İncil'i Yeniden Yazacağım

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

2ywgwts.jpg

İncil'i yeniden yazacağım

Vatikan'ı yine kızdırdı..

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili ve Papa 2. Jean Paul'ün tetikçisi Mehmet Ali Ağca pazartesi tahliye oluyor. 'Hıristiyan olmak istiyorum, İncil'i yeniden yazacağım' diyen Ağca'nın açıklamalarına, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello'dan, 'Hıristiyan olmak istiyorsa önce İncil ve Katolik öğretilerini öğrenmeli' yanıtı geldi.

Büyükelçi Lucibello, Ağca'nın tahliyesine saatler kala AKŞAM'ın sorularını yanıtladı:

Ağca isterse Vatikan'a gidebilir mi?
Ben bu konuda bir şey söyleyemem, Papa'nın karar vereceği bir şey. Ancak haftanın belirli günleri Papa'nın kabulleri olur. Bu günler halka açıktır.

Papa, Ağca'yla görüşmeyi kabul eder mi?

Bunu bilemiyorum. Papa yerine konuşamam.

Papa'nın, Ağca'yı bağışlaması tuhaf değil mi?

Yalnızca onun için değil, bağışlamak Hıristiyanlığın özünde var. Hıristiyanlık inancına göre, yalnızca sizi seven insanları değil, düşmanlarınızı da sevmelisiniz. Papa, geçen ay kendisini iten bir kadını da bağışladı, ona bir hediye gönderdi. Papa II. Jean Paul de onu bağışlamıştı. Hatta onu görmeye kaldığı cezaevine bile gitti.

Ağca'nın Hıristiyanlığa geçme isteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlginç. Eğer Hıristiyan olmak istiyorsa, benim kendisine ilk tavsiyem, İncil'i okuması ve Katolik öğretilerini incelemesi olur. Çünkü bu Hıristiyan olmanın ilk adımı.

Bir Müslüman'ın Hıristiyanlığa geçmesi için ne yapması gerekir?
Hıristiyanlığa geçmek için önce, bu isteğinin bir rahip tarafından onaylanması gerekir. Sonra vaftiz edilmesi yani kutsanması ve komünyon seremonisine katılması gerekir.

Papa'yı öldürmeye kalkışan biri Hıristiyan olabilir mi?
Hıristiyanlık insanların değişebileceğine, değişme hakkı olduğuna inanır. Sonuçta asıl olan yaradılana kastetmektir. Örneğin, küresel ısınma varken, çevreye duyarsız davrananlar da yaradılana kastediyor. Hıristiyanlıkta günah vardır ancak günahlardan arınmak diye bir şey de vardır.

'HALİMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ'

Vatİkan'In Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello, Türkiye'deki Katoliklerin, din ve ibadet özgürlüğü konularında, Türkiye'den yana bir şikayetlerinin olmadığını vurguladı. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, 'Çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum' sözleri anımsatılınca, Batholomeos'u da anladığını söyleyen Büyükelçi Lucibello şunları söyledi:

'Onları anlıyorum çünkü Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasını bekliyorlar. Biz halimizden memnunuz. Şikayetimiz yok. Yalnızca Katolik Kilisesi'ne tüzel kişilik verilmesini istiyoruz. Böylece, çoğu İstanbul'da olan ve 'vakıf' adı altında hizmet veren okullarımız legal statüye kavuşacak.'

İLK GECE RİXOS'TA

Hayatının son 30 yılını çoğu hücrede olmak üzere cezaevinde geçiren Mehmet Ali Ağca pazartesi sabahı tahliye edilecek. Askerlik işlemelri nedeniyle bir süre Ankara'da kalacak olan ağca için 3 otelde adına rezervasyon yapıldı.

3 OTELE REZERVASYON

Pazartesi günü Sincan Cezaevi'nden çıktıktan sonra şehir merkezindeki bir otelde kalacağı belirtilen Ağca'nın ailesi tarafından 3 ayrı otelde rezervasyon yaptırıldığı öne sürüldü. Ağca'nın ilk gecesini Ankara Rixos Otel'de geçireceği belirtiliyor. Güvenliğinin ailesi tarafından sağlanacağı belirtilen Ağca'nın, kalabalık bir araç filosundan oluşan konvoyla şehir merkezine geleceği belirtiliyor. Salı günü bir basın toplantısı yapması beklenen Mehmet Ali Ağca'nın Ankara'da ne kadar kalacağı netlik kazanmadı. Avukatları Ağca'nın yaşantısını nerde sürdüreceğine ilişkin kararı kendisinin vereceğini söylediler.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 210843.jpg
    210843.jpg
    28.5 KB · Görüntüleme: 15,741
ben hala su mavi kazağın sırrını öğrenemedim...adam her yerde mavi kazaklı kokmadı mı kazak beaa

yuz verirsin deliye gider sıçar halıya o hesap

La durun bakem bi incilde ben yazayım şöyle aşk, entrika, cinayet neyim olsun içinde:durdurun. adama bak ya sırf gündem yaratmak olsun yani başka bişey değil. ama kabahat onda değil onu ülkemizde kahraman gibi gösteren şeref yoksunu insanlarda bence

kutsamak falanmış , kabul görmeymiş bunlar ne ya. bilgisayar oyunu gibi

İncil Sana Yakışır Yaz Be Ağca > )

Mehmet Ali Ağca ;

Ben bebeydim siyah beyaz Trt nin ekranlarında sen den bahsediyorlardı spikerler papa yı ve seni gösteriyorlardı anlamıyordum çok sonra ilkokul 4. sınıfa giderken falan yine bir gün Trt de seni gösterdiler vay be dedim adam papaya sıkmış olmadı bir de üzerine Abdi ipekçi'ye sıkmış bu adam tetikçiymiş hemde sanırım Türkiye'nin en ünlü tetikçisi de bu adam vay be > ) neyse diyorum ya ben bebeydim sen ceza yatıyordun ben geldim 32 yaşıma sen yarın cezaevinden çıkıcaksın dile kolay 30 sene bunun yarısından fazlası da hücrede sıktığın mermiye değil ama yattığın cezaya helal olsun be ağca 30 sene ceza dan sonra illaki sen yazacaksın o incili yakışır sana > ) Lakin sen mesih değilsin bunuda unutma > ) Mehmet Ali Ağca.

adam zaten ünlüydü be kardes, yasınız yetmiyordur sizin. ;)
bu adam sadece gündeme oturdu yine.

Yasim dogumuna yetismedi evet ama olaylarini biliyorum cok sukur ;)
Hapisten ciktiktan sonra ben bunlarin olacagini tahmin ediyordum. Bu kadarini sadece tahmin edememistim o sasirtti beni :)

Bi suikastte ben yapsam krallar gibi yasarmiyim acaba :)

Mehmet Ali Ağca ;

Ben bebeydim siyah beyaz Trt nin ekranlarında sen den bahsediyorlardı spikerler papa yı ve seni gösteriyorlardı anlamıyordum çok sonra ilkokul 4. sınıfa giderken falan yine bir gün Trt de seni gösterdiler vay be dedim adam papaya sıkmış olmadı bir de üzerine Abdi ipekçi'ye sıkmış bu adam tetikçiymiş hemde sanırım Türkiye'nin en ünlü tetikçisi de bu adam vay be > ) neyse diyorum ya ben bebeydim sen ceza yatıyordun ben geldim 32 yaşıma sen yarın cezaevinden çıkıcaksın dile kolay 30 sene bunun yarısından fazlası da hücrede sıktığın mermiye değil ama yattığın cezaya helal olsun be ağca 30 sene ceza dan sonra illaki sen yazacaksın o incili yakışır sana > ) Lakin sen mesih değilsin bunuda unutma > ) Mehmet Ali Ağca.

Güzel olmuş.

Belkide Hazan Mezarcının Müridi Olmuştur :)

Geri