Şikayetim Var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

J@CK@L

[ υηƒσяgιν&#11
Reaction score
0
can yücel yaptığı küfürlü konuşmalardan dolayı sürekli mahkemelik olmaktadır. bu davalardan birinde de kendini savunmak için bilindik bir fıkrayı anlatmıştır haliyle beraat etmiştir.

O Fıkra
bir köyde ateşli bir hasta vardır, kasabaya doktora getirir hastayı köylüler. koca devletin koca doktoruna.
doktor hastaya fitil verir ve köye döner dönmez hastaya fitili anüsten vermelerini söyler.
köylüler tabi 'tamam doktor bey' diyip köye giderler.
köydeki herkese sorarlar, en bilgelere bile, ama kimse anüs ne demektir bilemez.
bu nedenle bir türlü ilacı da veremezler hastaya.
hastanın durumu da gitgide kötüleşmektedir.
bunun üzerine köylü, doktora, koca devletin koca doktoruna telefon etmeye karar verir ama kimse buna yanaşmaz.
ne cüret değil mi doktoru arayacak bir köylü.
neyse durumun vahameti üzerine muhtar aramayı kabul eder.
bütün köylü toplanır santrale, muhtar arar, "biz ne yapacağımızı bilemedik doktor bey" falan der işte. karşıdan doktor bir şeyler söyler.
muhtar teşekkür edip telefonu kapatır döner arkasına:
"makattan verin dedi doktor" der.
yine tüm köye sorarlar, komşu köylere birilerini yollayıp sordururlar falan, ama makat ne bilen yoktur yine.
hasta ise gitti gidecek, ateşler içinde kıvranıyor baya.
ihtiyar meclisi toplanır. son çare, doktorun bir kez daha aranmasına karar verilir.
yine kimse aramak istemez doktoru. nihayetinde yine biri kandırılır, telefonun başına geçer, ama bir yandan da söylenmektedir:
"çok kızacak doktor bey çok!" diye. sonunda telefonu açar, durumu anlatır, doktor bir şeyler söyler yine.
telefondaki köylü, yüzü allak bullak, arkasını döner:
"gördünüz mü ben size söylemiştim çok kızacak diye; götüne sokun dedi.!!"

Yani uzun lafın kısası bizim oralarda göte göt derler arkadaşlar.

Bunu neden mi yazdım. Hani ezik dediğim için 3-4 gün
mesaj yazamama cezası aldım ya. Başlangıcında ne olmuştu. gs ankaragücü başlığına yazdığım
Kod:
[B]sarı lacivert yetmiş[/B]
yorumumun keyfi yere silinmesiydi.

Şimdi bunu kim neden siler?
1-bir gs taraftarıdır yenilgiye tahammül edemez ve bu mesaj bile onu kızdırmaya,deli etmeye yeter. hemen mesajı siler.
bu mesaja tahammül edemeyen bir insan hak verirsiniz ki zaten eziktir.
2- benimle husumeti olan, yada benden ötürü kuyruk acısı olan birisi silmiş olabilir.
3- yukarıdaki 2 maddeyide içinde barındıran birisi silmiş olabilir.

Ezik kelimesi sonuçta hoş olmayan bir kelime kabul ediyorum. Fakat benim sebepsiz yere mesajımın silinmesi en az onun kadar hoşnutsuz bir durum.
ezik kelimesi hakaretse benim mesajımın silinmesi de bana hakarettir.Ama ben sıradan bir kullanıcı olduğumdan ceza alabiliyorum.
Benim mesajımı silen smod olduğu için bir ceza almıyor haliyle.
Şimdi adalet bunun neresinde? Bu sitede herkese eşit davranıldığı söyleniyor.
Nerde bu eşitlik? Sıradan bir kullanıcı hakkını nasıl arayacak?

http://www.hackhell.com/galatasaray...kayet-ve-oneri-basliginiz-10.html#post5181281
Kanka Haberim Vardı, Ama MoraL BozukLuğundan Siteye Giremedim BiLe, Açıkcası O Kadarda Bişey Yokmuş Jackel'in Mesajında Ama, Jackel'in Bu Konuya Yazdığı "EzikLik" KeLimesi Hoş DeğiL. Bundan Sonra Biz MüdahaLe EdeLim En İyisi Bu OLacak...

Kod:
[B]sarı lacivert yetmiş[/B]
bu yorumda ne kadar bişey var. İşte bir smod sizin mesajınızı sildiğinde
aynı tarafta olan yada olmak zorunda olan bir mod olayı böyle yorumluyor . o kadarda birşey yokmuymuş:) yahu ne var ki zaten. hani realist bi şekilde bu mesajda hiç birşey yok
sen silersen bu adamda sana ezik der haliyle
demeni bekleyemem zaten. En azından lazish kadar düzgün bir duruş sergilemeni beklerdim. Ama çark böyle işliyor. yöneticiyseniz her halükarda herkes tarafından bi şekilde haklı çıkarılırsınız.

bu mesajı normalde ceza aldığım konuya yazacaktım. Fakat burda tüm kullancıları ilgilendiren örnek bir durum söz konusu.bu konudan sonra değişecek hiç birşey yok. o anlamda hiçbir beklentim olmadığını söylemeliyim. (birkaç tane user küstürülmüş haksızlığa uğramış kim takar ki bunu. 1 mılyon tane daha var. ama smod kaç tane? borusunu öttürmeye devam etsin. işte mantık budur.Benimde zamanında buna benzer hatalarım olmadı değil.)
Ama bu site kimsenin egosunu şişereceği,kişiliğini oluşturmaya çalıştığı yer olmamalı.
Onun bunun mesajını keyfi silecek ,istemediği sevmediği
konuyu kapatacak ve bunu yaparken hepsine bir kılıf uyduracak, kimse de buna ses çıkarmıyacak. yok böyle bir şey diyecem ama var görünüyor :]

Hadi Kalın sağlıcakla

j@Kal hackhell kimsenin egosunu tatmin edeceği yer değil bunu bir user de bir smod da bir mod ta çok iyi bilir bilmeyen de bilsin ama şu var ki spor da bazı açılımlar mesela ( bir ikili konuşurken arkadaş nasıl konuşuyorsa zaten bayan üyelerin gireceği biyer değil spor bölümü vay a.q ya bu gölüde nasıl kaçırdı gibi karşı takımın taraftarını rencide etmiyecek şekilde yorum yapılırsa bir şekilde bazı şeylere izin verilebilir ama ezik kelimesi yanlış bir kelimedir sen eski smod olduğundan bu ve buna benzer olaylar yaşamışsındır tabi haklısın ama şu var hackhell eski hackhell değil kuralcı hackhell değil belirli kuralları olan tartışma yaşanılsa bile yeniden aramızı düzeltemileceğimiz bir forum olmaya başladı
kırgınlık ve dargınlık çoçuk işleri

hackhell iyi ye gidecek bunu görebiliyorum sağlıcakla kalın =)

şu ban önerisi yaptıqın konu var ya hani sildirdiqin! orda ki terbiyesizLiqin, ahlaksızlıqın, aklın sıra beni ezme çaban yada bir dier deyişLe "kendi egonu tatmin etme"....
kendin bile yazmıssın... sana hep söyLedim kendi yazdıqını cvpla butonuna basmadan tekrar tekrar oku die

Ama bu site kimsenin egosunu şişereceği,kişiliğini oluşturmaya çalıştığı yer olmamalı.
öneri şikayetLerdeki şikayet & ihbar hattında yazdıqın küfürLü msjın [http://www.hackhell.com/oneriler-ve-sikayetler/94100-sikayet-ihbar-hatti-1318.html#post5180138]

uyeLere davranısın

her önüne geLeni aşaqıLama davranısın...

spor böLümünde tahrike yol açma...

yazayım mı daha ister misin?

keyfi iş yapsaydım sen cezanı 3 gün deil 33 günle biLe sıyıramazdın bunu aklından cıkartma ; )

keyfi ve ego ceza vericek olsaydım seni bu foruma hiç sokmazdım, msj yasakLı değil aksine sınırsız banı atardım...

ama su yukarda saydıklarımdan sonra banın 3 gün.. ama yazılanlara bakarsak 3 gün az ; )

reaListten aLıntı yapmıssında... tüm spor böLüm modlarını bir araya toplayarak yukarda saydıklarımın aynısı onlara aktardıqımda "o zaman siLmekte hakLısın" diye bir cvp aLdım nedense?

aklın sıra beni kötülemeye mi caLısıosun? aklın sıra beni ezmeye mi caLısıosun? aklın sıra ne yapmaya caLısıosun?

şu yukarda yazdıqın fıkra biLe sana geriye patlıo haberin yok.

Başlangıcında ne olmuştu. gs ankaragücü başlığına yazdığım
küfür hakaret satasma uyeleri kücük görme tahrik etme cabaların... bunlar değil miydi baslangıcLarın? kendinLe yüzleş bence ; )

senin ceza aldıqın konuyu reac gördü meraq etme.. yapılması gereken birşey olsaydı hiç çekinmeden yapardı...

Şimdi buraya geLip kendini aklama gibi vs seyLer bulunma bosuna.

sana Smod olarak geri dönebilirsin tekLifi iletildi... iyi ki kabul etmemişsin, forumda egodan terbiyeden ahlaktan geçilmeyecekti.. aman aman...

Fakat burda tüm kullancıları ilgilendiren örnek bir durum söz konusu.

ewet siz siz olun bu sekilde davranmayın...

öneri şikayetLerdeki şikayet & ihbar hattında yazdıqın küfürLü msjın [http://www.hackhell.com/oneriler-ve-sikayetler/94100-sikayet-ihbar-hatti-1318.html#post5180138]

uyeLere davranısın

her önüne geLeni aşaqıLama davranısın...

yazayım mı daha ister misin?

çok güzeL bir örnek oldu tşk ederim : )

ve son olarak su yukardaki davranışlarına devam ettiqin sürece sana karşı olan tutumum hiç ama hiç bi zaman değişmeyecek... Her üyeye gösterdiqim insiyatifi sende "asla göstermeyeceqime" adın kadar emin ol ; )

devam edebilirsin camur atmaya iftira atmaya, ancak kendi yaptıklarını göz önünde bulundur ve kendinLe yüzLeş ; )

bu konuyu geçtim de jackalın açtığı bir kaç konu da silinmiş sanki yoksa bana mı öyle geliyor? aklıma gelen üyeler sizi tanıyalım başlığındaki mesela. o niye silindi acaba?

konuyu geçtim dedim ama şunu da söylim. jackalı biraz tanımak lazım ağzı bozuktur, ağzına geleni direk söyler (yazar). eğer biri ona ön yargıyla yaklaşıyorsa ve o kişinin yaptırım gücü varsa kolayca o yaptırımı uygular jackala. söylemek istediğim alttan almasını bilmeli biraz.

burada jackalıda savunmuyorum. genel olarak bakış açısının bu olması gerektiğini düşünüyorum. ha jackalı sever miyim? ehh işte sonuçta babamın oğlu değil ki sevim adamı değil mi?

yukarıda ön yargı dedim şu mesaj da onu bariz bir şekilde kanıtlıyor malesef:

o konuda bi kaç msj + senin msjını da silen benim. böLümde tansiyonu yukseltmeye gerek yok demi : ) ayrıca terbiyeni takınmasını biL ; )
hakaretinden dolayı yasaklısın

* o konuda bir kaç senin mesajını silen benim: Bu cümlenin gerçek hali "jackal sana takmış durumdayım o yüzden mesajını siliyorum fakat sana taktığım belli olmasın diye bir kaç mesaj daha sileyim

*böLümde tansiyonu yukseltmeye gerek yok demi : ) : Bu cümlenin gerçek hali "ahahha nasıl da sildim mesajı gıcığım zaten jackala önceden de banlamışlığım var az kızdırim de yine banlıyayım"

*ayrıca terbiyeni takınmasını biL ; ) hakaretinden dolayı yasaklısın : Bu cümlelerin gerçek hali: "buranın hakimi benim. her türlü emir veririm kimse de karışamaz. bu yasak olayı banı %99 sağlar"

smodun mesajına yorumumu yaparsam. Dikkatinizi çekerim en ufak bir saygı sevgi ibaresi kullanmıyorum. İşte geçmişin farkı burada ortaya çıkıyor. Biz önceden yöneticilere saygı duyardık (moderatör iken de user iken ). Şuandaki yönetici kalitesi malesef eskiyi mumla aratıyor. (Tabi ki hepsi değil). Hackhell geçmişi istiyor, fakat malesef bu olmayacak. Acı ama gerçek.

Yorum yaparsam dedim, devam edeyim. Evet tek mesajla yargılıyorum. Çünkü mesajda kullandığın gülücükler emir fiilleri çok rahatsız edici. Berbat bir yönetici mesajı. Bu bana yöneticiliğinin nasıl olduğu hakkında fikir veriyor. Evet yöneticiliği senden iyi biliyorum. Çünkü gerçek bir yöneticilik tecrübem var (50 çalışanlı bir şirkette). Oradaki gerçek forum diliyle "reel hayat". Malesef duygularını ön planda tutup karar almışsın. Böyle olmaz. Kendine çeki düzen vermelisin.

Bu eleştirileri yapıyorum. Çünkü Hackhell i seviyorum.

desantralizasyon istediqin eleştiriyi yapabilirsin her eLeştiriyi kabul ediyorum bundan yana bi sıkıntınız olmasın...

kaLiteden bahsediosanız kimse geLip ahkam kesmiecek...

* o konuda bir kaç senin mesajını silen benim: Bu cümlenin gerçek hali "jackal sana takmış durumdayım o yüzden mesajını siliyorum fakat sana taktığım belli olmasın diye bir kaç mesaj daha sileyim

ona taqtıqım belli olmasın falan yok hersey ortada... ona karsı hiç bi şekilde insiyatif kullanmayacaqım. + olarak silinmesi gereken msjlar vardı zaten onlarda silindi.

*böLümde tansiyonu yukseltmeye gerek yok demi : ) : Bu cümlenin gerçek hali "ahahha nasıl da sildim mesajı gıcığım zaten jackala önceden de banlamışlığım var az kızdırim de yine banlıyayım"

su eleştirini cocukca buldum acıkcası. "ahaha nsLda sildim" su yazdıqını bi çocuk yapar ; )

*ayrıca terbiyeni takınmasını biL ; ) hakaretinden dolayı yasaklısın : Bu cümlelerin gerçek hali: "buranın hakimi benim. her türlü emir veririm kimse de karışamaz. bu yasak olayı banı %99 sağlar"

buranın hakimi ben falan deilim. buqun varım yarın yokum. kurallarda terbiyizLik yapmak serbest yazmıyor malesef. kimseye emir de vermem...

kaLiteden falan bahsetmişsin de... yukarıdaki arkadasta Smoddu yaptıkları da yapacakları da ortada... ewet kalite kokuyor ortaLık.!

50 kişiLik şirket yönetmekle yada büyük bi forumda mod olmak yöneticiLiği kimseden iyi bilmeni saqLamaz. önemLi olan yapılması gerekeni hiç cekinmeden yapmaktır.

ekleme: senin yazdıqın acık ortada. aqzı bozuk diosun, ki öyLe... ve burası yol gecen hanı deiL. burası hackhell burası günde en az 150.000 kişinin girip cıktıqı forum sitesi... aqzı bozuk olana da yapılacak sey bellidir...

Konuyu bilmiyorum ama bende birşey söylemek istiyorum izninizle.....
Anladığım kadarıyla konuda küfür var ve bu bence , bayan arkadaşlar zaten spor bölümüne girmiyor diye birşey demek ne kadar doğru ki? Sonuçta herkes her bölüme giriyor az yada çok...Küfürsüz de konu açılabilir..küfür olan yerler editlenebilir falan ne bileyim...
Sadece bunu belirtmek istedim , teşekkürler....

Saygılar...

erdemliyiz sanırım konuyu iyi okumadan yorum yapmışsın

bir ikili konuşurken arkadaş nasıl konuşuyorsa zaten bayan üyelerin gireceği biyer değil spor bölümü vay a.q ya bu gölüde nasıl kaçırdı gibi karşı takımın taraftarını rencide etmiyecek şekilde yorum yapılırsa bir şekilde bazı şeylere izin verilebilir

ezik kelimesini mesajım silindiği için kullandım. bazı şeylere izin verilebilir ama benim sarı-lacivert yetiyor dememe izin verilemez öyle mi

şu ban önerisi yaptıqın konu var ya hani sildirdiqin! orda ki terbiyesizLiqin, ahlaksızlıqın, aklın sıra beni ezme çaban yada bir dier deyişLe "kendi egonu tatmin etme"....

Evet bu hakaretle sen ne kadar ceza alacaksın acaba?Almıyacaksın.Çünkü sen istediğini söyleyebilirsin smodsun ya ondan.

Komik olma. orda foferle yazışıyorum oda smod floodu düzeltme ihtiyacı hissetmiş ama dikkat edilirse aq kısaltmasını silme gereği bile duymamış.

sarı lacivert yetıyor demem tahrik mi? komiksin

senin ceza aldıqın konuyu reac gördü meraq etme.. yapılması gereken birşey olsaydı hiç çekinmeden yapardı...

reactorle konuştuk bu konuyu evet ama ne dediğini burda söylemek istemıyorum.çünkü
ikimizin arasındaki özel bir konuşmaydı.yani yazarsam ona ayıp etmiş olurum.

sana Smod olarak geri dönebilirsin tekLifi iletildi... iyi ki kabul etmemişsin, forumda egodan terbiyeden ahlaktan geçilmeyecekti.. aman aman...

Senin gibi birisiyle aynı ünvanı taşımaktansa sıradan bir kullanıcı olmayı her zaman tercih ederim.

ve son olarak su yukardaki davranışlarına devam ettiqin sürece sana karşı olan tutumum hiç ama hiç bi zaman değişmeyecek... Her üyeye gösterdiqim insiyatifi sende "asla göstermeyeceqime" adın kadar emin ol ; )

İşte senin ne olduğunu anlatmaya çalıştığım şey tam olarak buydu.

not: des amcamın oğlu.

Konuyu bilmiyorum ama bende birşey söylemek istiyorum izninizle.....
Anladığım kadarıyla konuda küfür var ve bu bence , bayan arkadaşlar zaten spor bölümüne girmiyor diye birşey demek ne kadar doğru ki? Sonuçta herkes her bölüme giriyor az yada çok...Küfürsüz de konu açılabilir..küfür olan yerler editlenebilir falan ne bileyim...
Sadece bunu belirtmek istedim , teşekkürler....

Saygılar...

Küfür derken açıkca yazılan küfürler değil neyse yanlış anlaşıldım sanırım bana soylenilmiş gibi geldi Bzı şeyler kısıtlanır ama Bazı yazılar vardır onlar kısıtlanmaz

neyse iyi forumlar...

Ben konuya sonradan dahil oldum ve Zebani'yle de görüştüm, "sarı lacivert yetiyor" mesajının silinmesinin yanlış olduğunu söyledim ama daha önce de 'silinesi' mesajlar attığın için sildiğini iletti..
Sen de biliyorsun ki J@CK@L; sürekli atılan o tarz mesajlar yöneticileri usandırıyor.. Ve artık üyelerin mesajları farklı gözle yorumlanıyor..

Şöyle söyliyim; J@CK@L'ı Des'i ve diğer eskileri HH'de görmek bana keyif veriyor..

Ben HackHell'in çok güzel bir sürece girdiğini; bu olayın ve Des'in bahsettiği silinen konuların gündeme getirilmesinin bu süreci yavaşlatacağını düşünüyorum..
Konu fazla uzamadan, eski ve yeni smod'umuzun kendi aralarında çözüme ulaşmalarını öneriyorum..

Yok ben asıl konuyu bilmiyorum zaten..Sadece jackalın actıgı konuda küfür var da ..spor bölümünde konularda küfürlü yazılara onaymı verılıyor acaba dıye algıladım sizin yorumdan ..
belkıde ben yanlış anladım ..
yada evet büyük ıhtımal ben yanlıs anladım..asıl konuya gırıpte bakmadım burda konusu edılen..ben yukardakı yazıdakı küfürü gördüm en bastakı ...sonrada sizin yorumu gördüm bu yüzden sorma ıhtıyacı hıssettım..
yanlıs anlamısım sanırım..

Teşekkurler cevap için :smile:

Ben konuya sonradan dahil oldum ve Zebani'yle de görüştüm, "sarı lacivert yetiyor" mesajının silinmesinin yanlış olduğunu söyledim ama daha önce de 'silinesi' mesajlar attığın için sildiğini iletti..
Sen de biliyorsun ki J@CK@L; sürekli atılan o tarz mesajlar yöneticileri usandırıyor.. Ve artık üyelerin mesajları farklı gözle yorumlanıyor..

Şöyle söyliyim; J@CK@L'ı Des'i ve diğer eskileri HH'de görmek bana keyif veriyor..

Ben HackHell'in çok güzel bir sürece girdiğini; bu olayın ve Des'in bahsettiği silinen konuların gündeme getirilmesinin bu süreci yavaşlatacağını düşünüyorum..
Konu fazla uzamadan, eski ve yeni smod'umuzun kendi aralarında çözüme ulaşmalarını öneriyorum..

Silinesi mesaj ? bu ne demek oluyor. göze hitap etmeyen mesaj mı. yoksa o andaki yöneticinin hoşuna gitmeyen mesaj mı? yöneticilerin istediği doğrultuda mı yorum yapmalıyım yoksa kendi düşüncelerimi mi yazmalıyım? böyle saçmalık olmaz.

yönetici kurallara uymayan mesajları silebilmeli
kurallara uymayan bir mesajım silindiğin de de ben zaten sesimi çıkarmam.

Bende o zaman czebanisinin eskiden de ezik denilesi durumları vardı . onun için ezik dedim desem olur mu. son derece mantıksız.

Benim güzel türkçem ne hale gelmiş. Yazık. (sesli harf kullanılmaması, q kullanımı falan).

Tabi ki sıkıntı duymadan eleştiri yapacağım. Kimse karışamaz buna. Önemli olan o eleştiriye mağruz kalan kişinin bir şeyler çıkarabilmesi. Tabi eleştirinin ne olduğunu da bilmek gerekir. Bir önceki mesajımda eleştiriler ile senin bilinç altı düşüncelerin var.

Çocukluk olayını ilk cümlemi okursan anlayabilirsin. "Benim güzel türkçem...." ile başlıyan.

Evet kaliteden bahsediyorum ve jackalın smodluğunun kaliteli olduğu hakkında tek bir görüş beyan etmedim farkındaysan ki onun da smodluğunu beğenmiyordum zamanında.

İşte bazı insanların sorunu bu gerçek hayat ile sanal ortamı birbirine karıştırıyor. Malesef sende onlardan birisisin smod. Üzülüyorum gerçekten. İşin bir başka boyutu da güç, mevki olayı. İnsan güce ve mevkiye ulaşında malesef egoları tavan yapıyor. Bundan dolayı da emir cümleleri kurmaya başlıyor. (smod) gibi.

"50 kişiLik şirket yönetmekle yada büyük bi forumda mod olmak yöneticiLiği kimseden iyi bilmeni saqLamaz. önemLi olan yapılması gerekeni hiç cekinmeden yapmaktır." işte size eğitimsizliğin kanıtı bir cümle daha. Mantığa sahip hiç bir insan böyle bir cümle kurmaz. Aslında bir kaç kere okuyunca bunu yazan kişi de anlayabilir bunu fakat işte ego olayı bozuyor insanı.

En son yaptığın ekleme de olayı kurtarmaya çalışmak.

Gerçekten üzülüyorum senin için ve dolayısıyla hackhell için.

ek: hala silinen konular için bir açıklama okumadım.

ben sildirdim 3-4 gün önce konuları.

desantralizasyon & J@CK@L ikinizi kaLe dahi aLmıyorum bundan sonra...

Sizin tek yapabiLdiqiniz akLınız sora Laf sokarak reziL etmek, ezmek vs bos seyLer... Yok kaLiteymiş yok eqitimsizLiqmiş yok "q" muş... gecin bunları... eleştiriyse eleştiri eyw buyrun ama lafı yiyince yukarıda yazdıqım yollara basvurmayın ; ) yapmak istesenizde yapamıyorsunuz ; )

J@CK@L; senin bazı şeyLerini yüzüne vurduqumda bu hakaretse buyur reac orda pm atabilirsin msnden şikayet edebilirsin...

konu kapaLı...

Arda bir eleştiri varsa kaale almamak gibi bir lüksün yok ne senin ne benim ne de herhangi bir yöneticinin, o nedenle konuyu kapatırken yazdığın mesajı doğru bulmuyorum. Konuya gelecek olursak, aslında bu konunun hiç açılmaması gerekiyordu çünkü konuda söz sahibi olan kişinin hali hazırda foruma artık katkıda bulunmayacağını söylemesi, konunun daha fazla uzamaması için yeterlidir. Bunun dışında konuyla ilgili görüş, öneri ve şikayetleriniz için özel mesaj atabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri