Şair Mehmet Akif'ten bir dörtlük

chemy

New member
Reaction score
0
Mehmet Akif ERSOY un yıllar önce yazdığı şu dörtlüğü sizinle paylaşmak istedim. yanlış anlamayın sadece dörtlüğü çok beğendim sizi de mahrum etmeyeyim dedim.

Bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne,
Billah acırım tükürüğe,tükürsem yüzüne,
Medeni olmak açmaksa bedeni,
Desenize hayvanlar bizden daha medeni

teşekkür ederim. ama buradan bir tartışma çıkarılmasın. sadece Mehmet Akif'in meseleye yaklaşımını dile getirmek istedim.

ei güzel yazı teşekkür ederim arkdasımda her teldene taşındı ;)

EVET BATIYOR Başörtüsü bazılarına
çıkarmakta kolay olmuyor tabi
büyük üstad ne güzel açıklamış
kesinlikle hayvanlar ONLARDAN! daha medeni....

çok güzel yazmış harbiden batıyo birilerine bacımın örtüsü hesabı valla bi tane daha mehmet akif gelmez her şiiri ayrı bi zevk paylaşımı yapan arkadaşada teşekür ederim

Hiç zannetmiyorum ki Mehmet Akif böyle bir şiir yazsın zira eğer söylenilenlere bakılırsa bu lafı Atatürk'e söylemiştir.Eğer öyle söylemişse ki (tekrar ediyorum zannetmiyorum) mezarında rahat edemesin.

İkincisi sorun başörtüsü değil anlama özürlü bir grup hala türbanla başörtüsünü birbirine karıştırır durur.BENİM ANNEM TAKIYOR BAŞÖRTÜSÜ'nü her yere de oldukça rahat girip çıkıyor. Türban tekar ve tekrar ve tekrar söylediğim gibi İSLAM'I SİYASETE ALET EDEN NAMUSSUZ DİNSİZ takımının kullandığı EN PİS SİLAHTIR. ÇÜNKÜ DİN ONLARIN SİYASİ EMELLERİNE ALET OLACAK KADAR AŞAĞI BİR ŞEY DEĞİLDİR.

Size bir word dosyası göndereceğim fırsat olunca. Tüban kadar inancı olanların yorum yapmasını isteyeceğim.Zira Allah(c.c)'ın Peygamberi(sav)'nin halefi olan halifenin kızının başı 1800 lü yıllarda açıksa ve başka hiç bir müslüman ülkede devleti yönetenlerin böyle alçakça oynadığı bir oyun yoksa o zaman siyasi emeli için Din'imi kullanan dinsizlerin ALLAH(cc.) bin kat belasını versin.Yeter ettiler artık.

Bu arada Gamshe_Lee isimli sayın kullanıcıdan ricam
gamshe_lee' Alıntı:
ne demek acaba. Bir açıklamasını yaparsanız sevinirim...

GRAve worm kardeşime katılıyorum.Bu örümcek beyinliler hala türbanla baş örtüsünü ayırt edemiyorlar.Türban siyasi bir simgedir ama baş örtüsü anamızın ninemizin yüzyıllardır kullandıgı dini siyasete alet etmeyen kutsal bir değerimizdir

siz önce kutsal değerinizin ne olduğunu öğrenin beyniniz artık örümcek değil ağ kaplamış işlevselliğini yitirmiş başlamayın yine... siyasi simge diyip duruyosunuz ama bi allahın kulu bana baş örtüsü nasıl olur türban nasıl molur söylemiyo!

wallah bilmiyorum sunun farkını bi açıklayında benimda kafamdaki pas silinsin

Grave_Worm' Alıntı:
Hiç zannetmiyorum ki Mehmet Akif böyle bir şiir yazsın zira eğer söylenilenlere bakılırsa bu lafı Atatürk'e söylemiştir.Eğer öyle söylemişse ki (tekrar ediyorum zannetmiyorum) mezarında rahat edemesin.

İkincisi sorun başörtüsü değil anlama özürlü bir grup hala türbanla başörtüsünü birbirine karıştırır durur.BENİM ANNEM TAKIYOR BAŞÖRTÜSÜ'nü her yere de oldukça rahat girip çıkıyor. Türban tekar ve tekrar ve tekrar söylediğim gibi İSLAM'I SİYASETE ALET EDEN NAMUSSUZ DİNSİZ takımının kullandığı EN PİS SİLAHTIR. ÇÜNKÜ DİN ONLARIN SİYASİ EMELLERİNE ALET OLACAK KADAR AŞAĞI BİR ŞEY DEĞİLDİR.

Size bir word dosyası göndereceğim fırsat olunca. Tüban kadar inancı olanların yorum yapmasını isteyeceğim.Zira Allah(c.c)'ın Peygamberi(sav)'nin halefi olan halifenin kızının başı 1800 lü yıllarda açıksa ve başka hiç bir müslüman ülkede devleti yönetenlerin böyle alçakça oynadığı bir oyun yoksa o zaman siyasi emeli için Din'imi kullanan dinsizlerin ALLAH(cc.) bin kat belasını versin.Yeter ettiler artık.

Bu arada Gamshe_Lee isimli sayın kullanıcıdan ricam ne demek acaba. Bir açıklamasını yaparsanız sevinirim...

dikkat et beddua okuduğun adamın şiirini istiklal marşı olarak 80 yıldır okuyosun! atatürke söyleyebileceğini bende zannetmiyorum ama mehmet akifinde hiciv üstadı olduğunu ve lafını esirgemediğini biliyosundur sanırım! tekrar söylüyorum onu atatürke söyleyeceğini zannetmiyorum çünkü ataturkün öyle bişeye muhatap olabilecek bişeyi yaptığına sende inanmıyosundur umarım o yüzden her kime söylediyse çok iyi söylemiş ruhuna el fatiha allah mezarını cennet etsin!!!

Rabbim Rahmet Eylesin Nur İçinde Yatsın
Söylenecek tek kelime yok bu dörtlük yeter de artar bazılarına

features sen başörtüsüyle türbanın farkını ayırt edemiyorsan biz açıklasakta anlamazsın.en iyisi sen bildiğin gibi devam et yoluna

forumda son günlerde bir din tartışmasıdır gidiyor arkadaşlar buna bir son vermemiz gerekmiyormu acaba??? herkesin inancı kendine arkadaşlar burada kimse birbirini kendinden ne üstün ne aşağılık görebilir hepimiz kardeşiz!!!

MİLLETİN HİSSİYATIYLA OYNAMAYIN Yeter artık be gına geldi bu türban mevzuundan her seferinde ağzınızın payını verip gönderiyoruz yine gelip aynı yarayı deşiyorsunuz.Sado-mazo olduğunuzdan kuşkulanıyorum artık.Burası paylaşım platformu TARTIŞMA değil.

Yaşadığınız ülkenin kurallarına uyun..Ya SEV Ya TERKET.Kapiş.

Ay Allah'ım sen aklıma mukayyet ol...

Features takma isimli arkadaşım. Sen ya benim yazılara taktın ya da anla işte.

İkinci olarak BU ŞİİR YAZILDIĞI ZAMAN ORTADA TÜRBAN SORUNU YOKTU. BU ŞİİR TÜRKİYE'mi İŞGAL ETMEYE GELMİŞ İŞGAL ORDULARINA DIR ZİRA İSTİKLAL MARŞI'NDA OKUDUĞUNUZ MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR MISRASININ BİR BENZERİDE BURADADIR. BU TARZ KONULARI AÇARAK MEHMET AKİF'İ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DÜŞMANI GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR DİKKAT ETSİN DERİM ZİRA TSK'NIN VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİ DENEMEYE KALKANLARA TARİHİN YAPRAKLARINA BAKILMASI ÖNERİLMİŞTİR HATIRLATIRIZ.

Başbuğ Atatürk'e sebatay diyen zihniyetleri şiddetle kınıyorum (anlayana)

guzel dortluk walla dogru demıs rahmetlı..

ya ne diyosun sen baş öerüsüyle türbanın hiç bi farkı yok biri iğneyle her yerini kapama dieri ise saçı belli olan boynu belli olan öylesine takılmış bişey bizim örneğimiz peygamber efendimizin hanımlardır onlarad aynen başında tek kılı bile gstermemişler boynunu kapamışlar ne bu şimdi

konuyu açan arkadaş bi tartışma çıkmasın demiş ama..

ya ne diyosun sen baş öerüsüyle türbanın hiç bi farkı yok biri iğneyle her yerini kapama dieri ise saçı belli olan boynu belli olan öylesine takılmış bişey bizim örneğimiz peygamber efendimizin hanımlardır onlarad aynen başında tek kılı bile gstermemişler boynunu kapamışlar ne bu şimdi

türban takmak dinimizde zorunlumu sen onun cevabını belge olarak sun tamam bu konuların hepsi doğru dicem ama 5 yıldan beri bi belge göremedim kutsal kitabımızda bil zorunluluk yoktur sonuçta islam da zorlama yoktur

Geri