Şırnak' ta Doktor Yok!

icemen

New member
Reaction score
0
sirnak-a-atanan-doktorlar-gorev-yapamiyor.jpg

Şırnak'a Kasımda ataması yapılan 38 pratisyen doktordan sadece 5'i göreve başlarken, bunlardan 3'ü aynı gün istifa etti.

Şırnak Sağlık Müdürü Vekili Muhsin Hayyam Elçi yaptığı açıklamada, kasım ayında bakanlıktan 13 uzman ve 38 pratisyen olmak üzere toplam 51 hekim taleplerinin olduğunu, bakanlığın talepleri kadar atama yaptığını söyledi.

Ancak ataması yapılan 13 uzmandan 4'ünün göreve başlamadığını bildiren Elçi, şöyle konuştu:

''Ataması yapılan 38 pratisyen hekimden 5'i başladı 33'i ise başlamadı. Bu başlayan 5 kişiden 3'ü de başladıkları gün istifa etti. Yani atanan 38 pratisyenden sadece ikisi göreve başladı. Diğer arkadaşlar çeşitli nedenlerden dolayı gelmedi. Şırnak'ta pratisyen hekim ihtiyacımız had safhada. Özellikle Uludere, Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçelerimiz doktor sıkıntısı çekmekte. Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinden bu ilçelere takviye yapmaya çalışıyoruz. Bakanlıktan da geçici doktor talebinde bulunacağız.''

Ocak ayında yapılacak olan 30. dönem doktor atamasında bakanlıktan 64 pratisyen ve 50 uzman talebinde bulunduklarını belirten Elçi, ''Atanacak doktor arkadaşlarımıza tavsiyem hiçbir şeyi kafalarına takmasınlar. Şırnak, Türkiye'nin 81 ilinen biri. Değişen hiç bir şey yok. Kaygı edilecek bir şey yok. Hatta barınma sorunlarını da elimizden geldiği şekilde gideriyoruz. Sayın Valimizin girişimleri sayesinde geçen yıl Sağlık Müdürlüğümüze 42 tane ek lojman verildi. Ayrıca il merkezinde hekimevimiz var''dedi.

KAYNAK

Ekli dosyalar

• sirnak-a-atanan-doktorlar-gorev-yapamiyor.jpg
    sirnak-a-atanan-doktorlar-gorev-yapamiyor.jpg
    9.7 KB · Görüntüleme: 8,924
yazık yazık orasıda türkiye toprağı

vermeyin oraya doktor falan.çekin bütün kamu memurlarını.elektriği de kesin.yoplları da kapatın.bakalım görelim o zaman nasıl bagımsız özerk yaşıyorlarmış.

zaten öyle ben güney doguya gezmeye gittim günün 1 saati elektrik var orda yol yok memur sayılı çocuklar kaçırılıyor dağa devlet görmüyor siz oradaki bütün dogu halkını pkk lı görüyorsunuz ne diyim

Zaten doktor veya öğretmen olarak gidende 6 ay sonra geri dönüyor. Zorunlu hizmet falan kalksa zaten hiç giden olmaz.

o zaman herkez batıya göç eder sende işsiz kalırsın bu kadar sen 700 alıyorsan o alır 400 cahil değilmi mesleği de yok doguda bi hayvancılık var

orayı ücra bir köşe haline getiren eski devlet yetklililerinden baskası
deildir

PKK zamanında o topraklarda az doktor öğretmen şehit etmedi , bi şırnaktan 10 doktor çıkmıyor mu dağa çıkacaklarına eşkiyalık yapacaklarına terörist olacaklarına doktor olsunlar
ya da devlet şırnaklı doktorları oraya sürsün topraklarına hizmet etsinler , onlar ordan gelip batıda rahat rahat yasayacaklar bizimkiler sıkıntı cekecek ne ala ne ala

100 yıldır devlete millete ihanet etmiş insanlar.daha ne bekliyorlar.kırmızı halı mı serelim altlarına.yaşadıklarına şükretsinler.sonunda o da oldu akepe kırmızı halıyı da serdi.tepe tepe kullansınlar.insan gibi yaşasınlar.

Açıkcası eğitim ile insanları bilinçlendirmek gerekir!
sonuçta orasıda bizim toprağımız gidilmeli! Ama belli bir protesto dahilinde ilk başta kimsenin gitmemesi daha bi etkili olurdu oruspu çocuklarını-pkk nın açılımı- beslerseniz yavaştan alırız gibisinden...

tekrar diyorum öğretmenler eğitim şart! lütfen oradakileri bilinçlendirmek için daha fazla çaba sarfedelim ve doğu diye gitmemezlik etmeyip vatan-bayrak-millet inancını daha bi pekiştirelim.!

çok saçma konuşuyorsunuz yok bilmem şırnaktan doktor çıksın okul mu var orda oraya öğretmen gitmesin diyorsunuz sonrada okusunlar diyorsunuz doktor olsunlar

can güvenliği vs. yok gitmemekte haklılar.

yıllardır yapılan yanlış politikaların sonucu... maalesef

doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde yaşayan insanların hepsi pkk lı veya sempatizanı değil bunu billelim.haa efendim ölede nie pkk lılar sandıktan çıkıyor.

seçim zamanı gerekli tedbirler alınsa çıkamaz.bunu devletin gerekli organları da biliyor ama nedense uygulama yok.

insanları eğitirseniz bilinçlendirirseniz iş imkanları yaratırsanız kimse dağa çıkmaz veya sempatizanı olmaz.herkez işinde gücünde olur.

eğitilmesini devletten hizmet almasını pkk istiyormu hayır

yapılacak çok şey var o bölgede bakalım hangi hükümete nasip olacak.

bazı arkadaşlar bütün güneydoğuluları terörist yaptılar ya ben ne diyeyim bilmiyorum ki.arkadaşlar bakın ben siirtliyim.şırnak bizim ilçemizdi zaten.ben vatanımı,bayrağımı,askerimi,marşımı milyonlarca batılıdan daha çok seviyorum.tabii ki aramızda pkk'yı destekleyenler var ama genelleme yapmak çok çok yanlış.unutmayalım ki her millette kötü insan da var iyi de var.
bakın...
Milliyetçilik,vatanını sevmek oturdugu yerden ben vatanımı seviyorum demekle olmuyor.Bi vatandaş 6 yıl tıp okuyor.tayini güneydoğuya çıktıgı an istifa ediyor.öğretmen öyle..devlet memuru öyle.
Atamız ne demiş: VATAN SEVGİSİ,ONA YAPILAN HİZMETLE ÖLÇÜLÜR
Siz kışın elektriksiz yaşamanın ne oldugunu bilmezsiniz..
Siz yazları güneydoğunun o insanı zenci yapan sıcağında susuzluğun ne demek oldugunu bilmezsiniz.
Siz bayat ekmek yemenin ne olduğğunu bilemezsiniz.
Siz çukurlardan kaçarak araba sürmenin ne demek oldugunu bilmezsiniz.

Biz bunları çok yaşıyoruz.Bi de siz bize ön yargıyla yaklaşınca yemin ederim memleketimden,ülkemden soğuyorum.buralarda Türkiyemizin toprağı.Hepimiz kardeşiz.bunu hiç bir zaman unutmayalım

bazı arkadaşlar bütün güneydoğuluları terörist yaptılar ya ben ne diyeyim bilmiyorum ki.arkadaşlar bakın ben siirtliyim.şırnak bizim ilçemizdi zaten.ben vatanımı,bayrağımı,askerimi,marşımı milyonlarca batılıdan daha çok seviyorum.tabii ki aramızda pkk'yı destekleyenler var ama genelleme yapmak çok çok yanlış.unutmayalım ki her millette kötü insan da var iyi de var.
bakın...
Milliyetçilik,vatanını sevmek oturdugu yerden ben vatanımı seviyorum demekle olmuyor.Bi vatandaş 6 yıl tıp okuyor.tayini güneydoğuya çıktıgı an istifa ediyor.öğretmen öyle..devlet memuru öyle.
Atamız ne demiş: VATAN SEVGİSİ,ONA YAPILAN HİZMETLE ÖLÇÜLÜR
Siz kışın elektriksiz yaşamanın ne oldugunu bilmezsiniz..
Siz yazları güneydoğunun o insanı zenci yapan sıcağında susuzluğun ne demek oldugunu bilmezsiniz.
Siz bayat ekmek yemenin ne olduğğunu bilemezsiniz.
Siz çukurlardan kaçarak araba sürmenin ne demek oldugunu bilmezsiniz.

Biz bunları çok yaşıyoruz.Bi de siz bize ön yargıyla yaklaşınca yemin ederim memleketimden,ülkemden soğuyorum.buralarda Türkiyemizin toprağı.Hepimiz kardeşiz.bunu hiç bir zaman unutmayalım

altını çizdiğim yer evet tamamen haklısın.2 lik sokuluyor bu miletin içerisine akılları sıra birlik ve beraberliğimizi yıpratıp kardeş kavgası başlatacaklar. :001_unsure::crying:

ama amaçlarına asla ulaşamayacaklarrr:mad::mad::mad:

o memleketi pislik yuvasına savaş alanına çevirenler çeksin cezasını erzuurum kat ve kat daha soğuk neden hiç kimse kaçmıyor ? kendi istedikleri hayatı yaşarlar gidip dtp ye oy veriyorlar niçin ülkedeki savaş devam etsin diye dtp belediyecilik adına ne yapmış orda dağa terörist yetiştiriyor sadece genede oy alıyor ordaki halk modern yaşamak hayata uymak istemiyorsa suçlusu biz değiliz doğuyu bataklığa çevirdiler türkiyede daha fakir ilçelerinsanlar var varoş mahalleleri var ama ordan da pis güvensiz çağ dığı bir yaşam yok başka yerde...

Geri