbul- YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki sosyal tesislerde düzenlediği basın toplantısında, görevinin ikinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. YÖK Başkanı Özcan imam hatiplerle ilgili şöyle konuştu:

"İmam hatipleri genel liselere çevirebiliriz. İlköğretim ve Ortaöğretimde, Din ve Ahlak Bilgisi dersini kaldırabiliriz, din bilgisi dersini getirebiliriz. Kuran namaz hadisleri ayetler gibi, İslam’ın temel prensiplerini verebiliriz. Onu karşıladıktan sonra, imam hatipleri tutmanın bir anlamı olmayabilir. İlköğretim ve ortaöğretime ciddi bir din dersi olabilir. Tabi kamuoyu buna ne der bilmiyorum. Bu radikal bir değişiklik olur.

Mesela Alevi öğrencilerin Alevi bilgileri. Böyle bir çözüm olabilir. Başka çözümler de olabilir."

Sözlerine açıklık getirdi

Toplantının ardından NTV'nin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Özcan, katsayı tartışmalarında sürekli gündeme gelen imam hatip liselerini de genel liseye dönüştürebileceklerini söyledi.

Özcan, “Ortaöğretimde seçmeli din bilgisi dersi olabilir. Bu derste Kur’an, namaz öğretilebilir” dedi.

YÖK Başkanı "Gerekirse hukuku dolanırız" şeklindeki sözlerine de açıklık getirdi.

Yargı kararlarına karşı saygılı olduklarının altını çizen Özcan, "Ama bizim hukuka karşı bir çözümümüz olacaktır. Hiç durmayacağız" dedi.

..::KAYNAK::..

Geri