İstenmeyen Kötü Kokulara SON

comand

New member
Katılım
24 Tem 2005
Mesajlar
850
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
102
Konum
Zürafa Sokak no:XX
Bu yazı okuyunda sayemde size aaa ne kadar maharetli bir kadınmış densin :D sonrada bana dua etmeyi unutmayın :p


Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.


Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.

Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.

Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.

Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.

Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.

Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.



Buzdolabınızdaki bazı meyve ve yemeklerin kokusu öteki yemekleride sarar. Küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz, istenmeyen kokuların süt tarafından emildiğini göreceksiniz.


Balık kızartırken çıkan kötü kokuyu önlemek için yağa limon suyu sıkın. Böylece aynı yağı başka bir kızartmada da kullanabilirsiniz.

Çöp kutunuzun içine bir miktar karbonat yada kabartma tozu dökerseniz etrafa yaadığı kötü kokuyu önlemiş olursunuz.

Yanmış süt kokusunu yok etmek için tencerenin üzerine ıslak bir bez koyun. Daha sonra bezi tencerenin üzerinden kaldırıp, durulayarak tekrar tencerenin üzerine örtün. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

Kızartma yaptığınızda mutfağınıza koku yayılmasını istemiyorsanız bir kapta sirkeli su kaynatın.

Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun.

Karidesi haşlarken etrafa yayılan kokuyu gidermek için haşlama suyuna iki çorba kaşığı sirke katın.
 
mersi güzel bilgiler :)
ama ellerim soğan kokucak diye parmaklarımı sirkeye batırcağıma atarım robota çeker iki dk da :p
 
ne yani sadece kızlar mı okuyor yazıyı....:p

al sana faydalı bir bilgide benden:
soğanı doğraman önce bıçağı ekmek içine sürterseniz soğanı doğrarken gözleriniz yanmaz....:)
 
vanilya' Alıntı:
mersi güzel bilgiler :)
ama ellerim soğan kokucak diye parmaklarımı sirkeye batırcağıma atarım robota çeker iki dk da :p

Nediyeyim teknoloji geldi mertlik bozuldu.Zavallı Anacığım sen yanlış zamanda Doğmuşsun :boks:
 
çok sağol dostum,
özellikle şu karnıbahar kokusu için verdiğin tavsiye doğruysa benden bol bol dua alıcaksın :D
yemediğim tek yemektir, ben kokusundan da nefret ettiğim için aldırmıyorum bizimkilere. artık en azından onlar yesinler tabi gerçekten kokmıycaksa :D
 
vanilya' Alıntı:
mersi güzel bilgiler :)
ama ellerim soğan kokucak diye parmaklarımı sirkeye batırcağıma atarım robota çeker iki dk da :p

dimi yani :D kimin ablasıııı beee :p canım mujaXxxX :D
 
Geri
Üst