Şehit Cenazeleri Duygusal Anlara Sahne Oluyor

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
PKK Terör Örgütüne Karşı Gerçekleştirilen Sınır Ötesi Harekâtta Şehit Düşen Piyade Komando Onbaşı Dursun Demirkol, Çorum'un Mecitözü İlçesinde Son Yolculuğuna Uğurlandı.

sehit-cenazeleri-duygusal-anlara-sahne-oluyor_b.jpg

sehit-cenazeleri-duygusal-anlara-sahne-oluyor-1_b.jpg

sehit-cenazeleri-duygusal-anlara-sahne-oluyor-2_b.jpg

PKK terör örgütüne karşı gerçekleştirilen sınır ötesi harekâtta şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Dursun Demirkol, Çorum'un Mecitözü ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunu asker selamı ile uğurlayan şehit annesi, 'Beni askere alsınlar, oğlumun yerine çarpışayım. Senin kanını dökenlere karşı ben savaşayım' diyerek gözyaşı döktü.

Güneş harekâtının 6. gününde şehit düşen askerlerden Çorumlu Onbaşı Dursun Demirkol'un (21) şehitlik haberi, önceki gece ilçe Kaymakamı Mustafa Sarıkaya ve askeri yetkililer tarafından ailesine iletildi. Şehidin babası Sadık Demirkol'un (45) Suudi Arabistan'da bir Türk lokantasında işçi olarak çalıştığı öğrenilirken, Mecitözü'nün Çitli köyünde yaşayan annesi Fadime Demirkol ile kardeşleri acı haber ile yıkıldı.

Hakkari Otluca Dağ Komando Taburu'nda görevli Dursun Demirkol'un naaşı uçak ile Mezifon'a, oradan da karayolu ile Mecitözü'ne getirildi. Terhisine bir ay kala şehit olan Demirkol için Mecitözü Kaymakamlığı önünde askeri tören düzenlendi. Bir hafta içinde aynı harekâtta ikinci şehidini veren Çorumlular cenaze törenine akın etti. Çorum'dan, çevre ilçe ve köylerden gelen binlerce kişi, hep bir ağızdan teröre lanet okudu. Törene Çorum Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Ahmet Aydoğmuş, Çorum Garnizon Komutanı Ufuk Tuncer, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, asker ve polisler katıldı.

Tören alanına gelen şehit yakınları, Türk Bayraklı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunu son yolculuğuna asker selamı ile uğurlayan şehit annesi Fatma Demirkol, teröristlere lanet okudu. Hainlere karşı çarpışmak istediğini söyleyen 5 çocuk annesi Demirkol, 'Beni askere alsınlar, oğlumun yerine çarpışayım. Senin kanını dökenlere karşı ben savaşayım' diyerek göz yaşı döktü.

Şehit onbaşının Kuzey Irak'a gitmeden önce annesini arayarak, 'Anacığım Hakkari'de görev yaparken bir kere ölümden döndüm. Gece türlü rüyalar görüyorum. Bugün de Kuzey Irak'a operasyona gidiyoruz. Dualarını benden eksik etme' dediği öğrenildi.

Dede Mehmet Uçar (70) kendisinin de askere gitmeye hazır olduğunu ifade ederken, anneanne Sevim Uçar ise, 'Yavrum vatan uğruna şehit oldu. O cennete gitti. Onu şehit edenler neyin peşinde? Onların öldükten sonra gidecekleri yer cehennem, bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Biricik evladımızı şehit verdik. Vatan sağolsun' diye konuştu.

Suudi Arabistan'dan gelen ve törene son anda yetişen baba Sadık Demirkol ise gözyaşlarına hakim olamadı. Ağıtları ile törene katılanları duygulandıran şehit ailesi, askeri yetkililer tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Törende konuşan Piyade Albay Sabri Şenocak, Türk Milleti'nin tarihi boyunca vatanının bütünlüğünü korumak için binlerce şehit ve gazi verdiğini söyledi. Şehit Dursun Demirkol'un da ataları gibi kahramanca çarpışarak yüce şehitlik mertebesine ulaştığını vurgulayan Şenocak, '21 Şubat'ta başlatılan harekâtta şehit düşen kahramanlarımızın adı tarihe yazılmıştır. Dün Çanakkale'deydik bugün Kuzey Irak'ta. Herkes şunu iyi bilsin ki bazı idealler uğruna koşanlar hüsrana uğrayacaktır' dedi.

Albay Şenocak'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Konuşmaların ardından Çorum Müftüsü Dursun Kaplan, adaşı şehit onbaşının cenaze namazı kıldırdı. Askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşınan Demirkol'un naaşı, araç konvoyu ile Çitli köyüne götürülerek defnedildi.

Gerçekten çok zor ... :(

Geri