Şehidin Kardeşi: "İnşallah Bana da Şehitlik Nasip Olur"

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) Irak'ın kuzeyine yaptığı kara harekatı sırasında şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün cenazesinde gözyaşları sel oldu.

sehidin-kardesi-insallah-bana-da-sehitlik-nasip_b.jpg

sehidin-kardesi-insallah-bana-da-sehitlik-nasip-1_b.jpg

sehidin-kardesi-insallah-bana-da-sehitlik-nasip-2_b.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) Irak'ın kuzeyine yaptığı kara harekatı sırasında şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün cenazesinde gözyaşları sel oldu. Anne Remziye Gök, "Yavrum sen ölmedin, ayaktasın ciğerim" diye feryat ederken, şehidin kardeşi Salman Gök, "Şahadet şerbetini ben de içmeyi çok diledim. İnşallah bana da nasip olur." dedi. "Kimse üzülmesin, ben de üzülmüyorum." diyen Gök, kardeşinin vatan uğruna canını seve seve feda ettiğini ifade etti.

Kahramanmaraşlı şehidin naaşı tekbirlerle Ulu Camii'ne getirilirken, oğlunun fotoğrafını göğsüne takan baba Durdu Gök, metanetini korumaya çalışırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi Remziye Gök'ü, akrabaları güçlükle sakinleştirdi. "Yavrum sen ölmedin." diyerek gözyaşları döken anneyi bayan bir uzman çavuş teselli etmeye çalıştı.

Şehidin erkek kardeşi Salman Gök ise, kendisinin de şehit olmayı istediğini ifade ederek, "Bir kardeşse cana can katan, vatana da feda. Kuzey Irak'ta çarpışan Mehmetçik'e, şehit annelerine ve komutanlara başsağlığı diliyorum. Kimse üzülmesin. Benim kardeşim seve seve canını verdi. Bir dirhem de üzülmüyorum. Bir dirhem de canımı yakmıyorum. Hiçbir kaçış noktaları yoktur. Gün gelecek kökünden silinecek. Vatan uğruna 50 şehit verilmiş, 100 şehit verilmiş 100 bin şehit verilmiş hiç önemli değil. Zamanı geldi Çanakkale'de döktük, zamanı geldi Sarıkamış'ta döktük. Zamanı geldi kardeşim de seve seve canını feda etti." dedi.

Cenaze töreninde konuşma yapan Binbaşı Ali Aslan, "Canı pahasına en zor şartlarda mertçe kahramanca çatışan şehit arkadaşım sen rahat uyu. İntikamınızı misliyle alıyoruz. Kimse endişeye kapılmasın. Biz bir gider bin geliriz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı cenaze aracına kadar taşınırken, binlerce vatandaş da eşlik etti. Ellerine Türk bayrağı alan vatandaşlar bölücü terör örgüt aleyhine sloganlar atıldı. Şehit Gök, daha sonra Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Fatih Arıkan, Cafer Tatlıbal, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, İl Jandarma Komutanı Jndr. Alb. Ernail Keleş, Belediey Başkanı Mustafa Poyraz ve binlerce vatandaş katıldı.

ALLAH Şehitlik mertebesini herkese nasıp etmez Şehitimizin yeri belli (CENNET) Allah rahmet eylesin.. Yakınlarına da Allah sabır versin...
Vatan bölünmez... İnanmak istemeyenleree....

Allah rahmet eylesin mekanı cennet ruhu şad olsun ...

Geri