Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Lieberman Türkiye'nin adımına karşılık bir takım sert girişimlerde bulunmayı düşünüyor.
İsrail Dışişleri bakanı Lieberman Türkiye'nin adımına karşılık bir takım sert girişimlerde bulunmayı düşünüyor. Bunlar İsrail'in ABD'deki Ermenistan lobisi ile hareket etmesi ve PKK'ya askeri yardım olarak sıralanıyor.
TÜRKİYE İSRAİL'İN ÖZRÜNÜ UMURSAMIYOR
İsrail merkezli ynet.news com'un haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Türkiye'nin tavrına karşı sert önlemler almayı benimsedi. Haberde, İsrailli yetkililer Türkiye'nin İsrail'in özrünü umursamadıklarını amacının İsrail ile olan tartışmayı sömürerek Ankara'nın Müslüman dünyası içindeki statüsünü güçlendirmek olduğunu düşünüyorlar deniyor. "Bu yüzden Lieberman sorunu ortadan kaldırmak için yaratıcı çözümler aramanın anlamsız olduğuna karar verdi, bunun yerine Türkiye'yi cezalandırmak için İsrail'in yapacaklarına odaklanmayı seçti." ifadeleri yer alıyor yazıda.
ERDOĞAN'A CEVAP İÇİN TOPLANACAKLAR
İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri Perşembe günü Cumartesi yapılacak bir toplantıya hazırlık amacıyla bu konu üzerinde Lieberman ile birlikte toplanacaklar ve cumartesi günü yapılacak toplantıda İsrail'in Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdogan'ın tavrına nasıl cevap vereceklerini tartışacaklar.
İsrail'in Türkiye'ye yönelik alacağı önlemlere ise ynet'te şöyle değiniliyor ;
ORDU MENSUPLARINA TÜRKİYE YASAĞI
İlk adımın İsrailli eski ordu mensuplarını Türkiye'ye seyahat etmekten alı koymaya yönelik uyarıda bulunmak olacağı söyleniyor. Bu adımın İsraillileri Türkiye'ye gidişten alıkoyacağı düşünülüyor.(İsrail'de hem kadınlar hem de erkekler askerlik yapıyor.)
ERMENİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR
İsrail'in planladığı bir diğer hareket ise Türkiye'nin tarihsel rakipleri olan Ermeniler ile işbirliğini kolaylaştırmak. Lieberman bu ay ABD'ye yapacağı seyahat esnasında Ermeni lobisinin liderleri ile buluşmayı ve Kongre'de anti Türk işbirliği önermeyi düşünüyor.
ERMENİSTAN'I DESTEKLEYECEKLER
Bu hareket uygulamada İsrail'in Ermeni soykırımının uluslararası tanınmasına yardım etme şeklinde olabilir. İsrail ayrıca Türkiye sınırları içinde yer alan Ağrı dağı tartışmalarında Ermenistanı destekleyebilir.
PKK LİDERLERİYLE TOPLANACAKLAR
Lieberman ayrıca Avrupa'daki PKK liderleri ile toplantılar yapmayı planlıyor, "onlarla işbirliğine gitmek ve mümkün her alanda onları desteklemek için".
vay köpekler zaten pjak'ta israilden çıkma kökü oraya dayanıyor,hee eğer ki savaş niyetinde bişey olursa bizimde birleşik arap em.,suriye ve iranımız var hadi bakalım ..
ulan adiler zaten 30 küsür senedir pkk ile işbirliğindesiniz! biz nasıl o kadar yıl savaştıysak şimdide savaşırız.. adamlar gelmiş bunca senedir sessizce yaptığı şeyi yapıcaz diyerek açıkca dile getiriyor.. sizden korkan sizin gibi şerefsiz olsun adi soyları!
şimdiye kadar saman altından yaptıklarını üstüne taşıyacaklarmış sadece. israil için değişen bir şey yok.
burada amerikanın nasıl bir tutum sergileyeceğini merak ediyorum. terör örgütlerine destek veriyor diye ülkeleri yerle bir ediyorken israil için ne gibi düşünceleri ve ya yaptırımları olacak acaba?
Savaş Kaçınılmaz ise bu olur ona kimsenin şüphesi olmasın. Tarih boyunca Türkiye olarak zaten ömrü savaşlarla geçmiş bir milletiz yani bu konuya yabancı değiliz. Ama özellikle savaş çığırtkanlarının savaşı Call of the Duty bilgisayar oyunu olarak algılamasını sanki savaşı basit bir şeymiş gibi yorum yapmasını sadece çocukluk olarak görüyorum... Birleşik arap emirliği diye bel bağladığımız toplum amerika birleşik devletlerine sadakatla bağlıdır... Doğru düzgün ordusu bile yoktur .... Suriye diye ümide kapıldığınız coğrafya bugün kavgalı olduğumuz beşar esat yönetimi tarafından iç savaş içinde kendi meseleleriyle uğraşmaktadır .. Yıllarca bu ülkenin PKK terörüne nasıl destek verdiği aşikardır.... Geriye iran kalıyor ... Onuda Patriot füze sistemi ile sindirdik.. İran size dost mu? Hiç sanmıyorum.. Arkasında Rusya olan bu ülke; Türkiye irana ne kadar samimi ise onlarda Türkiye'ye o kadar samimi... Hayır hayır doslarım YİNE YANLIZIZ .. Tıpkı kurtuluş savaşındaki gibi .. Tıpkı Çanakkale savaşındaki gibi .. Ama bu sefer ATATÜRK yok .. Üstelik ölmek için cepheye gidecek, kıt kanaat azıkla savaşacak cesur askerlerimizde yok .. İstisnalar elbette var .. Ama etrafınıza bakın.. Küpe takan eşcinsellere bakın... Hayatı boyunca ağır torba bile taşımayanlara mı 20 kilo sırt çantası yükleyip cepheye savaşmaya yollayacaksınız... Bunlar daha ilk mermide silahını bırakıp kaçarlar.... Ayrıca günümüzde savaşlar göğüs göğüse değil füzelerle yapılıyor... Benim söylediklerimden savaştan korkuyor yorumları çıkaranlara söylüyorum cehenneme kadar yolunuz var...
Sözümün özü şudur;
Savaşı basite almayın .. Savaş yok eder... Karşınızdaki devlet elinde çok sayıda atom bombası bulunan israil ... Arkasındaki devlet Amerika yandaşları Avrupa birliği... Bir savaş olacaksa düşmanınızı iyi tanımlayın ve ne istediğinizi tekrar gözden geçirip hazırlığınızı buna göre yapın ... Daha düne kadar türklerin karınlarında altın varmış diye türkleri katleden araplara bel bağlayıp hayal görmeyin...