İstanbul Bilgi Üniversitesi

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
2005_12_01_msiyonumuz2.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucuları
Oğuz Özerden
Latif Mutlu
Prof.Dr. Asaf Savaş Akat
Bülent Akarcalı
Prof.Dr. Uğur Alacakaptan
Prof.Dr. Toktamış Ateş
Orhun Çavdar
Prof.Dr. Lale Duruiz
Yiğit Ekmekçi
Orhan Gemicioğlu
Halit Kakınç
Prof.Dr. Gülten Kazgan
Prof.Dr. Serdar Mutlu
Zafer Mutlu

2005_09_02_rektor_prof_dr_aydin_ugu.jpg

Prof.Dr. Aydın UĞUR / Rektör
Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucular Kurulu:

Oğuz Özerden (Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı/Mütevelli Heyet Başkanı)
Latif Mutlu (Onursal Başkan)
Prof. Dr. Asaf Savaş Akat
Prof. Dr. Toktamış Ateş
Orhan Gemicioğlu
Douglas L. Becker (Laureate Education)
Raph Appadoo (Liuf/Institut Français de Gestion)
Miguel Carmelo (Prouniversidad Sl.)
Rifat Sarıcaoğlu
Robert W. Zentz (Online Higher Education)

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, yüksek nitelikte akademik öğretim programları sunmak ve Türk yüksek öğretimine yeni bir soluk kazandırmak amacıyla 1996 yılında kuruldu.

"Okul için değil, yaşam için öğrenmeliyiz" ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi bugün, yaklaşık 2.500’ü tam burslu olmak üzere 9.546 öğrencisi; 37 ülkeden 108 yabancı öğrencisi; lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 54 bölüm/programı (4 fakülte, 3 enstitü, 1 Meslek Yüksek Okulu); 645 öğretim elemanı; 2005-2006 akademik yılındaki 1.215 mezunuyla birlikte toplam 7.547’ye ulaşan mezun sayısı; seçkin öğretim kadrosu, tüm bölümlerdeki eğitim ve öğretimin ciddiyeti ve kalitesi, gelişmiş teknik donanımı ve dünyadaki değişim hızına ayak uydurabilen dinamik yapısıyla 'farklı' bir kurumdur.

Bir kent üniversitesi özelliği taşıyan BİLGİ, Kuştepe ve Dolapdere olmak üzere kent merkezinde 2 kampüste öğretim vermektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA-European University Association) ve Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU-International Association of Universities) üyesidir ve Magna Charta Universitatum’u imzalamıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi ERASMUS programını uygulamakta ve birçok yabancı üniversite ile de akademik işbirliği içindedir.

2005_11_30_misyonumuz-vg.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucuları, bilimsel ilerlemenin nihai amacının bireyin ve toplumun mutluluğu olduğu yaklaşımıyla, birbirinden farklı düşünce, inanç ve hayat biçimlerinin hoşgörü içinde yan yana yaşadığı, evrensel değerlerle donanmış, toplumun her kesimiyle kuvvetli bağları olan kültürel ve bilimsel bir ortam oluşturmayı hedefleyerek yola çıktılar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, bu doğrultuda, 'bilgi'nin egemen olduğu, şeffaflığı ve bilgiye erişmenin 'temel hak' kabul edildiği 21. yüzyıl toplumuna özgürlükçü, yaratıcı, entelektüel merak sahibi ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

Üniversite, kurum çatısı altındaki öğrenci ve akademisyenlerin 'birlikte öğrenme ve üretme' sürecinin uluslararası kalite ve standartlarda en üst noktaya ulaşmasını sağlamaktan, öğrencilerin sağlam bir formasyona sahip, çok boyutlu düşünebilen ve beşeri becerileri yüksek bireyler olarak yetişmelerinden birinci derecede sorumludur.

FAKÜLTE VE BÖLÜMLER

Fen Edebiyat Fakültesi
• Bilgisayar Bilimleri
• Finans Matematiği
• Karşılaştırmalı Edebiyat
• Matematik
• Müzik
• Psikoloji
• Sosyoloji
• Tarih

Hukuk Fakültesi
• Hukuk

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

• Avrupa Birliği İlişkileri
• Ekonomi
• Ekonomi - İşletme Üstün Başarı
• Ekonomi Üstün Başarı
• İşletme
• İşletme - Ekonomi
• İşletme Enformatiği
• Matematik ve Ekonomi Üstün Başarı
• Siyaset Bilimi
• Uluslararası Finans
• Uluslararası İlişkiler
• Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

İletişim Fakültesi
• Fotoğraf ve Video
• Görsel İletişim Tasarımı
• Halkla İlişkiler
• Kültür Yönetimi
• Medya ve İletişim Sistemleri
• Reklamcılık
• Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi
• Sanat Yönetimi
• Sinema ve Televizyon
• Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Meslek Yüksek Okulu
• Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
• Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
• İşletme
• Radyo ve Televizyon Programcılığı
• Uluslararası Ticaret Yönetimi

hayret ben sadece pıyasaya gıdıon dıye bılıodum okulda ei ei en azından bölümünü bilio..

okul çok güzel hele santralistanbul kampüsü ama çok pahalı yaa

bu okulda fiyat indirimi oluyor mu peşinde ???

Geri