İsrail Yardım Gemilerine Saldırdı, 16 Ölü Var...

redyellow2

New member
Reaction score
0
519141_htmansetyeni.jpg

İsrail, gemilere karşı harekete geçti...

Gazze'ye tonlarca yardım götürmek üzere yüzlerce barış eylemcisi ve insan hakları savunucusuyla yola çıkan Gazze'ye Özgürlük filosuna karşı, İsrail donanması Hayfa'dan gemileri durdurmak için harekete geçti. İki İsrail gemisi filoyu yakın takibe aldı.

Elli farklı ülkeden yardımsever ve aktivistin bulunduğu, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere iki İsrail gemisinin yaklaşmakta olduğu bildirildi.

Kıbrıs'ın 30 mil güneyinden Gazze'ye doğru giden "Mavi Marmara" gemisi ile diğer 5 gemi, hız kesmeden İsrail'in tatbikat yaptığı alana doğru yoluna devam ederken, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, gemide bulunanlara, Kıbrıs açıklarında iki İsrail gemisinin kendilerine yaklaşmakta olduğunu söyledi.

"İSRAİL'İN GERÇEK YÜZÜYLE KARŞILAŞIYORUZ"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail'in gerçek yüzü ile karşılaşmak üzereyiz. Savaş gemilerini yola çıkardılar. Gördüğümüz 2 tane ama daha fazla da olabilir. Gemilerle bizi takip ediyorlar. Tabi ne yapacaklarını bilemiyoruz. Zannediyorum sabaha kadar sinir harbi yapacağız. Güç dengemiz iyi. İsrail'in filosunun yarısına karşı 6 tane sivil toplum kuruluşu gemisiyiz. Burada 50 tane ülkeden insan var. Eğer bir müdahale olur, tutuklama olursa 50 ülkenin şerefi yerle bir olmuştur. Onun için bu ülkeler kendilerini korumak ve gözetmek zorundadır." dedi.

519141_detay.jpg

Yıldırım, gece İstanbul ve Ankara'da eylem yapılması çağrısı yaptı.

Yıldırım, "Bunlar bu tacizi yaparken aynı karşılığı alması lazım. Eğer müdahaleyi sertleştirirse herkes kendi ülkesindeki ilişkileri gözden geçirmesi lazım. Biz burada kendi savunmamızı yapacağız. Bunun bir takım bedelleri olduğunu biliyoruz. Ama insanlık adına bu bedeli ödemeyi göze aldık. Biz geri atmayacağız. İsrail'in geri adım attığını da herkes görecek. İsrail'in yaptığı tam bir korsanlık. Bizim gemilere müdahale edip, bizleri de rehin alacak. Nasıl Amerika Somalili korsanlara müdahale etti; Türk gemileri de NATO adına Somali açıklarına gittiyse bu korsanlara karşı şimdi ne yapacaklar. Herkes seyredecek. Bir kere yola çıktık. İsteyen bizimle gelir, isteyen geri kalır. Ama inşallah burada insanlığın kazandığını hepimiz göreceğiz. Panik halinde heyecanlı değiliz. Çok sakiniz. Kendi tedbirlerimizi aldık." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gemide bulunanlara can yelekleri dağıltılırken, gemi ise hız kesmeden Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor.

HAYFA'DA PUSU

Ynet haber sitesi, son üç gündür, İsrail donanmasına ait 3 füze gemisinin Hayfa limanında demirlediğini bildirmişti. Gemilerde İsrail donanmasına ait seçkin "Şayetet 13" komando birlikleri, donanma subayları ve istihkamcılar yer alırken, gemilere müdahaleyi görüntüleyip basına dağıtacak İsrail Savunma Kuvvetleri sözcülüğünden görevli personel de hazır bulunuyor.

İsrail donanmasının Gazze'ye özgürlük filosunu karşılamaya hazırlanan gemileri arasında donanmanın en gelişmiş füze donanımına sahip Hanit savaş gemisinin bulunduğu, muhtemelen bu geminin yardım filosuna ilk müdahaleyi yapacağı da ifade ediliyor.

Askeri ekiplerin, İsrail donanmasının Füze Hücumbotları Filosu komutan yardımcısının emrinde olacağı da bildirildi.

Donanmadan bir yetkili, "Bu, geçmişteki diğer görevlerimizle karşılaştırıldığında nispeten basit bir görev" diye konuştu. Yetkili, bu kadar geniş bir askeri gücün hazırlanmasının nedeninin, bu görevi yerine getirirken halkla ilişkiler alanında olası zararları asgari seviyede tutmak olduğunu da söyledi. "Görev, basit bir görev, ama diğer tarafın bizi kötü göstermek amacıyla elinden geleni yapacağının da farkındayız" diyen donanma yetkilisi, provokasyonlara gelmeyeceklerini, gereği neyse onu yapacaklarını ifade etti.

İsrail donanması, çok geniş çapta güç kullanmaya gerek kalmayacağı ve kaptanlarının uyarılmasının ardından gemilerin çekileceği umudunu taşıyor. Ancak aksi halde "Şayetet 13" birliklerinin güç kullanarak gemiyi ele geçirmeye hazır olduğu da belirtiliyor. Donanma subayları, gemilerin kontrolünü ele alıp donanmanın talimatları doğrultusunda hareket edecek.

Bu arada devriye hücumbotlarının ve Şayetet 13 botlarının da Aşdod limanında donanmanın gelecek gemilerini bekleyeceği ifade edildi. Ayrıca Aşdod'da çok sayıda polis gücü de hazır bulunacak.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ve diğer ilgili bakanların talimatıyla, uluslararası kamuoyunda İsrail'in imajına zarar vermesi pahasına gemilerin Gazze'ye varmasının engellenmesi için, böyle nispeten basit bir görev için çok sayıda gücün konuşlandırılmasına karar verildiği de belirtiliyor.

Ancak haberde, yapılan tahminlerin İsrail'in bu operasyondan beklenen ölçüde zarar görmeyeceği, Arap ülkeleri dışında diğer ülkelerin gemi seferine çok itibar etmediği, gemilerin yolculuğunun sadece El Cezire ve İranlı El Alem televizyonlarınca yoğun olarak işlendiğini iddia edildi.

Ynet haber sitesinde bu kadar çok sayıda askeri gücün görevlendirilmesinin gerekçesi aktarılırken, eğer bu sefer kısmen bile başarıya ulaşılırsa, bunun Gazze'den bir deniz hattı açılması anlamına geleceği ve İsrail'in güneyi için açık ve net bir tehlike oluşturacağı kaydedildi.

Öte yandan İbranice yayımlanan İsrael Hayom (İsrail Bugün) gazetesinde, Gazze'ye doğru yola çıkan iki gemide meydana gelen arızaların gerisinde, filoyu geciktirmek veya yolculuğunu iptal ettirme amacında İsrail komandolarının bulunduğu yolundaki iddialar yer aldı.

İsrail ordu sözcülüğü ise söylenti olarak nitelediği bu yöndeki iddialara cevap vermeyeceğini belirtti.

Bu arada İsrail parlamentosu (Knesset) üyelerinden, gemide bulunan İsrail Balad partisi milletvekili Hanin Zubi'ye yönelik eleştiriler de arttı.

Likud milletvekillerinden Dani Danon, Zubi'nin gemi seferinden İsrail topraklarına geldiğinde tutuklanmasını istedi. Danon, ayrıca İsrail parlamentosunun İç Komitesine de başvuruda bulunarak, Zubi'nin diplomatik pasaportunun elinden alınmasını talep etti ve "Zubi'nin İsrail'in düşmanlarıyla birlikte hareket ettiğini, terörizme destek verdiğini ve İsrail'in dünyadaki imajına leke sürdüğünü" öne sürdü.

Likudlu milletvekillerinden Miri Regev de İsrail'e karşı etik açıdan suç işlediğini ifade ettiği Zubi'nin cezalandırılmasını istedi.

PAZARTESİ AKŞAM SAATLERİNDE GAZZE'DE

'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında toplanan yardımları taşıyan 6 geminin yarın akşam saatlerinde engelleme olmaması halinde Gazze'ye varması bekleniyor.

İsrail, gemilere karşı harekete geçti... - Habertürk

Bu yürekli insanları saygı ile selamlıyorum. Allah onların yardımcısı olsun.

İsraile de yazıklar olsun.

Bugün TAKSİM'de, SAAT 12.30 da olayı protesto için büyük bir eylem yapılacakmış.

İstanbulda olan tüm duyarlı İNSANLARA duyrulur.

İSTANBUL

Dün geceden beri Filistin Dostları'nın çağrısıyla Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde protestolarını sürdüren Müslümanlar, halen orada eyleme devam ediyorlar. Bugün sabah çevre illerden de katılım ile büyük bir eylem yapılacak. Sabah 09.00 ile 10.00 arası başlayacak büyük protesto eylemine tüm İslami kuruluşlar destek veriyor.

10.30'da Levent'ten Taksim Meydanı'na kadar büyük bir protesto yürüyüşü yapılacak. 12.30'da Taksim'de miting yapılacak.

ANKARA

Yine dün geceden beri Levent'teki İsrail Büyükelçiliği önünde protestolarını sürdüren Ankara Filistin Dostları Platformu protestosunu sürdürüyor.

ANTALYA

Bu sabah 08.00'de Antalya Muratpaşa Camii'nde toplanılıyor. Filistin Dostları'nın gerçekleştireceği protesto eylemine çevre illerden de katılımlar bekleniyor.

İZMİR

İzmir Filistin Dostları da 12.00'de Konak Meydanı'nda toplanıyor.

KOCAELİ

İzmit Fevziye Camii'nde öğle namazı sonrasında 13.30'da İnsan Hakları Parkı'na doğru yürüyüş yapılacak.

ÇORUM

Çorum Filistin Dostları 12.30'da Merkez PTT önünde toplanıyor.

VAN

Van Hak ve Özgürlükler Platformu 12.30'da Sanat Sokağı'nda; 16.30'da ise Hz. Ömer Camii'nde toplanma çağrısında bulundu.

ISPARTA

İlk-Der saat 12.30'da Belediye İşhanı önünde toplanma çağrısında bulundu.

TATVAN

Tatvanlı Müslümanlar 12.45'te Merkez Camii'de toplanıp, AVM'ye kadar yürüme çağrısında bulundu.

TOKAT

Tokat Filistin Dostları 13.00'te Yeraltı Çarşısı'nda toplanıyor.

ADANA

Adana Filistin Dostları saat 12.00'de Asri Mezarlık önünden ABD Konsolosluğu'na yürüyüş çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Filistin Dostları 12.00'de Ulucamii'de toplanma çağrısında bulundu.

Ayrıca Batman, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Bingöl, Erzurum, Trabzon, Sivas, Maraş, Osmaniye, Mersin, Hatay, İskenderun gibi yerlerde de bugün protesto gösterileri tertiplenecek.

aşşalık pislik yosmalar gürühu soysuzların devleti yada devlet diye hayal ettikleri siyonist terörist kavim umarım bu yaptıklarınıza kayıtsız kalmıcak T.C. inş. en kısa zamanda en aşşalanacagınız şekilde cevabınız verilir Allah (c.c.) o gemideki şehitlerin Ailelerine yardım vede sabır ihsan etsin

saygılar

Eşi Gemide Olan Kadından Ağlatan Konuşma

Özgürlük Filosunda Yakınları Olan İnsanlar Saldırıdan Sonra İHH Binasına Önünde Toplanmaya Başladılar. Eşi Filoda Olan Bir Kadınla Konuşan Televizyon Kanalı Ekranları Başında Olan Milyonlara

Özgürlük Filosunda Yakınları Olan İnsanlar Saldırıdan Sonra İHH Binasına Önünde Toplanmaya Başladılar. Eşi Filoda Olan Bir Kadınla Konuşan Televizyon Kanalı Ekranları Başında Olan Milyonlara Duygulu Anlar Yaşattı.

İşte O Ağlatan Konuşma:

Bu hanımlara hayranım.

Ne yürek var, imreniyorum bu hanımlara.

Allah razı olsun onlardan.

İsrail de kahrolsun.

aşşalık pislik yosmalar gürühu soysuzların devleti yada devlet diye hayal ettikleri siyonist terörist kavim umarım bu yaptıklarınıza kayıtsız kalmıcak T.C. inş. en kısa zamanda en aşşalanacagınız şekilde cevabınız verilir Allah (c.c.) o gemideki şehitlerin Ailelerine yardım vede sabır ihsan etsin

saygılar

Bugün verdiğimiz şehitler (Deniz üssüne roketli saldırıda) aklına geldiyse onlar içinde bir fatiha oku istersen.:crying:

Gemide şehit olanlar için bizler de aile yakınlarının üzüntüsünü paylaşıyoruz.

Özgürlük Filosunda Yakınları Olan İnsanlar Saldırıdan Sonra İHH Binasına Önünde Toplanmaya Başladılar. Eşi Filoda Olan Bir Kadınla Konuşan Televizyon Kanalı Ekranları Başında Olan Milyonlara

Özgürlük Filosunda Yakınları Olan İnsanlar Saldırıdan Sonra İHH Binasına Önünde Toplanmaya Başladılar. Eşi Filoda Olan Bir Kadınla Konuşan Televizyon Kanalı Ekranları Başında Olan Milyonlara Duygulu Anlar Yaşattı.

İşte O Ağlatan Konuşma:

Bu hanımlara hayranım.

Ne yürek var, imreniyorum bu hanımlara.

Allah razı olsun onlardan.

İsrail de kahrolsun.

Bugün verdiğimiz şehitler (Deniz üssüne roketli saldırıda) aklına geldiyse onlar içinde bir fatiha oku istersen.:crying: Bir de kahrolsun PKK dermisin. Şehit mehmetçiklerimizin analarının yürek yakan feryatları için yani

Bugün verdiğimiz şehitler (Deniz üssüne roketli saldırıda) aklına geldiyse onlar içinde bir fatiha oku istersen.:crying: Bir de kahrolsun PKK dermisin

PKKNIN ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN, ŞEREFSİZ PKK YERİN DİBİNE BATSIN.

PKK NAMUSSUZ, ALÇAK, ŞEREFSİZ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR.

nasıl yeterli mi?

İstersen küfür de edeyim!

Konsololukta Ablukaya devam

Eylemin başlamasıyla birlikte çok sayıda çevik kuvvet polisi, başkonsoloslukta önlem aldı.

Gazze'ye insani yardım taşıyan filonun 2 İsrail gemisi tarafından taciz edilmesi üzerine, bu durumu protesto etmek isteyen binlerce vatandaş İsrail Başkonsolosluğu önüne akın etti.

Filistin ve Türkiye bayrakları taşıyan grup, gemiler Gazze'ye ulaşana kadar eylemlerine devam edeceğini bildirdi.

Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan Özgürlük Filosu'nun, İsrail donanmasına ait 2 gemi tarafından taciz edildiği haberi üzerine binlerce vatandaş, Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önüne koştu. İsrail gemilerinin tacizini protesto etmek isteyen vatandaşlar, ellerinde Filistin ve Türkiye bayrakları ile sloganlar atarak eyleme başladı. Gemilerin Gazze'ye ulaştığı haberi gelinceye kadar, İsrail Başkonsolosluğu önündeki eylemin devam edeceğini söyleyen vatandaşlar, İsrail aleyhine yapılan konuşmaları alkışlarla destekledi.

Eylemin başlamasıyla birlikte çok sayıda çevik kuvvet polisi, başkonsoloslukta önlem aldı.

İHH'dan İsrail Büyükelçiliği'nde eylem

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsan Yardım Vakfı üyeleri, Gazze'ye giden yardım gemilerine karşı İsrail'in tutumunu protesto etmek amacıyla İsrail Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. Büyükelçilik etrafında yoğun güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, grubun elçilik binasına yaklaşmasını engelledi. Grubun dağılması yönünde uyarı yapan polis, eylemin usulsüz olduğu yönünde dernek üyelerini ikna etmeye çalıştı. Dernek üyeleri ise elçilik binası önünden ayrılamayarak protestolarını sürdürdü.

ABD'NİN ADANA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANAN GRUP, İSRAİL VE ABD'Yİ PROTESTO ETTİ

Adana'da bir grup, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in tutumunu protesto etti.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla ABD'nin Adana Konsolosluğu önünde toplanan grup, ''İsrail ve ABD aleyhine'' çeşitli sloganlar attı.

Bir süre oturma eylemi yapıp, dualar okuyan gruptakiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'e karşı bir kez daha ''One minute'' şeklinde tepki göstermesini istediler.

Konsolosluk önünde yaklaşık yarım saat kalan grup, daha sonra ayrıldı.

Bu arada, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Haber 7 / Ajanslar

Konsololukta Ablukaya devam - Marmara Haber [Nokta] Net - Bu kadar net!

Saat 12.30 da TAKSİME

PKKNIN ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN, ŞEREFSİZ PKK YERİN DİBİNE BATSIN.

PKK NAMUSSUZ, ALÇAK, ŞEREFSİZ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR.

nasıl yeterli mi?

İstersen küfür de edeyim!

BAK HALA BİR RAHMET BİLE DİLEMEMİŞSİN MEHMETÇİĞİME :-/
İÇİNDEN GELMİYORMU YOKSA
İstiyorsan küfrü elbette edebilirsin. Sen şehit mehmetciklerimizi taksimde yapılacak mitingde aklına getir yeter. Mitingde hiç olmazsa önceliği mehmetçiklerimize ver sizlere dua edeyim.

BAK HALA BİR RAHMET DİLEMEMİŞSİN MEHMETÇİĞİME :-/

İstiyorsan küfrü elbette edebilirsin. Sen şehit mehmetciklerimizi taksimde yapılacak mitingde aklına getir yeter. Mitingde hiç olmazsa önceliği mehmetçiklerimize ver sizlere dua edeyim.

Arkadaışm nedir sıkıntın?

bu konu mehmetciğimizin şehit edilmesi başlığı değil, eğer kör değilsen forumda o konu var, git orda yazdığımız yazılara bak.

Konuyu değiştirmek için uğraşıyorsan boşuna uğraşma.

yeter!

Hadi Görelim Ülke Olarak Ne Kadar Güçlüyüz

İsrail korsanlık yapmaktadır bir nevi.Ama siyonistler huzurlu ve rahat ABD ve işbirlikçileri her ülkeden şak şakçı toplamış arkalarını sağlama almıştır.2-3 gemicik indirmişler 20-30 insan katletmişler birşey olmaz!İsrail barışçıdır yalan söylemeyin,iftira bunlar.Onlar ezilendir onlar sadece sinagoglarına gidip inançlarını yerine getiren masum insanlardır!Hadi gülelim.

43772222037909102245.jpg

İsraili kudurtan görüntü:

Bir kısmı kuran okuyor, bir kısmı incil.

İnsanlık tek yürek olmuş. İnsanlıktan nasibini almamış yaratıklar olan israil de kuduruyor!

Bugün verdiğimiz şehitler (Deniz üssüne roketli saldırıda) aklına geldiyse onlar içinde bir fatiha oku istersen.:crying: Bir de kahrolsun PKK dermisin. Şehit mehmetçiklerimizin analarının yürek yakan feryatları için yani

o şehit kanlarını arkasında hangi ülke var sanıyosun!!!

yola cıktıkların bu yardım vakfının başkanının televızyondakı demeçlerinde diyorkı biz defalarca israille konusma talep ettık filistine yardım ıcın bır turlu cevap alamadık bız getirelim siz dağıtın gibilerinde şimdi bu insanlar kendı ımkankanlarıya goturuyorlar bu nıye karsı oluyor anlamış değilim. birde daha israil sınırlarına gelmeden saldırıyorlar. anlamış değil aynı pkk mantıgıyla gıdıyorlar masum insanlara saldırıyorlar NEYMİŞ adamların ellerinde sopa varmıs ve allahın belası sen gemıyı gasp et sonra sana karşı gelmesınler ve sen silahlısın yok boyle ızahı madem ıstemıyon filistine kadar sen eşlik et yok. Ben sonucu bekliyorum ne olacak ölenlere rahmet eylesin ilk once, bu insanlar öldükleri ile mi kalacak ? yoksa açık soyleyım saldırımı olacak bir şekilde veya bagır bagır dur anlamısız.

Eee arapların gözlerini boyadık. Hamas'a da bi aferin çektirdik kendimize. O yüzden dün ölen 6 şehidimiz için yürüyüş yapmayın. Bunlar daha kârlı.

Eee arapların gözlerini boyadık. Hamas'a da bi aferin çektirdik kendimize. O yüzden dün ölen 6 şehidimiz için yürüyüş yapmayın. Bunlar daha kârlı.

sence bu olayların raslatı olması mümkünmü yokssa mossad gibi hain kahbelikde usta olmuş israil kuruluşunun bu işte parmagı olmasın 2 olay birden olunca israile az bir tepki olur neden cünki PKK nın arkasındaki gercek ülkeyi göremeyen cok insancık var ülkemizde :sneaky2:

Yurttaşlarımızın tepkisi önemli ama bu yetmez!!!
Türkiye Uluslararası Platformlarda Ulusunun Hukukunu en güçlü şekilde savunmalı ve onurumuzu korumalıdır.

Bir TÜRK Dünyaya bedeldir.
Adice ve vahşice katledilen 9 Türk Kardeşimizin hakkı, diyeti alınmalıdır, bedeli İsrail'e en şiddetli biçimde ödetilmelidir.
Öyle bir bedel olmalı ki bu "Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmasın"...

ATSIZ ATAM Ne diyor iyi dinle Ey TÜRK OĞLU: "TÜRK'e KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!!!"

Ölenlere rahmet diliyorum. ancak yapacak birşey yok. kader bu. inşallah güzel ölmüşlerdir. ama suç bizdede olabilir. bunları biz içimize almadık mı. geçenlerde veto hakkımız varken, bu israillileri ulaşamayacakları biryerlere ulaştırmıştık. neydi ki?

Geri