İrmik TatLısı Kuru meyveLi

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Malzemeler:
Kuru Meyveli İrmik Tatlısı 1.5 su bardağı irmik
75gr tereyağı (margarinde olabilir)
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
½ su bardağı kuru üzüm
1 su bardağından iki parmak eksik irice parçalanmış ceviz içi (fındıkta olabilir)
5 su bardağı süt
Üzeri için:
Kuru incir
Kuru kayısı
Kuru üzüm
tarçın

Yapılışı:
Teflon tencerede yağı erittim üzerine irmikleri ilave ettim ve rengi dönmeye başlayınca ceviz içlerini ekledim.İrmikler pembeleşinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştararak kavurdum.Toz şeker ve kuru üzümleri ekledim.Şeker eriyene kadar karıştırarak kavurmaya devam ettim.Şeker eridiğinde sütü ilave ettim.Bu aşamada dikkat etmek gerekiyor.Bir yandan karıştırmak gerektiği içinelinize dikkate etmelisiniz sıçrayabiliyor.Karıştırarak sütü çekmesine yardımcı oldum.Sütü çekince ocağı kapattım.
Kupların her birinn dibine 1 adet kuru kayısı1 adet kuru incir ve 1 çorba kaşığı kuru üzüm yerleştirdim.Üzerlerine tatlıyı paylaştırdım.
Tatlının üzerine dibinde yaptığım işlem tekrarladım.Oda ısında soğumaya bıraktım.Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirdim.Servis yaptım.
Afiyet oLsun ;)
v5cr2a.jpg

ouff canım anamın tatlılarını özledim bayrama yanına gitcem inşallah :) güzel tarif eline sağlık..

Yapan olsa da yesek. Ama bunu yiyen iflah olmaz. Bağlamak gerek. O kadar enerji....

Geri