İran bu görüntünün ardından ayağa kalktı!

hectorxl

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
fft1_mf291958.Jpeg

İran'ı ayağa kaldıran görüntülen Tahran'dan. Bir kadın protestocunun ölüm anı kameralara saniye saniye yansıdı.

Ölüm, Tahran sokaklarında kol geziyor. Protestolarda ölenlerin sayısı ise henüz açıklanmadı. Muhalefet ise ölenlerin sayısının yüzlü rakamlarla ifade ediyor. Tahran'dan internete yüklenen bir video ise yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.
İran'da muhalefetin tepkisi dinmek bilmiyor. Seçimlerin iptal edilmesini isteyen protestoculara, polisin müdahalesi ise sert oluyor. Tahran alev alev yanarken bugün yayınlanan bir video, İran'ı yeniden ayağa kaldırdı.

VİDEO

Kaynak

Özgürce yaşamak isteten İran halkının haklı direnişi..islam dewriminden sonra 30 yılı aşkın bi süredir baskı altında yaşayan İran halkı için özgürlüğün tadına bakma wakti geldi..

medya idol yaratmada sınır tanımaz, olaylara derinlemesine bakma yerine her olayda magazinsel bir idol yaratılır ordanda devrim şehitleri,özgürlük şehitleri, demokrasi şehitleri gibi kavramalrı ortaya çıkartır 50 sene işi götürürler.. ama görüntüler kötü elbette, yaşanlar hiçte iyi değil. iran ı direk vuramayan güçler içerden kArıştırıyor işi.. direnci kırmak için ,yarın birgün ülkeye huzur getirecvem diye ABD KENDİNE YOL BULUR...

olayda Amerikanın parmağı olduğuna bende inanıyorum ama orda baskı rejimiyle yönetilen insanların bigün sabrının taşıcağı kanısındaydım..halk ayaklanmaya hazırdır ufak bi kıwılcım bekliodu..seçimlerde bunun için fazlasıyla yeterli oldu umarım bir an önce sular durulur..

olayda Amerikanın parmağı olduğuna bende inanıyorum ama orda baskı rejimiyle yönetilen insanların bigün sabrının taşıcağı kanısındaydım..halk ayaklanmaya hazırdır ufak bi kıwılcım bekliodu..seçimlerde bunun için fazlasıyla yeterli oldu umarım bir an önce sular durulur..

bende bu görüşteyim abd nin her şekilde parmağı var bu ollaylarda allah iran halkına yardım etsin:mad:

Özgürlükleri verirken neden dikkatli olmamız gerektiğini gösteren görüntüler.
Tüm irana özenenlere ithaf olunur.
Ülkenin temellerine dinamit koyanlar amacınıza ulaşınca olacaklar bunlar.
Gelin bir olalım.
Gelin birbirmizin hassasiyetlerini Birileri istiyor diye kaşımayalım.

İsrail ve Amerikanın bu huylarını sırf ülkelerinin menfaatleri için herşeyi göze almaları beni yanlış anlamayın işte bunu sevyorum.. Adamlar baskıyla baktılar söz geçiremiyoruz iranı ele geçiremiyoruz.. şimdi de içten içten karıştırıyorlar daha sonra ayrılmamak üzere bölgeye yerleşiyorlar.. hep aynı taktik
tıpkı lübnan ırak ve diğer örnekleri gibi

eee olacağı buydu bir şeyi çok zorlarsan ırağa benzersin...

İran şeçimleri bize bir sürü şey öğrettiyor.bunlardan biride artık toplumsal olayların her detayıla kaydedilip
paylaşılacağını,gündem üstü devlet kontrolünün,sansürün imkansız olduğunu ve sosyal medyanın hiç beklenmedik anlarda işe yarayacağını görmüş olduk

İran'ı Irak'a benzetmeye çalışanların eseridir bunlar çok yazık. Dışardan giremedikleri için klasik Amerikan oyunlar ile içerde devrim bahanesiyle ortalığı karıştırdılar.

İranda ki baskı rejiminin öyle yada böyle son bulması lazım.

İyide İran'da ki Tepki Mevcut Rejime DeğiL İnsanLar Ahmedinejat'ı İstemiyor.
Bizim Mübarek Basın Ne Yapmış BöyLe Yaw =)

~SiLenT ScЯeaM~;4405401' Alıntı:
İyide İran'da ki Tepki Mevcut Rejime DeğiL İnsanLar Ahmedinejat'ı İstemiyor.
Bizim Mübarek Basın Ne Yapmış BöyLe Yaw =)

Patlama Rejimden kaynaklanıyor ülkeye fazla baskı uygulayan rejimlerin tehlikesi bu.
Olaylar bir anda kontrolden çıkıverince ortalığı kan götürüyor.
Polis kendi halkını vurmaya başlıyor baştakiler güçlerini kaybetme korkusuyla buna destek veriyor.

bir ülkeyi yıkmanın ve karıştırmanın en rahat yolu, kültürünü, örfünü, müziğini yok edeceksin ardından kimlik siyaseti çıkartıp içişlerinde bölünmeye yol açacaksın. Her ülke için geçerlidir bu. Tek bir bütünü yıkmak çok zordur ama parça paraça belli bir zaman sonra elde etmek en kolay yoludur. İran özgürlükmü derler, özgür yaşamakmı derler kim ne derse desin bu yaşnana olayların öldürülen masum insanların tedirgin olan vatandaşların hiç bir suçu yok. Ama özellikle son bir haftadır ülkede bir gerilim almış gidiyor. Ve adım kadar eminimki dış güçlerin çok büyük bir kışkırtması var. Seçim detaylarını çok fazla inceleme fırsatım olmadı. Belkide haksızlıkda olmuş olabilir ama bu aşamaya getirip halkı karşı karşıya getirmek sadece İrana zarar verir.

Bir arkadaşım irana benzemek isteyenlere ithaf olunur diyor,

Keşke bazı hususlarda benzeye bilseydik. Mesela 35-40 yıldır binlerce şehit verdiğmiz terörü bitiremedik. Ama adamlar çok kısa bir sürede PKKnın iran kolu olan PJAKı bitirdiler.

Keşke Benzeyebilsekdi değil mi?

Veya keşke benim ülkemde nükleer silah üretebilseydi. Veya elinde o denli bir güce sahip olasaydı?

Sen istemezmiydin?

Şimdi sen beni Cumhuryet düşmanı, Atatürk düşmanıda ilan edebilirsin, çünkü bir çok kez sağolsun diğer arkadaşlardan böyle damgalar yedik.

Beni tanısaydın, Türkiye Cumhuriyetinin yıkılmaması için senden önce kendimin cephede yer alacağını bilirdin.

Hadi kalın sağlıcakla...

medya idol yaratmada sınır tanımaz, olaylara derinlemesine bakma yerine her olayda magazinsel bir idol yaratılır ordanda devrim şehitleri,özgürlük şehitleri, demokrasi şehitleri gibi kavramalrı ortaya çıkartır 50 sene işi götürürler.. ama görüntüler kötü elbette, yaşanlar hiçte iyi değil. iran ı direk vuramayan güçler içerden kArıştırıyor işi.. direnci kırmak için ,yarın birgün ülkeye huzur getirecvem diye ABD KENDİNE YOL BULUR...

konu ilk açıldığında bakın dediklerim bunlardı ve çok geçmedi sanki beni doğrular gibi bugün haberlere düşen şu olayın gerçek yüzü neler anlatıyor;her verilen habere bilgisiz atlamanında alami yok, bu kadını irandaki olayların idol şehidi durumuna sokanlar bu haber dezenformasyonu karşısında dilllerini ve kalemlerini ısırmak ve utandığını beliritir 2 kelam etmek zorundalar sanırım.

Nida efsanesi çabuk çöktü

Geçtiğimiz hafta Nida isimli İranlı kız çocuğun ölüm anı haberi ve videosu Habervaktim hariç tüm internet sitelerinde "Musavi yanlısı küçük kızın öldürülüş anı" olarak verilmişti. Ajite edilerek Ahmedinejad karşıtı durum haline getirilen ve mozaiksiz görüntüleri yayınlanan ACI OLAYIN KAZADAN İBARET OLDUĞU, İran'ı karıştırmak isteyen iç ve dış mihrakların pervasızca kullandığı ortaya çıktı.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında artan olaylarla ilgili olarak kamuoyu sağlıklı bilgi edinmekte zorlanıyor. İnternet aracılığıyla yayılan görüntüler ve bilgiler de doğru çıkmayabiliyor.

Bunun en canlı örneği 'Nida' olayında yaşandı. Neredeyse protestoların sembolü haline getirilen Nida adlı genç kadının protestocu olmadığı ortaya çıktı. Genç kadının nişanlısı Hazar, BBC'ye verdiği demeçte, Nida'nın protestolara katılmak için gitmediğini, çatışmaların arasında kaldığını anlattı.

İran'daki protestoların sembolü haline gelen 27 yaşındaki Nida Ağa Sultan'ın nişanlısı Hazar Makan, BBC'ye demecinde Nida'nın olay günü protesto amaçlı orada bulunmadığını, İran güvenlik güçleri ile protestocular arasında kaldığını söyledi. Hazar, "O bölgenin yakınlarında, esas protestoların olduğu yerin Emir Ebad bölgesinin birkaç sokak ötesindeydi. Müzik öğretmeniyle birlikte arabadaydı, trafikte sıkışıp kalmışlardı. Çok yorgun hissediyordu ve çok sıcaktı. Birkaç dakika sonra arabadan indi. O zaman da vuruldu. "

kaynak

Bu Nedri ya. Bu Vahşettir Tek KeLimeyle ve Bu İşin ALtında Yine ABD Görünmektedir. YıLLarca IrakLa Savaştırdılar, BirbirLerini Güçsüz BıratırdıLar. Sonra Irak'ı İşgaL EttiLer, İranıda İçerden YıkacakLar. Bu İsLam ALemi kendi kendine Yetmeyi Ne Zaman Öğrenecek

abd nin oyunu birbirlerine kırdırıyor yine

Abd politikası üzerinden iran rejimini, iran rejimi üzerinden abd politikasını aklayanlara

HAYIR !!!

B.kun içinde yüzüyoruz....

Geri