İnternet Hızımızı %20 Arttıralım

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Reaction score
0
işleme geçmeden once aşagidaki linki tıklayarak internet hızımızı bi ölçelim

http://speedtest.ttnet.net.tr/

ayaioh.jpg

hızımızı ogrendikten sonra işlemimize geçebiliriz..

Windows XP İnternet Bant Genişliğinin %20 sini Kendine Saklıyor

Windows Xp ilginç bir şekilde bant genişliğinin %20 sini kendisine saklıyor.. Bu da bağlantı hızınızın %20 azalması anlamına geliyor... Eğer bilgisayarınızı evininizde kullanıyor ve herhangi bir server kullanmıyorsanız bu özelliği uygulamanız hızınızı görünür bir biçim de artıracaktır…
Şimdi size bant genişliğini artırabilmeniz için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini adım adım anlatmaya çalışacağım…

1-Başlat + çalıştır + yolunu izleyerek gpedit.msc yazın grup ilkesi açılacaktır buradan sonra,

2-Bilgisayar yapılandırması (computer configurasyon)

3-Yönetim şablonları (administrative templates)

4-Ağ (network)

5-QoS Paket zamanlayıcısı (packet scheduler)

6-Ayrılabilir bant genişliğini sınırla

Bu seçeneği çift tıklayınca bant genişliği etkin hale getirin ve sınırı (%)20 yazan yeri "0" yapın… Uygula diyip çıktından sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın… Artık Windows Xp bant genişiliğinizin %20 sini kendisine saklayamayacak… Ve bağlantı hızınızda gözle görülür şekilde bir artış olacak…

Resimdeki Gibi...

2r7v96g.jpg

işlemi tamamladiktan sonra http://speedtest.ttnet.net.tr/ adresine giderek hızdaki farklılığı görebilirisiniz..

Not: Vista Kullandiğim İçin Deneme Yapmadim Bilgilerinize..

Kaş YapaLım Derken Göz Çıkarmayız Demi Kardeş ??

denemedigimi belirttim bu yuzden sorumluluk kabul etmem =)

ama ayni yol ile bant genişliği sınırını eski haline gtirirsin sorun düzelir gibime geliyor (sorun olursa tabi )

edit: deneyenler bilgi verebilirise sevinirim :victory

bende aynısını yaptım az fark ediyor ama yinede güzel tşk....

arpej bende xp sp3 var bayağı farketti teşekkürler.saol...

emeğine sağlık umarım işe yaara..fakat ben vista kullanıyorum bu yüzden deneyemem..

beyler bişi sorcam benim bu xp de internet explolerar a girince yaklaşık 1.2 dakika boyunca proxy ayarları alınıyor diye bekliyor nedendir sizce

denemekte fayda var tesekkurlerrr

vista içinde böyle bişey yokmu arkadaşlar yaa

beyler bişi sorcam benim bu xp de internet explolerar a girince yaklaşık 1.2 dakika boyunca proxy ayarları alınıyor diye bekliyor nedendir sizce

modemi yeni kurduğumda benmde öle oluyordu. sonra nasıl düzeldi bilmiyorum ama sanırım modem ayarlarını bde explorer a 198.162.... yazıp yaptığımda düzeldi bde onu dene derim

bende xp home kurulu ve çalıştırdan gpedit.msc yazdığımda windows tarafından bulunamıyor yazıyor. xp home da böyle bir olay yokmu ?

Geri