İran, Türkiye'yi canevinden vurdu

aytoldi

New member
Reaction score
0
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Baghaey, yüz yıl önce Osmanlı döneminde Ermenilere karşı "soykırım" yapıldığını söyledi.

Böylece ilk kez İranlı bir cumhurbaşkanı yardımcısı, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanmış oldu.

Ermeni haber sitelerinin bildirdiğine göre, İkinci Dünya Savaşı sırasında İran’ın müttefik kuvvetler tarafından işgalinin 70'inci yıldönümü nedeniyle Tahran’da düzenlenen bir konferansta konuşan Baghaey, o dönem İran’da yaşananları 1915 olaylarıyla karşılaştırdı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı konferansta, "Bundan yüz yıl önce Osmanlı Devleti döneminde Ermenilere karşı soykırım uygulandı. Bugün Osmanlı Devleti yok. Ama Ermeniler yine de Türkiye’den özür ve tazminat bekliyor" diye konuştu.

İLK KEZ BİR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI "SOYKIRIM" DEDİ

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Baghaey'in sözleri Ermenistan'da memnuniyetle karşılandı.

Muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnak Partisi) Siyasi İlişkiler Direktörü Giro Manoyan, İran parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmemiş olmasına rağmen, daha önce de İranlı yetkililerin sözde soykırımı tanıdığını söyledi.

Ancak Manoyan ilk kez bu kadar üst düzey bir İranlı yetkilinin soykırımı kabul ettiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE'DE SERGİ AÇMIŞTI

Baghaey, "2009 Türkiye-İran Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında "Onbin Yıllık İran Medeniyeti ve İkibin Yıllık Ortak Miras" konulu serginin açılışı için geçen aralık ayında Türkiye’ye gelmiş ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la birlikte serginin açılışını yapmıştı.

İran, Türkiye'yi canevinden vurdu - Mynet Haber

Anlaşılan amerika irana yapacağı operasyon için düğmeye bastı, şimdilik psikolojik alt yapısı oluşturuluyor ..

iran için bu tip haberlerin ardı arkası kesilmez artık.

Bu Haber Gerçek değil. Hürriyet tarafından servis edilmiş asparagas bir haber. İran ile Türkiyenin arasını açmaya yönelik yahudi oyunlarının bir parçası. Ama başaramayacaklar. Türk halkı artık Doğan medyaya inanmıyor.

Olaylar o kadar çok yönlü ve birbiri ile bağlantılı ki , hangisi ile hangisi bağlantılı kestirmek güç. Ama bilinen tek gerçek , İran'ın son olarak açtığı ve Rusya'ya devrettiği Nükleer enerji tesisi , onların artık müttefik olduğunu resmileştirdi. Birşeylerin düğmesine basıldı artık...

Bakalım Aralık ayında 3. dünya savaşı çıkacak mı vanga tutturacak mı?

Anlaşılan amerika irana yapacağı operasyon için düğmeye bastı, şimdilik psikolojik alt yapısı oluşturuluyor ..

iran için bu tip haberlerin ardı arkası kesilmez artık.

Kesilse nolur kesilmese nolur.. Ben zerre kadar güvenmiyorum irana.. O da bize güvenmiyordur zaten... İranın düşmanı amerika israil.. Amerikanın en iyi müttefiki akp.. Eskiden gelende bi düşmanlık var aramızda.. Şimdii hepimiz müslümanız ayağıda bu devirde tutmaz artık.. Ancak bazı noktalarda Türkiye ile İranın çıkarları ortak.. O yüzden kısa vadeli dost gözüküyoruz...

Bu Haber Gerçek değil. Hürriyet tarafından servis edilmiş asparagas bir haber. İran ile Türkiyenin arasını açmaya yönelik yahudi oyunlarının bir parçası. Ama başaramayacaklar. Türk halkı artık Doğan medyaya inanmıyor.

Hadi haber yalanda senin yorumununda mantıklı bir cümlesi yok.. Doğan medyası umrumda değil.. Ama mesnetsiz iddaalarada karşıyım... KAynakı araştırmadan haber yapılıyor bu bütün gazetelerin sorunu..

Soykırım sözlerine İran'dan yalanlama
Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın Ermeniler ile ilgili açıklaması konusunda izahat istendiğini söyledi.
Güncelleme:27 Ağustos 2010 23:56
KARAMAN (A.A) AK Parti Karaman İl Başkanlığınca Karaman Polisevi'nde düzenlenen iftara katılan Davutoğlu'na bir gazeteci ''İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Baghaey, Tahran'da bir konferansta, Osmanlı döneminde Ermenilere karşı 'soykırım yapıldığını' söylemiş. 'Şimdi Osmanlı Devleti yok ancak Ermeniler Türkiye'den özür ve tazminat bekliyor' açıklaması basında yer almış. Bu konuyu Dışişleri Bakanlığı olarak araştırdınız mı?'' şeklinde bir soru yöneltti.

Bu konuda Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğini görevlendirdiğini ifade eden Davutoğlu, ''Tahran Büyükelçimiz İran Dışişleri Bakanlığıyla gerekli görüşmeleri yaptı, bildiğiniz gibi İran Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı'' dedi.

Kendisinin biraz önce yine İran Dışişleri Bakanıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini, bu konuda izahat istediğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

''İran Dışişleri Bakanı da bu açıklamanın kesinlikle basında yer aldığı gibi olmadığını, esasen bu konferansın İkinci Dünya Savaşı ile ilgili bir konferans olduğunu, sadece Birinci Dünya Savaşı ile ilgili bir atıf söz konusu olduğunu, İran'ın bu konudaki pozisyonunda hiç bir değişiklik olmadığını, İran'ın bu konudaki tezlerinin ve yaklaşımının geçerli olduğunu söyledi. Ben İran Cumhurbaşkanı Yardımcısının bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini söyledim.

Kendisi de Cumhurbaşkanı Yardımcısının bir açıklama yapacağını bana iletti. Böyle bir konuda İran'ın tutumunda bir değişiklik olmadığını bir daha vurguladı, basın tarafından tamamıyla yanlış ifadelendirme olduğunu, gerekli izahatı vereceklerini söyledi.''

Kesilse nolur kesilmese nolur.. Ben zerre kadar güvenmiyorum irana.. O da bize güvenmiyordur zaten... İranın düşmanı amerika israil.. Amerikanın en iyi müttefiki akp.. Eskiden gelende bi düşmanlık var aramızda.. Şimdii hepimiz müslümanız ayağıda bu devirde tutmaz artık.. Ancak bazı noktalarda Türkiye ile İranın çıkarları ortak.. O yüzden kısa vadeli dost gözüküyoruz...

Kesilmezse amerikanın ülkemizde üs açmasına kamuoyunun koyun gibi davranmasına zemin olur. ( tepkisiz ruhsuz )

amerika Türkiye üzerinden ıraka girmek için tezkere çıkartamamıştı (recep bey çok uğraştığı halde) vakti zamanında yani amerikalılar ırakta ders aldılar şimdiden kamu oyunu hazırlamak amacı güdüyor olabilirler.

Ben iranı savunmuyorum , düşmanımı dahi benim sırtımdan başka birisinin vurmasını kabul edemem, düşmanımın düşmanı benim dostum değildir anlatabiliyormuyum.

Hadi haber yalanda senin yorumununda mantıklı bir cümlesi yok.. Doğan medyası umrumda değil.. Ama mesnetsiz iddaalarada karşıyım... KAynakı araştırmadan haber yapılıyor bu bütün gazetelerin sorunu..

Badboy kardeş. Nesini beğenmedin yorumumun. Doğan medyaya yalancı demem seni neden bu kadar rahatsız etti. Doğan medyanın büyük ortağı axel springer'in yahudi bir medya kuruluşu olması ve şirket kuruluş sözleşmesinin maddeleri arasında israilin haklarının savunulması gibi garip bir maddenin yer alması seni rahatsız etmiyor ama axell'in ortağı olduğu Doğan Medyaya güvenmediğimi söylemem seni rahatsız ediyor. Bak sen.

Badboy kardeş. Nesini beğenmedin yorumumun. Doğan medyaya yalancı demem seni neden bu kadar rahatsız etti. Doğan medyanın büyük ortağı axel springer'in yahudi bir medya kuruluşu olması ve şirket kuruluş sözleşmesinin maddeleri arasında israilin haklarının savunulması gibi garip bir maddenin yer alması seni rahatsız etmiyor ama axell'in ortağı olduğu Doğan Medyaya güvenmediğimi söylemem seni rahatsız ediyor. Bak sen.

Doğan medyası umrumda değil demiştim... Ben attıgğın iddaanın ergenekon iddaasından farkı yok diyorum..Ayrıca Özelleştirmenin babasının yapıldığı bir ülkede.. .. Ortağın israil olmasıda hiçbirşeyi açıklamıyor.. Türk halkı gerçeği biliyor falan filan.. gibi Alengirli sözlerde hukukta bir işe yaramıyor onu diyorum... Yalan haberlerin yapıldığı bir çok basın var.. Doğan diyip belli gazeteleri ayırıp yandaşları unutmak yersiz bir yorum..

Doğan medyası umrumda değil demiştim... Ben attıgğın iddaanın ergenekon iddaasından farkı yok diyorum..Ayrıca Özelleştirmenin babasının yapıldığı bir ülkede.. .. Ortağın israil olmasıda hiçbirşeyi açıklamıyor.. Türk halkı gerçeği biliyor falan filan.. gibi Alengirli sözlerde hukukta bir işe yaramıyor onu diyorum... Yalan haberlerin yapıldığı bir çok basın var.. Doğan diyip belli gazeteleri ayırıp yandaşları unutmak yersiz bir yorum..

ama sende yandaş diye ayırıyorsun. Akparti karşıtı medyayı görmezden geliyorsun. Medyada çıkan haberin yalanlanması o medyanın yalan ve taraflı haber yaptığını gösterir. Ama sana göre Akpartinin olumlu icraatlarını yayınlayanlar yandaş medya.

Aramızı bozmak isteyen YANDAŞ değil YAVŞAK medya!

Aramız falan yok iranla, sadece bu zamanda bazı çıkarlarımız ortak... Baturalp de bu haberlerle ilgili bir yorumu oldu.. Mantıklı geldi banada.. Geleceğe dair planlar yapılıyor olabilir... İnsanları hazırlıyorlar.. Şimdiden iran dost mu düşman mı diye ülkeye bölündük..
Eğer bizim çıkarlarım dost olmayı gerektiriyorsa dost oluruz.. Ama yarın ne olucağı belli değil..

bugün iran'ın üzerinde bu kadar baskı varken böylesine saçma sapan bir açıklama yüzünden türkiye'yi karşısına almak istediğini zannetmiyorum.

Aramız falan yok iranla, sadece bu zamanda bazı çıkarlarımız ortak... Baturalp de bu haberlerle ilgili bir yorumu oldu.. Mantıklı geldi banada.. Geleceğe dair planlar yapılıyor olabilir... İnsanları hazırlıyorlar.. Şimdiden iran dost mu düşman mı diye ülkeye bölündük..
Eğer bizim çıkarlarım dost olmayı gerektiriyorsa dost oluruz.. Ama yarın ne olucağı belli değil..

Evet. aynen yazdığın gibi. Ve tamamen katılırım. Ülkeler arasında ''güven ortaklığı'' denen şey süslü bir yalandan ibarettir. Asıl olan ise çıkar ortaklığıdır. İranla olan tek fark ise sınır komşumuz olmasıdır. Onun dışında Türkiyenin iranın yanında ve menfaatlerini koruyor gözükmesinin altında. İranın türkiye için 2. doğalgaz(aynı zamanda ucuz) tedarikçisi olması, benzeri yeni petrol ve doğalgaz anlaşmalarının yolda olması ve yapılan karşılıklı ticaretin iki ülkeninde menfaatine olmasından öte birşey değil. Bu böyyle olduktan sonra iran ister komünizmle yöneliyor olsun, ister şeriat devleti veya otokratik bir cumhuriyet olsun farketmez.

Geri