KorsanhabeR
Editör
- Reaction score
- 0

Ergenekon davasında adı geçen Dalan, 'Benim yeşil pasaportum var kaçak değilim' diye konuştu ...
Bedrettin Dalan, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Cihan kamerası tarafından görüntülendi. Geceyi ünlü Marriott Oteli'nde geçiren Dalan, bugün öğle saatlerinde taksi ile havalimanına hareket etti. Cihan muhabirinin sorularını ilk başta cevapsız bırakan Dalan, "Ben aranan biri değilim." dedi.
Türkiye'de ismi Poyrazköy cephaneliği soruşturması ile gündeme gelen İSTEK Vakfı Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Ergenekon Davasının firari sanığı Bedrettin Dalan, bir günlük Amsterdam ziyaretinin ardından doktoru İlker Kayabeyoğlu ile Amsterdam Marriott Otel'den saat 11.26'da ayrıldı.
Amsterdam'a kayıtlı ticari bir taksi ile ayrılan Dalan, saat 12.05'te Schiphol Havalimanı 2 nolu giriş kapısından çıkış yaparak Lufthansa 13.20 uçağı ile ülkeden ayrıdı.
Dalan, "Benim yeşil pasaportum var kaçak değilim"
Bu arada kendisine "Sayın Bedrettin Dalan, Hollanda'ya hoş geldiniz. Hakkınızda Ergenekon davası ile ilgili iddiaları var. Neler söylemek istersiniz'" sorusuna Dalan, "Çekmeyin!" diye önce uyardı. Sonra yanında bulunan Doktor İlker Kayaoğlu, "Neden çekiyorsunuz?" diye görüntü alınmasına engel oldu. Be derettin Dalan ise "Ben kaçak değilim. Aranmıyorum. Özgür bir insanım. Bakın Yeşil pasaportum ile dolaşıyorum. Lütfen, bu konuda benim hakkımda spekülasyonlar yapılıyor. Bunlara itibar etmeyin." dedi.
Yanında bulunan Dalan'ın 'Doktor' olarak konuştuğu İlker Kayabeyoğlu, Cihan tarafından görüntü alınırken Dalan'ı korumaya çalıştı. Cihan'ın ısrarlı takibi üzerine Bedrettin Dalan, "Bekleyin, geliyorum" diyerek kamerayı kapattırarak ve şunları söyledi. "Bakın çocuklar yapmayın. Kul hakkına giriyorsunuz. Bunları ben hak etmiyorum. Ben kaçak değilim. Ben özgürüm."dedi. ...