Şalgam Suyunun Faydaları

vanilya

New member
Reaction score
0
Şalgam suyu yapımında şalgam,kırmızı havuç, bulgur unu, tuz, maya ve su kullanılır. Şalgam suyunun fermantasyonu iki aşamada gerçekleşir.

Birinci aşama;ekşi maya,tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir.

İkinci aşama;bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuç ile fermantasyonudur.

Şalgam Suyunun Faydaları

-İştah açar.

- Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.

-A1,B1 ve C vitaminleri içerir, Stresi önler ve sinirleri yatıştırır.

- Kalsiyum,potasyum ve demir içerir , kemik ve dişleri kuvvetlendirir.

-Afrodizyak özelliği vardır.

- Mide ve Karaciğere faydalıdır.

- İçindeki potasyum kaslara ve kalbe faydalıdır.

- Kalp, Damar ve Gözler için yararlı özellikleri vardır.

Rakıyla acaip iyi gidio onu bilioRUm ama :D

Şimdi ben bi açıdan daha faydasını söyleyim biz ortaokuldayken kapıyın önüne Şalgamcı kemal abi gelirdi sabahçı olduğumuz için çok üşürdük ve her gün ondan bir şalgam içerdik bolca acılı turşu suyunu doldururduk ağzımız biber gibi yanardı ama ondan sonra daha o gün hiç üşümezdik....
Anti Parantez: Adanalıyım! :D

hayatımda hiç içmedim içmem de yyyy:s

Yaww Bu Kadar PeŞİn HÜkÜmlÜ Olma

SQULACHİ..!! hayatımda hiç içmedim içmem de yyyy:s
Yaw bu kadar peşin hükümlü olma,
Bende öyle diyordum ŞALGAM suyu için ama şimdi içiyorum nefis bi şey yeminlen...:eek: :eek: :eek: :eek:

SQULACHİ' Alıntı:
kırmızı bişi ama anlamadım ne olduğunu kebapçılarda oluor:D

Karnın açken bi bardak dene muhteşem bir tadı var, Hiç bir arabeskliği yok gerçekten güzel ve çok sağlıklı bi şiiii..:) :) :) :) :) :)

valla rakının yanında su yerine çok iyi gidiyo...;)

paylaşım için thanx..:)

aynen alemcıler akmiş foruma rakı şalgam beyaz peynır ahh şimdi yanında kavun bıde patlıcan ezmesı deymeyın keyfıme ee yanımda bıde hatun ooohhh

valla ben severim şalgam suyunu ama yani pek fazla satılmadığından göze çarpmadığı müddetçe almıyorum....
ama faydalarını öğrendigimiz ii oldu thx...

şalgam suyu çok süper yaa :):):) az içmedim ama azğının yanmaması için bi teknik geliştirdim :D:D hiç bekletmiyorum hemen içiyorum :p

arkadas da salgam reklamı yapmıs osmaniyeli veya danalı felan mısın?:p

siz rakıyla deneyın de görün farkı

Yandım Çavuş ayranı ve Acılı Şalgam suyu OFF OFFF Yanınada metrelerce Acılı Adana OFF OFFF :D

Geri