Şarj yapar gibi telefonunuzu satın ...

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

ABD’nin çeşitli eyaletlerinde alışveriş merkezlerine, eski cep telefonlarını satın alan yaklaşık 150 yapay zekalı kiosk yerleştirildi. Kullanıcılar sattıkları telefonun karşılığında nakit ödeme alıyor ve aynı zamanda telefonlar yeni den kullanıma sokularak zehirli atık haline gelmeden önce ikinci bir hayata adım atıyor.

EcoATM olarak adlandırılılan kiosk sisteminin mucidi Mark Bowles, dünya nüfusunun yalnızca %3’ünün cep telefonlarını geri dönüşüme soktuğunu öğrendiğinde bu fikri ortaya atmış. Bowles, fikrin ortaya çıkışını şöyle açıklıyor: “Kendi yaşadığım süreci düşündüm. Ben de geri kalan %97 gibi hareket ediyordum. Kendime neden böyle yaptığımı sordum ve sonuçta; hem bunu nerede yapacağımı bilmediğimi hem de etrafta beni geri dönüşüme teşvik eden bir şeylerin olmadığını fark ettim.”

EcoATM yapay zekası sayesinde 4000’den fazla telefon modelini tanıyabiliyor ve şarj vb aksesuarlar da dahil bir fiyat biçebiliyor. Ödemeler 1-250 dolar arasında değişiyor.

EcoATM hem misyonuyla hem de büyük bir ihtiyacı karşılıyor oluşuyla hayranlık uyandırıcı bir girişim olarak nitelendiriliyor.

Ekli dosyalar

• ecoATM-kiosk.jpg
    ecoATM-kiosk.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 341
Telefon çöplüğü haline gelmiş ülkem için çoookk gerekli.....

Geri