İyi niyetli davranmak dezavantajmıdır?

GeHeNNa

New member
Reaction score
0
Aman kimse kırılmasın, üzülmesin diye iyi niyetli davranıp, tolerans tanımak neden dezavantaj olarak geri döner bize?
Bu yapı meselesi olabilir, Hayır demek hoşlanmadığınız birşey olabilir ama öyleyse neden kırılan hep biz oluyoruz...Acaba İlişkilerde anlayışlı davranıp karşı tarafa tolerans tanımak yerine bazen gaddar, duygusuz,kırıcı olmayamı zorlamalıyız kendımızı ???

Mesela aldatan eşi affetmek bir dezavantaj
günümüzde kadınlar bu durumda ezilen taraf olarak görülüyor
Halbuki çocukları için fedakarlık yapan o kadınlar
bunları hakediyor mu? Hayır...

Herneyse bu bir örnek...

Hadi bakalım biraz kendimizi bu yönde eleştirelim

Kötüyü rol almak mı?
İyiyi rol almak mı?
sahne sizin...

:cool:

alttan aldıkca uste cıkılır hanı 1 bırımken alttan alırsın sonra o 2 bırıme cıkar yanı artar dewamlı bence dezavantajdır ..

o da doğru ne kadar affediici olsakta son bulmaz hatalar yenilenir...yenilenir...
ee nedir şimdi bu sahnede alacağımız rol kötü insanı oynamak mı?
herkes aynı değil ama yinede değer bilenler vardır tabii :eek:

ark. bAzen kötü olana ii olucAksın sAkin dAvrancAksın diorum..kArşına öle insAnlar çıkıyoki yAnii insAnı çileden çıkarıyo..amA bazende nie kArdeşim kötüyse kötü davranırsın oo sAna kötülük yapıyo sen AlttAmı kAlıcaksın.hAkedene hAkettiği cezAyı vericeksin diyorum.bu düşünceler ArAsında neredeyse hergün çelişki yAşıyorum.amA sonuc ne olursA olsun hepp ii bitiriyorum.çünkü kötüü düşünceleri öncelikle kAfamdA öldürüyorum.sonra benimle kanlı bıçAklı die tAbir ettiğimiz Ark. bile bir gün geçmiyor hiç bşy olmamış gibi konuşuyorum...bence insAn Ayırt etmeden kız erkek hAtAsı ne olursa olsun kötü dAvrAnmAdan uyarmAk ve YaRDIMCI OLMaK.ÇÜNKÜ ŞU ZAMaNa KaDAR KONUŞMAKLa EN KÖTÜSÜNÜ BİLE YOLA GETİRDİM...

b u kötu olmak dıyıl kı hakedene hakettıgı gııbı dawranmak..
baskalarını dewamlı kendınden onde tutarak bı yere waramassın enınde sonunda uzuLen sen oluosun

zamanında alttan ala ala alacak yerim kalmadı elime ne geçti peki;hiçbir şey...ve bazen diğer insanlara karşı sert davranmak gerektiğini öğrendim artık...hep öyle olun demiyorum ama diğerlerinin sınırı geçmesine de izin vermeyin...

ya bana artık zararı olan insanı uzaklasıorm uzaklastırıorm...slm ı kesmıorm ama muhabbette etmıorm cunku ılerde karsınıza cıkabılıor o sewmedgmz ınsanlar...yerine gore dawranmak lasım..ya bu o anki ruh halinede bagli...((:)

Gehenna verdiğin örnekle damardan girmişsin valla verdiğin örneğe söyleyecek lafım yok ama bu iyi niyetli olma işi sadece aşka ve ilişkiye mahsus değil her alanda geçerli ben bu yüzden az çekmedim eşşek olduğum için halen çekiyorum yaa oda ayrı mesele aslında eline geçenin gözüne değneği sokacaksınki adam olalar yoksa iyi niyeti salaklık olarak algılıyorlar.

estağfurullah comand :)
ama haklısın iyi niyet öyle çok suistimal ediliyor ki
belki bu şekil davranmayıp aksine milletin canını okuyan tiplerden olsak daha fazla saygı göreceğimiz kesin... ne yazık ki ..

Gerçekten artık toplumumuzda iyi niyet artık kötü algılanmaya
başladı ve iyi niyetli olanların sayısıda bu yüzden gitgide azalmaya
başladı. Ben şahsen insanlara yardım etmeyi severim ama
yardım etmemekte en iyisi ama yine yardım ediyorum.
Yakında kanatlarım çıkacak :eek:

iyi niyet gösterilir.. taki karşılığını alamıyıncaya kadar... eğer karşılığını alamyosanız bir süre sonra o ilişki biter zaten.. insanoğlu bu hata yapar.. unutmayın ki bigün sizde hata yaparsınız ve aynı duruma düşebilirsiniz.. o zaman da siz beklersiniz iyi niyet..

aslında iki çeşit insan vardır birincisi pasif kişi:
baskalarının kalbını kırmayım diye herseye evet dıyen ve ii niyetli olsa bile kişliğinden ödün veren insan..
diğeri ise atılgan kişidir(ideal olan kişi):
eğer istemıyorsa hayır diyebılıecek kendi doğrusu neyse onu savunan ve kişiliğinden ödün vermeyen kişi.....

bence ideal olan nedr biliyo musunuz.. evet kendi doğrusunu savunan ama gerektiği yerde de sevdiği için ödün verebilecek kişidir.. ben katılmıyorum bir gün ödün verirsin yarın tekrar vermek zorunda kalırsın.. o zaman kesip atarsın bu senin elinde olan bişey.. herşeyi baştan kesip atıp sadece kendi düşüncesini savunan da bence pasiftir..

theozy' Alıntı:
bence ideal olan nedr biliyo musunuz.. evet kendi doğrusunu savunan ama gerektiği yerde de sevdiği için ödün verebilecek kişidir.. ben katılmıyorum bir gün ödün verirsin yarın tekrar vermek zorunda kalırsın.. o zaman kesip atarsın bu senin elinde olan bişey.. herşeyi baştan kesip atıp sadece kendi düşüncesini savunan da bence pasiftir..
bu bizim uni. de gördüğümüz bir dersetn alıntıydı sadece:)
ama ben sana katılıyorum körü körüne herseye tamam demek degıl yanı rüzgar nerden eserse oraya boyun egmek değil... bazen sevdıklerın için yapmayacagın sey yokdur..

herşey imzanda ima edilmiş GeHeNNa... :alkol:

sevdiklerin için ödün verdinde ne geçti eline anladılar mı ?
Bazen bu iyi niyet öyle alışkanlık yaratıyor ki karşı tarafta nede olsa affeder diye tekrar tekrar hatalar yapılıyor..Hatadan ders çıkarmak yerine insanlar neden bu kadar anlayışsız anlamıyorum.. Eminimki bu böyle sürüp gidecek
yine iyi niyetinden dolayı insanlar hor görülücek ve hep kendinden verdikleri ödünlerle başbaşa kalacaklar... Bim'inde dediği gibi iyi niyetli olanların sayısıda bu yüzden gitgide azalıyor..

"sevdiklerin için ödün verdin de ne geçti eline" güzel bi cümle...
ödün vermeyi karşılığında bişey almak için yapıyosan bu ödün verme değil pazarlıktır... sevgi karşılıksız da bişeyler yapabilmektir..
ayrıca herkesi ödün verdiğinde sana anlayışsızlık yapacakmış gibi görmemek lazım.. bu kadar sabit fikirli olmak çok zararlı aynı şey size olsa bence şimdiye kadar çoktan yalnız kalmış olurdunuz.. biraz düşünmek lazım acaba ben mükemmel miyim diye.. benim cevabım ben değilim..

iyi niyet bazen fedakarlık gerektirebilir, fedakarlıkta güçlü insanların yapabileceği bişeydir. evet belki iyi niyetli olan kaybedebilir veya iyi niyetli kişiler azalabilir ama madolyonun bi de arka yüzü var

Ödün veren bir insan karşındaki insandan en azından saygı görmelidir.
Sevdiği insan için kim ödün verebilir kendinden bu zamanda
herkes birbirine kuşku ile bakarken???
tabii bu da sevginin gücü ama karşı taraf tüm bu olanları bir çırpıda yok sayıp atabiliyorsa işte o zaman ona verdiğin sevgiye, ilişkiye verdiğin emeğe yazık değil mi? Sabit düşünmüyorum tabii ki herkes aynı değil. Değer bilenide olur eyvallah etmeyenide..Malesef bunun getirdiği bir diğer sonuç ise İnsanların bir bölümü artık fedakarlığı bir enayilik olarak görmesi..

Geri