Şimdi de Dinler Yarışıyor

hectorxl

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
dinleryarisass.jpg

Bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ve bir imam; 10 ateisti kendi dinlerine kazandırmaya çalışacak.

Kanal T'de eylül ayında yayınlanacak 'Tövbekarlar Yanşıyor' adlı yarışma programında bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ile bir imam, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek.

ŞARKI yarışması, oyunculuk, bilgi, yemek ve evlilik yarışmaları derken şimdi de dinler yarışacak. Kanal T'de başlayacak 'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı yarışma programında 1 imam, 1 papaz, 1 haham ve 1 budist rahip, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek. Tövbe edip istediği dine yönelenlerin ödülü ise hacı olmak olacak!

FİKİR ANNESİ: SİSİ

Tövbe edip İslamiyeti seçen ateist Kabe'yi tavaf etmek için Mekke'ye, ~ w Hıristiyanlığı seçen Vatikan'a, Museviliği seçen Kudüs'e ve Budizm'i seçen ise Tibet'e gönderilecek. Yarışmanın özünde 4 din adamı, 10 kişiye kendi dinlerini kabul ettirmek için mücadele ederken, bilgi ve ikna yeteneklerini de yarıştıracaklar.
Yarışmanın 'fikir annesi' 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, yarışmada yer alacak din adamlarını aramaya başladı.

DİN ADAMI ARAYIŞI

Diyanet İşleri Başkanlığından önümüzdeki hafta için randevu alan Seyhan Soylu, Fener Rum Patrikhanesi'nden de bir papaz talebinde bulundu. Haham için Kudüs'e, Budist rahip için de Tibet'e gidecek olan Seyhan Soylu, yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Amacımız dinler savaşı çıkarmak değil ateistleri imana getirmek. Yarışmanın ödülü kutsal yerlerde hacı olarak Tanrı'ya ulaşmak. Bence Tanrı'ya inanmamak da bir inanç olabilir ama bu inanç bir sınırdır. Ateistlerin dinleri sorgulamasını sağlayarak sınırları aşmalarının peşine düşeceğiz."

MODERATÖR GÜLGÜN FEYMAN OLACAK

'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı programın fikir sahibi Seyhan Soylu, yapımcısı Ayşe Önal, moderatörü ise Gülgün Feyman. Yarışmanın Kanal T'de eylül ayında yayınlanması planlanıyor.

Kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=155022&cat=140&dt=2009/06/25

Din yarısma konusu yapıLacak kdr basit bişey değiLdir. . .
Buraya katıLan imamında dini biLgisinden şüphe ederim. . .

Tövbe Tövbe Yarabbi Reyting uğruna kulun ne kale düştü

Çok saçma böyle bir konuyu tv de yarışma konusu yapıyolar....

iyice şaşırdılar

tmm din adamLarı okey.
ama ateistLer türk mü oLacak??
türk oLursa işte o zaman o kanaLda bombaLar patLar...
cahiL insan çok çünkü..
ayrıca imamda türk oLursa ve kimseyi müslümanLığa dönmeye ikna edemezse vay o imamında başına geLene..
bekLeyip göreLim..

Oha Diyorum Başımıza Taş yağacak.
Bu kadarı da olmaz.Bundan rating malzemesi yapılmaz.

adamlar o kadar guzel reklam yaptıkı..

reklam larının meyvesini alcaklar..

valahi bende çok şaşırdım.. türkiyede budist varmı acaba? yoksa budist hoca türkçemi öğrenmeli? amaaa çok boş işlerle uğraşıyorlar.. KAFİRUN suresinde Allahüteala buyurmuş ya "sizin dininiz size , benim dinim bana" dır diye.

bu nasil bir sacmaliktir.reyting ugruna gormedigimiz rezalet kalmadi simdi de sira dinde.birakin insanlar istedigi gibi yasasin.kimi inanir kimi inanmaz bize ne.vakti gelince herkes yaptiginin hesabini verecek bunu neden televizyona cikarip bosu bosuna ortami gereceksiniz.gorursunuz yarin biri bu programda birsey soyleyecek ortalik birbirine girecek.

TeLevizyon sektörü çok tehLikeLi yerLere doğru gidiyor
Üzücü bir durum tabiki,DinLer yarışır mı,
İnsan kendi özgür iradesiyLe düşünerek girer bir dine,
düşündürücü !

Çok yazık
Böylesine ciddi bir konu için yarışma düzenlenebileceği fikrini ortaya atanın aklı fikri hakkında konuşmak bile anlamsız...
Oldness ında dediği gibi televizyonculuk alemi çok kötü bir doğrultuda ilerliyor.Umarım artık bu tarz olaylara son verilir ama ben pek de umutlu değilim bu konuda...

dinler böyle konulara olacak şeyler değil yanlış yapıyorlar bence....

Geri